Balfolk danslessen Nijmegen

Serie van dansworkshops in Nijmegen door Louise Marius
(mei-juni-juli 2023)

Van 8 mei t/m 3 juli organiseert Louise in Nijmegen Lent 9 workshops van 2,5 uur, elk met een ander thema, sommige voor beginners/begonners, sommige voor meer gevorderde dansers en een aantal voor alle niveaus. Zo komt Saskia Sportel een workshop Branle Béarnais geven, en Amber Lynn 2 workshops over de Polska. Daarnaast geeft Louise een aantal workshops, Onregelmatige walsen, de basis van de Mazurka, Poitou, Bretons, Congo en een workshop met blinddoeken.

Hieronder de informatie van de workshops.

In september 2023 gaat Louise weer verder met 2 dansgroepen, een beginnersgroep en een halfgevorderde groep. Die lessenserie begint weer met een proefles. Daarover te zijner tijd meer informatie. Als je daarover op de hoogte gehouden wil worden, stuur dan een mail naar louise@balfolk.nl.

Workshops vanaf mei 2023

Van 8 mei t/m 3 juli organiseert Louise in Nijmegen Lent 10 workshops van 2,5 uur, elk met een ander thema, sommige voor beginners/begonners, sommige voor meer gevorderde dansers en een aantal voor alle niveaus. Zo komt Saskia Sportel een workshop Branle Béarnais geven, en Amber Lynn 2 workshops over de Polska. Daarnaast geeft Louise een aantal workshops, Onregelmatige walsen, de basis van de Mazurka, Poitou, Bretons, Congo en een workshop met blinddoeken.

Het programma:

De workshops vinden plaats op de maandagavond en duren van 19:00 tot 21:30.

8 mei Onregelmatige walsen door Louise Marius
15 mei Branle béarnais door Saskia Sportel
22 mei – Mazurka basis door Louise Marius
29 mei – Bretonse rij- en kringdansen door Louise Marius
5 juni Polska deel 1 door Amber Lynn Wever
12 juni – Blinddoeken door Louise Marius
19 juni – Congo de Captieux door Louise Marius
26 juni Polska deel 2 door Amber Lynn Wever
3 juli Poitou door Louise Marius

De omschrijvingen van de workshops vind je door op de workshop te klikken, en in de agenda van balfolk.nl.

Locatie:

De Kleine Wiel
Karl Marxstraat 101
6663LA LENT

Om de vloer mooi en dansbaar te houden, is het fijn als je niet op buitenschoenen danst. Breng dus een extra paar schoenen mee dat schoon is, om op te dansen.

Kosten & Inschrijven: 

Je kan je los inschrijven voor de workshops, je kan dus zelf kiezen welke workshops je wel of niet mee wil doen. En als je je voor 3 of meer workshops tegelijk inschrijft en betaalt krijg je extra korting. Dit is omdat het voor mij heel fijn is als ik van te voren zeker weet dat er voldoende deelnemers zijn. Aanmelden gaat door een mail te sturen naar louise@balfolk.nl.

Losse workshops:
Normaal tarief: 30 euro
Kortingstarief: 27,50 euro

Aanmelden en betalen voor 3 of meer workshops tegelijk:
Normaal tarief: 25 euro per workshop
Kortingstarief: 22,50 euro per workshop

Meedoenregeling: Mijn danslessen zijn onderdeel van de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen. Dat betekent dat als je niet zoveel geld te besteden hebt, je een budget van 150 euro kan krijgen om uit te geven aan iets leuks, bijvoorbeeld dansles. Kijk vooral eens of je in aanmerking komt, en hier vind je mijn workshops.

Inschrijven met een partner is niet nodig, ik zorg dat de balans tussen leiders en volgers ongeveer gelijk is. En bovendien laat ik in mijn lessen iedereen (tenzij je liever met maar 1 partner danst) regelmatig van partner wisselen, zodat je met veel verschillende partners leert dansen.

Je kan je betaling doen naar mijn bankrekening: NL02ASNB8833077012 tnv L.Marius ovv: “titel workshop” + “je naam”. Let op! Dit is een nieuw rekeningnummer!

Balfolk. Fijne aanstekelijke dansen, een simpele basis met veel ruimte voor improviseren. We dansen in koppel of in de hele groep, op vrolijke (en soms een beetje melancholische) franse folkmuziek. Het leukste is gewoon lekker dansen op een bal met live muziek, en daar kan je vaak ook zo meedoen, maar het volgen van regelmatige lessen zorgt ervoor dat je de fijne kneepjes ook onder de knie krijgt. Dat die dansen die wat meer moeite kosten ook gewoon in je systeem komen en dat je nog meer plezier in het samen dansen krijgt.

Ik ben Louise, ik heb sinds 2008 heel veel balfolkles gegeven, vooral in het midden en westen van het land (utrecht, amsterdam, leiden). Nu woon ik sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen en ben ik hier ook begonnen met het geven van balfolklessen.

In het balfolkdansen is voor mij het allerbelangrijkste dat iedereen er plezier in heeft en dat je het samen doet. Dat is iets wat veel terug komt in mijn lessen, hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden zodat er veel ruimte is voor samen plezier hebben? En lukt het tegelijkertijd ook om niet de essentie van de dans uit het oog te verliezen?