Balfolk danslessen Nijmegen

Nieuwe lessen vanaf januari 2020 in Nijmegen door Louise Marius

Balfolk. Fijne aanstekelijke dansen, een simpele basis met veel ruimte voor improviseren. We dansen in koppel of in de hele groep, op vrolijke (en soms een beetje melancholische) franse folkmuziek. Het leukste is gewoon lekker dansen op een bal met live muziek, en daar kan je vaak ook zo meedoen, maar het volgen van regelmatige lessen zorgt ervoor dat je de fijne kneepjes ook onder de knie krijgt. Dat die dansen die wat meer moeite kosten ook gewoon in je systeem komen en dat je nog meer plezier in het samen dansen krijgt.

Ik ben Louise, ik heb sinds 2008 heel veel balfolkles gegeven, vooral in het midden en westen van het land (utrecht, amsterdam, leiden). Nu woon ik sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen en omdat de balfolklessen hier zijn opgehouden, wil ik daar graag verder mee gaan.

In het balfolkdansen is voor mij het allerbelangrijkste dat iedereen er plezier in heeft en dat je het samen doet. Dat is iets wat veel terug komt in mijn lessen, hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden zodat er veel ruimte is voor samen plezier hebben? En lukt het tegelijkertijd ook om niet de essentie van de dans uit het oog te verliezen?

Lessen vanaf januari 2020

In het najaar van 2019 heb ik een korte beginners/begonners serie aangeboden, en vanaf januari 2020 ga ik weer om de week verder met 2 groepen:

  • 19:30 – 21:00 beginners/begonners
  • 21:00 – 22:30 half-gevorderden

De eerste les is 13 januari en de laatste 29 juni, dat geeft een serie van 12 lessen.

Beginners/begonners

Voor iedereen die nog niet zo lang danst, of al wel wat langer maar nooit echt les heeft gehad. We gaan de basis van de verschillende dansen bekijken en daar ook wat variaties (of liever wat mogelijkheden om te spelen) aan toe voegen. Dansen die aan bod zullen komen zijn mazurka, jij tovercirkel, wals en bourree. Een comfortabele danshouding en volgen/leiden zullen zeker ook aan bod komen. 

In deze groep begin ik elke keer met de basis van een dans, en in de loop van de lessen voeg ik daar steeds meer details aan toe. Daardoor hebben zowel echte beginners als dansers die al even dansen hier veel in. Ook dansen beginners samen met dansers die al wel wat meer geleerd hebben (de “begonners”). Dit is een erg leerzame situatie, voor zowel de beginners als de begonners.

Half-gevorderden

Voor iedereen die al langer danst, eerder les heeft gevolgd, het dansen makkelijk oppikt. Ik ga er van uit dat iedereen de basis van de scottish en mazurka behoorlijk kan dansen, evenals jig en tovercirkel. En dat je ook de wals en bourree al een beetje kan dansen en verdieping wil, meer variaties wil leren, ingewikkeldere dansen als onregelmatige walsen wil leren. 

Uiteraard blijft leiden en volgen belangrijk, subtiel samen dansen, verbinding, spelen 🙂 Voor deze serie is het fijn als je al behoorlijk wat danservaring hebt.

Als je nog niet eerder les hebt gehad van mij, neem dan even contact met me op, dan kijken we welke groep het beste bij je past.

Locatie:

  • Studio Tangible
  • Van Welderenstraat 113, 
  • 6511 MH Nijmegen

In deze dansstudio zijn buitenschoenen niet toegestaan, zorg dus voor dansschoenen die je alleen binnen gebruikt (of die je heel goed schoonmaakt van te voren) of breng sokken mee waar je op kan dansen.

Kosten & Inschrijven:

Inschrijven kan door een mail te sturen naar louise.marius@gmail.com. Omdat ik elke les verder ga met wat we de vorige keer hebben gedaan, is het alleen mogelijk om je in te schrijven voor de hele serie (van 12 lessen in dit geval). Wel is het mogelijk om de eerste les als een proefles te zien, dan betaal je gewoon 1 les. In overleg is later instromen mogelijk, neem daarvoor contact met me op.

Geef bij het inschrijven aan welke groep je wil volgen, als leider of als volger wil dansen, en of je van het kortingstarief (zie hieronder) gebruik wil maken.

Ik werk graag met 2 prijsmogelijkheden, een gewoon tarief en een kortingstarief, voor iedereen die niet zoveel geld te besteden heeft. Dit mag je zelf inschatten.

Normaal oud tarief:        180 euro
Kortingstarief:                 150 euro
1 losse proefles:               15 of 12,50 euro

Wil je beide groepen meedoen, dan betaal je voor de 2e les 50%. Dus normaal tarief is dan 270 en kortingstarief is 225. Dit is zeer aan te raden voor halfgevorderde dansers, zeker als je niet eerder van mij les hebt gehad. Je zal merken dat je in de beginnersles heel veel leuke verfijningen zal opdoen. Ook kan het heel leuk zijn om de beginnersgroep te volgen in de andere rol, dat is super leerzaam ook voor je “eigen” rol en leuk op bals om te kunnen.

Ik heb de betaling het liefst gewoon op mijn bankrekening: NL97TRIO0198427603 tnv L.Marius ovv: Balfolk Nijmegen + “je naam”. Als de betaling in een keer een probleem is, dan kan je ook in termijnen betalen, neem daarover even contact met me op.

Inschrijven met een partner is niet nodig, ik zorg dat de balans tussen leiders en volgers ongeveer gelijk is. En bovendien laat ik in mijn lessen iedereen regelmatig van partner wisselen, zodat je met veel verschillende partners leert dansen.