Balfolk Utrecht (Danslessen )

We dansen veilig, samen met elkaar. 🙂

02-10-2022


Najaar 2023: Lesreeks met Rian de Jong

Van september tot november worden er op maandagavond in de Moira weer balfolklessen gegeven. Er zijn op acht avonden twee lessen van een uur: een les voor halfgevorderden en een groep voor dansers die willen verbreden en verdiepen. De lessen gaan in principe verder waar we voor de zomer gestopt zijn, maar instromers zijn heel welkom! Je kun ook meedoen aan de proefles op 18 september om te kijken of het past :).
Meer informatie over de lesinhoud en instapniveaus volgen meteen hieronder en de praktische informatie staat onderaan deze pagina. Voor vragen kun je altijd mailen naar balfolkutrecht@gmail.com.
Je kunt je interesse/vooraanmelding voor Ă©Ă©n of beide groepen doorgeven via dit formulier!

Over de lesgroepen

Basis(vervolg)groep wordt de halfgevorderde groep
Deze les gaat door op waar we waren. We gaan verder met de bourrée en wals, van wals in drie tot en met de onregelmatige dansen. Ook gaan we oefenen op de danshouding, muzikaliteit en variaties en daar wat meer mee spelen.
Mensen die een balfolkbasis beheersen kunnen hier op instromen. Op de proefles hebben deelnemers de kans om aan te geven wat hun verdere wensen zijn voor dit seizoen.

Verdiepende groep blijft verdiepende groep
Met de verdiepende groep gaan we aan een aantal thema’s werken. Een aantal weken Bretons, een aantal weken dansen uit Poitiers en een laatste thema wordt samen bepaald met de groep aan het begin van het seizoen (denk aan muzikaliteit, branles, koppeldansvariaties, etc.)
Een basiskennis van balfolk is gewenst, maar per thema zullen we het opbouwen, dus er is geen voorkennis van de specifieke thema’s vereist. Wel moet je makkelijk op de halve tel kunnen bewegen (denk aan polka-pas en bourrée in 2 tijden, maar ook wals) omdat snelheid van bewegingen vereist is.

Over de docent

Rian de Jong danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze heeft al een flinke hoeveelheid ervaring met doceren: zo heeft ze workshops gegeven op de dansstage in Enschede en heeft ze verschillende workshops in de Moira gegeven. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen. Ze wordt geassisteerd door verschillende andere ervaren dansers.

Praktische informatie

Wanneer?
De lesdata zijn als volgt:

Lesdata:
18 september (eerste les en ook proefles)
25 september
2 oktober
9 oktober
16 oktober
23 oktober
6 november
13 november

30 oktober, de maandag na CaDansa balfolkfestival, is er dus géén les!

Lestijden:
19.00 deur open
19.15-20.15: halfgevorderd
20.30-21.30: verdiepen

Waar?
De lessen zijn in de Moira, een hele fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters “Moira zaal”. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal. Er is helaas geen lift.

Wat kost het?
Een lesreeks kost 80 euro, of 70 euro met korting. Een losse proefles kost 10 euro; als je daarna door wil met de lessen wordt dit van je lesgeld afgetrokken. Betaling gaat contant.

Hoe inschrijven?
Op dit moment inventariseren we de groepsgrootte nog en doen we een voorinschrijving. Als je een mail wilt ontvangen met meer informatie over de proefles en de inschrijving zelf, kun je je opgeven via dit formulier!

Proefles:
De proefles is op 18 september en kost 10 euro (graag contant betalen). Een vaste danspartner is niet nodig maar we vinden het wel fijn als je laat weten dat je komt. Dat kan via de evenementenpagina van de proefles: https://www.balfolk.nl/agenda/proefles-lessen-moira-utrecht/

Verder:
Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je niet weet welke reeks precies geschikt is voor je. Hoe snel je dansen oppikt en vooral hoe vaak je buiten de lessen om danst kan ontzettend veel verschil maken. Stuur vooral een mailtje naar balfolkutrecht@gmail.com om je situatie voor te leggen, en dan denken we graag met je mee!

 

Extra informatie

Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen zich vrij en veilig voelt om zichzelf te zijn en om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen, die naar onze workshops komt, op de hoogte is van een aantal richtlijnen: Balfolk Utrecht Richtlijnen. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. 🙂

Ingang
Het adres van de Moira is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht loop je er tegenaan), maar het is een groot gebouw. De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant, met daarop in roze letters Moira zaal. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal. Er is helaas geen lift.

Wat zijn fijne kleren om in te dansen?
In principe kan alles waar je je fijn in voelt, zolang je er maar goed in kan bewegen. Het is vaak fijn om laagjes te dragen voor als je het warm krijgt. Schoeisel is belangrijker: het liefste met een gladde zool en zonder (hoge) hak. Je kunt ook op sokken of blote voeten dansen als je dat prettiger vindt.

Voor andere vragen kun je altijd mailen: balfolkutrecht@gmail.com


Nieuwsbrief en Vragen
Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Mail naar balfolkutrecht@gmail.com.

Actiegroepje Balfolk Utrecht: the legacy

Programma najaar 2022

Thuis dansjes oefenen
Hebben jullie onze dansinstructie-filmpjes al gezien? Rian de Jong heeft voor ons twee dansjes op video uitgelegd om thuis te oefenen; de Madison en de Pas d’été. De dansjes doe je in je eentje, geen partner nodig! Bekijk ze hier:


Galette

Een Bretonse galette.


Informatie over inloggen en je Balfolk.nl account

Bij het reserveren heb je inloggegevens ingevoerd. Emailadres en een zelf gekozen wachtwoord is voldoende. Om opnieuw in te loggen zijn die gegevens ook nodig. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kun je je wachtwoord herstellen. Als je voor het eerst reserveert, dan heb je nog geen wachtwoord en moet je wachtwoord herstellen.

Bij het aanmaken van een account worden de account gegevens nooit per mail gestuurd, simpelweg omdat wij geen toegang hebben tot je wachtwoord. Je mail adres wordt ook alleen  gebruikt door het reserveringssysteem dat automatisch een bevestiging van de reservering stuurt. Het is daarom ook van belang dat je jouw gegevens onhoudt/beveiligd opslaat. Wij voldoen daarmee aan de privacy wetgeving.

Wat kun je doen?

  1. Ga naar www.balfolk.nl
  2. Ga naar de Agenda.
  3. Kies de workshop die je wil volgen.
  4. Klik op reserveren. En daarna op “al een account? log eerst in.”
  5. Vul je email en wachtwoord in, of klik op ‘wachtwoord vergeten?’.

Als je bent ingelogd of een nieuw wachtwoord hebt opgegeven, kun je verder met reserveren. Wil je alleen inloggen om bv al je reserveringen te zien, ga dan helemaal op de pagina naar beneden en klik op inloggen.