Balfolk danslessen Utrecht

(Update 29-01-2020)

Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

De poster is bijna even goed als de galette.


In februari begint het nieuwe seizoen in Utrecht op de maandagavonden. Komt allen! 

We hebben drie verdiepende korte lessenreeksen (de minireeksen), die zijn voor de gevorderde dansers. Elke maand zijn er ook Fundamentals Workshops voor dansers die net beginnen of hun basis willen verfijnen; in de Fundamentals werken we vanaf de beginners t/m begonners niveau door. Er is ook één losse workshop (Stretch & Strength) over dansverwondingen en hoe je ze kan voorkomen: ’Stretch & Strength’. Voor elk wat wils dus, dit voorjaar! Hieronder lees je meer over alle lesvormen. 

Informatie over kosten en inschrijven kun je vinden op de internetpagina’s van de evenementen zelf. Je kunt de evenementen vinden in de agenda: https://www.balfolk.nl/agenda/.


Fundamentals Workshops van Rian de Jong
De Fundamentals, workshops waarin we de veelvoorkomende balfolk dansen leren en sneller de diepte ingaan met veel nadruk op de techniek. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen; in de Fundamentals werken we vanaf de beginners t/m begonners niveau door. We hebben dit voorjaar een reeks van minstens vijf Fundamentals: Scottish, Mixers en Polka, Mazurka, Bretons en Wals. Elke maand is er één Fundamental van 2.5 uren. De docent voor deze reeks is niemand anders dan Rian de Jong, die Saskia het afgelopen seizoen heeft geassisteerd.
Rian danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen.
Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke Fundamentals workshop, maar dansers die zich inschrijven voor alle Fundamentals workshops krijgen natuurlijk korting van ons.


Verdiepende minireeksen: Tango-Balfolk en meer!
De verdiepende lessen zullen bestaan uit drie kortere minireeksen die over verdiepende specifieke onderwerpen gaan: Tango-Elementen in Balfolk, Guide to Get Lost en Branle Béarnais. Een minireeks bestaat uit 2 workshops over 1 onderwerp. De tweede avond bouwt voort op de eerste; het is daarom alleen mogelijk om aan beide avonden deel te nemen. Er is ook één losse workshop ‘Stretch & Strength’ van Sophie van Grinsven.
Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke minireeks, maar dansers die zich inschrijven voor meerdere reeksen (of zelfs het hele seizoen) krijgen natuurlijk korting van ons.


Moira op Maandag Kalender
Elke lesavond is 2.5 uren lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.

De maandkalender (nog even specifiek):

Februari
3e – Maandag na de dansstage, dus we beginnen nog even niet 😉
10e – Fundamentals 1 – Scottish
17e – Niets gepland
24e – Tango-Elementen in Balfolk 1/2

Maart
2e – Tango-Elementen in Balfolk 2/2
9e – Fundamentals 2 – Mixers en Polka
16e – Guide to Get Lost 1/2
23e – Niets gepland
30e – Guide to Get Lost 2/2

April
6e – Fundamentals 3 – Mazurka
13e – Pasen
20e – Stretch & Strength
27e – Koningsdag

Mei
4e – Fundamentals 4 – Bretons
11e – Branle Béarnais 1/2
18e – Niets gepland
25e – Branle Béarnais 2/2

Juni
1e – Pinksteren
8e – Fundamentals 5 – Wals in 3
15e – Seizoen afsluiting met verrassing

Hopelijk zien we jullie allemaal binnenkort!


Nieuwsbrief en Vragen
Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Mail naar balfolkutrecht@gmail.com.


Locatie
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). De deur die je moet hebben is de blauwe aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.


Galette

Een Bretonse galette.