Balfolk danslessen Utrecht

We dansen veilig, samen met elkaar. 🙂
(Update 22-09-2021)


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Programma najaar 2021


De inschrijvingen zijn geopend!

In oktober begint het nieuwe seizoen in Utrecht op de maandagavonden. Komt allen!

We hebben maar liefst vijf verdiepende korte lessenreeksen (de minireeksen) voor de gevorderde dansers. Dit seizoen zijn er ook Fundamentals Workshops voor dansers die net beginnen of hun basis willen verfijnen; in de Fundamentals werken we vanaf de beginners t/m begonners niveau door. Voor elk wat wils dus, dit najaar! Hieronder lees je meer over alle lesvormen.

Informatie over kosten en inschrijven kun je vinden op de internetpagina’s van de evenementen zelf. Je kunt de evenementen vinden in de agenda: https://www.balfolk.nl/agenda/. De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

 • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
 • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
 • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
 • Ook vragen we deelnemers voor elke workshop mee te werken aan één van de volgende:
  • Bij voorkeur: een scan van de QR-code (via de app of uitgeprint) met controle van je legitimatie,
  • Alternatief: het insturen voor 17:00 uur van een foto van de resultaten van een zelftest, die je op dezelfde dag hebt genomen. Je stuurt de foto naar balfolkutrecht@gmail.com. We vertrouwen erop dat al onze deelnemers willen meewerken aan het creëren van een veilige omgeving en dat een ingestuurde test van dezelfde dag is als de workshop. Op deze foto moeten tegelijk zichtbaar zijn:
   1. de uitslag van de zelftest;
   2. iets waar je naam op staat (bijvoorbeeld een poststuk, ov kaart, biebpasje).


Fundamentals Workshops
De Fundamentals, workshops waarin we de veelvoorkomende balfolk dansen leren en sneller de diepte ingaan met veel nadruk op de techniek. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen; in de Fundamentals werken we vanaf de beginners t/m begonners niveau door.

We hebben dit najaar een reeks van vijf Fundamentals: Scottish, Mazurka, Polka, groepsdansen en Wals. De docenten voor deze reeks zijn niemand anders dan Rian de Jong en Saskia Sportel.

Rian danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen.

Saskia. Koppeldansen, regio-specifieke dansen, meer (of minder) traditioneel… laat maar komen! Saskia doceert al meer dan 10 jaar balfolk, zowel in Nederland als in het buitenland. Saskia vindt verschillen in leerstijlen belangrijk, dus probeert ze daar altijd rekening mee te houden en zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te bieden. Persoonlijke veiligheid en een veilig groepsgevoel zijn daarvoor essentieel. Saskia’s doceerstijl wordt vaak beschreven als open, helder en verfrissend. Het doel is om plezier te hebben, zowel tijdens de workshop als op de dansvloer.

Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke Fundamentals workshop, maar dansers die zich inschrijven voor alle Fundamentals workshops krijgen natuurlijk korting van ons.


Verdiepende minireeksen: Bretons, Portugees en meer!
De verdiepende lessen zullen bestaan uit vijf kortere minireeksen die over verdiepende specifieke onderwerpen gaan: Bretons, Portugese Dansen, Bourrée de Berry (Deux et Trois Temps), Rondeau en Couple, en Guide to Getting Lost. Een minireeks bestaat uit 1-3 workshops over 1 onderwerp. Elke workshop in een minireeks bouwt voort op de vorige; het is daarom alleen mogelijk om aan een hele minireeks deel te nemen.

Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke minireeks, maar dansers die zich inschrijven voor meerdere reeksen (of zelfs het hele seizoen) krijgen korting.


Thuis dansjes oefenen
Hebben jullie onze dansinstructie-filmpjes al gezien? Rian heeft voor ons twee dansjes op video uitgelegd om thuis te blijven oefenen; de Madison en de Pas d’été. De dansjes doe je in je eentje, geen partner nodig! Bekijk ze hier:

Steun ons door te abonneren op ons youtube kanaal en de filmpjes te liken.


Nieuwsbrief en Vragen
Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Mail naar balfolkutrecht@gmail.com.


Galette

Een Bretonse galette.