Balfolk Express in Utrecht

In maart start Balfolk Express een lessenreeks in Utrecht (proefles 15 maart). Er wordt lesgegeven in twee groepen.
Je kan alle informatie ook terug vinden op onze eigen website. Hier kan je je ook aanmelden.


Groep 1: Getting into Balfolk

In deze groep leer je de verschillende basis Balfolk dansen zoals de jig, tovercirkel, andro, hanterdro, scottish, mazurka, wals in 3 en polka. Je leert hoe je een goede danshouding aanneemt en contact kan maken met je danspartner. Dit doen we in zowel koppeldansen als groepsdansen.

Deze groep is geschikt voor jou wanneer je nieuw bent in Balfolk of al enkele bals gedanst hebt, maar nog nooit een lessenreeks hebt gevolgd. Het doel is om samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans, ongeacht hoe lang je al danst.


Groep 2: Continuing (y)our Balfolk journey

In groep 2 gaan we aan de slag met zowel het verder verkennen van de basisdansen als het aanleren van enkele nieuwe dansen. Samen ontdekken we variaties en het gebruik van muziek in onze dansen. We gaan dieper in op connectie maken en eigen input geven in de dans. Verder leer je een stevige basis voor de bourrée in 2.

Het doel is om iedereen een stap verder te brengen dan de basis zodat je kan gaan variëren tijdens het dansen en meer plezier kan halen uit de bals.

Voor deze groep wordt verwacht dat je een scottish, wals in 3, mazurka, jig, tovercirkel, andro en hanterdro kan dansen op een basis level.


Docent

De lessen zullen gegeven worden door Marc Meijerink, geassisteerd door Amber Stallenberg.

Tijden

De lessen worden elke dinsdag avond gegeven.

19:00       | Zaal open
19:15 – 20:30 | Groep 1
20:45 – 22.00 | Groep 2

Adres

Café Tropical
Verlengde Hoogravenseweg 203
3523 KJ Utrecht

De auto kan gratis geparkeerd worden op het terrein.

Kosten

Voor de proefles vragen we een bijdrage van €5,- om de huur van de ruimte te kunnen bekostigen. Let op: voor de proefles gelden er andere tijden. (Groep 1a: 19.15 tot 20.00. Groep 1b: 20.15 tot 21.00. Groep 2: 21.15 tot 22.00.) Je ontvangt per mail welke tijden voor jou gelden.

De kosten voor de lessenreeks zijn €165,- voor 15 lessen. Wil je beide groepen volgen? Neem contact op om te kijken of dit bij je past. Korting voor het volgen van beide groepen is in overleg mogelijk.

Lesdata

Van 15 maart tot en met 5 juli is er wekelijks les op dinsdagavond, met uitzondering van de meivakantie.

 

Heb je nog vragen? Mail dan naar: lessen@balfolkexpress.nl