Balfolk danslessen Enschede – Leo 2019

Vanaf zaterdag 14 maart zullen er in Enschede weer balfolk danslessen gehouden worden! Dit keer in een wat ander formaat dan laatste keren. Er zullen 6 lessen gehouden worden in het weekend met steeds 2 a 3 weken ertussen. De lessen zullen 4 tot 5 uur lang zijn.

=== Hoe verloopt de lesdag? ===
De lesdagen zullen beginnen om 13:00 en eindigen om 18:00. Er zal sowieso een pauze van 30 minuten halverwege de les zijn en indien nodig nog andere kortere pauzes. Iedere les zal in het teken staan van een bepaalde dans of groep dansen en tijdens deze dag gaan we dieper in op deze specifieke dansen. Zo zullen we bijvoorbeeld kijken naar videomateriaal van zowel historische als meer moderne bronnen om een beeld te krijgen van hoe de dans is ontstaan en veranderd over de tijd. We zullen waar mogelijk ook gebruik maken van technieken zoals videoanalyse om onze dansen te verbeteren. Er zal aandacht worden besteed aan de basis van de dans, aan variaties en communicatietechnieken in de dans. Verder zal waar nodig de groep gedifferentieerd les krijgen om zo iedereen te bieden wat ze nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een situatie waar een aantal mensen nog iets meer aandacht nodig hebben in de basis terwijl andere deze al meer onder de knie hebben. Dan zal de groep gesplitst worden met verschillende opdrachten. Zo kan bijvoorbeeld de tweede groep dan aan de gang gaan met videoanalyse of elkaar helpen via feedback en observatietechnieken die jullie zullen meekrijgen. Wanneer we dan doorgaan naar een ander onderwerp komt iedereen weer samen voor dat deel.

=== De docenten ===
De lessen zullen worden gegeven door Leo Visser en Marjolein Bente. Beide dansen al heel wat jaren in de balfolk en reizen door heel Europa om te leren over de dansen en doceren binnen de balfolk. Verder hebben beide ook andere principes beoefend op hogere niveaus waarbij verschillende technieken gebruikt zijn welke zij nu naar de Balfolk meenemen. Beide hebben contacten op verschillende plaatsen in de balfolk wereld en daarbuiten die helpen met onderzoek naar deze dansen, en verwacht dus ook dat ze zullen proberen om zoveel mogelijk informatie met jullie te delen.

=== Waar zijn de danslessen? ===
De danslessen zullen gehouden worden bij Danscentrum Dekker in Enschede. Deze locatie is met zowel de auto als het OV goed bereikbaar (15 minuten lopen van Enschede Centraal). De dansschool bevat een bar die voor iedereen wat lekkers heeft. De dansschoolhouder verzoekt ons dus ook vriendelijk om zelf geen spullen mee te nemen om te drinken.

=== Wat zijn de kosten? ===
De proefles op 14 maart zal gratis zijn voor iedereen die wil komen. Voor de 5 lessen daarna zijn er 2 tarieven. Er is een Fair Trade tarief van 120 euro voor alle 5 de lessen samen. Of als je wat minder te besteden hebt dan is het bedrag 100 euro. Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je meer informatie over de betaalwijze. Indien nodig is het mogelijk om in termijnen te betalen.

=== Wat zijn de lesdagen? ===
De lesdagen zijn als volgt:
14-03-2020 – Wals (Proefles)
28-03-2020 – Bourrée
18-04-2020 – Koppeldansen & Connectie
09-05-2020 – Rondeau
30-05-2020 – Mazurka
13-06-2020 – Bretons
Let op, je kunt niet voor alleen bepaalde lessen opgeven. Je geeft je op voor alle lessen. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden voor internationale mensen die maar voor korte tijd in Nederland zijn of voor andere docenten/organisatoren omdat die het al druk genoeg hebben.

=== Inschrijven ===
Inschrijven kan via deze link: Inschrijven Enschede
Zodra je hier op hebt ingeschreven nemen we contact met je op voor de betaal gegevens en een laatste bevestiging. Dit kan een paar dagen duren.