Balfolklessen in Hoorn

In september zal er een nieuwe reeks danslessen in Hoorn starten.

Deze lessenreeks wordt gegeven door Amber Wever met enkele gastlessen van Leo Visser. De hoop is om een beginnersgroep en een groep voor mensen die al een reeks of een aantal workshops hebben meegedaan te kunnen starten (het is mogelijk om met beide groepen mee te doen). De locatie (Achter de Vest 34) heeft voor ons plek op maandag en donderdag avond. Als je interesse hebt in deze danslessen stuur dan aub een email naar balfolkhoorn@gmail.com met daarin je naam, welke dag(en) je beschikbaar zou zijn en aan welke groep(en) je mee zou willen doen.
Beide lessenreeksen zullen 8 lessen lang zijn. De kosten voor de lessenreeks is 200 euro (of als je minder te besteden hebt 172 euro). De lessen zullen 2,5 uur lang zijn met een korte pauze tussendoor.
Bij zowel de beginners als de al wat ervaren groep is er ruimte voor verzoeken vanuit de groep maar de volgende thema’s zullen minimaal behandeld worden in de groepen.
Beginners:
– de veelvoorkomende baldansen: denk aan Tovercirkel, Scottish, Wals, Jig, Andro, Hanterdro en Bourrée in 2
– wat minder veelvoorkomende maar wel super toffe dansen zoals de Slängpolska, Långdans, Branlou en Bravade
– contact met je partner en de dansers op de dansvloer

Meer ervaren:
– ritmische variaties in Scottish, Mazurka en Slängpolska
– dansjes die toch wel veel langskomen zoals Wals in 5 en 8, Rondeau en Couple, Bourrée in 3 en Suite Plinn
– Sønderhoning !! een hele toffe Deense dans die erg lijkt op de Zweedse Polska
– musikaliteit en communicatie binnen de dans

Vergeet dus niet om te mailen als je interesse hebt en als je nog andere mensen weet die interesse hebben laat ze dit bericht dan vooral ook lezen.

Naast de danslessen kunnen jullie natuurlijk ook nog steeds weer ballen in Hoorn verwachten! Hier wordt ook druk aan gewerkt.