« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

10-01-2020 | Bal

3e Twinkelbal

Met: Kelten zonder Grenzen Docent(en): Aanvang: 17:00-23:59 Entree: € 15 Locatie: Stichting MAX,
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
Instructies: Ja Sessie: Ja, neem vooral je instrument mee! Het lijkt ons heel gezellig als mensen na de optredens gaan jammen. Contact: beertjesbals@gmail.com Meer info »

Datum: 10 januari 2020
Tijden: Wordt nog bekend gemaakt!
 
Reserveren
Reserveren kan via balfolk.nl
 
Live optredens
– Berkenwerk
– Duo Hanna & Meidi
– Kelten Zonder Grenzen Duo
 
Andere “soorten artiesten”:
– Rosanne van der Jagt – Fotografie
– Marielle Groot Obbink – Fotografie
Het podium zal gelivestreamd worden ter promotie van de bands, maar de mensen niet. Zo komt niemand in beeld, die niet in beeld wilt komen.
 
Tijdschema
16:30-17:00 = Binnenloop
17:00-18:00 = Dansinstructie?
18:00-18:30 = Avondeten-pauze
18:30-19:45 = Berkenwerk
19:45-20:15 = Pauze
20:15-21:20 = Hanna & Meidi
21:20-21:35 = Kroning
21:35-22:20 = Pauze
22:20-00:00 = Kelten Zonder Grenzen
00:00-01:00 = Sessie
01:00-01:30 = Afsluiting
 
Toegangsprijs
15 euro
“Duo Hanna & Meidi”
Een collaboratie tussen Hanna van Gorcum en Meidi Goh.
Zij brengen een mix van Scandinavische en Keltisch geïnspireerde songs en traditionals waar heerlijk op gedanst kan worden. Deze schatten groeven zij op uit de dieptes van obscure boeken en uit hun eigen fantasie. Naast viool, zijn hun instrumenten hun stemmen, nyckelharpa en viola da gamba.
Maak je klaar voor een knarsende, wringende, snorrende set met het warme geluid van al deze snaren.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156951489128104&id=666683103
Kelten zonder Grenzen Duo”
[NL]
Twee harpen en een zwaard. Zo begonnen Coca en Lies ooit aan hun muzikale carrière. Inmiddels zijn de draailier en de trekzak toegevoegd aan hun instrumentarium en is hun vrolijkheid is niet meer weg te denken van de balfolkpodia in Nederland. Hun catchy balfolkmuziek heeft een heel eigen geluid, is soms opzwepend, maar nooit verlaten zij het podium zonder ook een paar prachtige, melancholische tunes te spelen. De Kelten laten zich inspireren door mooi zonlicht, knusse kampvuurtjes en cappuccino met lekker veel schuim.
 
[EN]
Two harps and a sword. This is how Coca & Lies began their musical career. Meanwhile their choice of instruments has extended with the button accordion and the hurdy-gurdy and their joy de vivre cannot be missed on the Dutch balfolk stages. Their catchy balfolk music has a distinctive sound, is sometimes cranking you up, but they never leave the stage without playing also a few beautiful melancholic tunes. The Kelten are inspired by striking sunlight, cosy campfires and cappuccino with a large amounts of milk-foam.
https://www.youtube.com/watch?v=C9IxBzaQDvo
 
Dresscode
Iets met lampjes en lichtjes, zolang je er maar stralend uitziet! 😉 Heb je geen lampjes of lichtjes? Dan kan je natuurlijk voor iets met glitters gaan. De mooiste/bijzonderste outfits worden bekroond! Ik ben zeer benieuwd wie de koning en koningin van het bal gaan worden 😃 Onthoud: de dresscode is nóóit verplicht! Het is enkel een eventueel leuke toevoeging voor wie daar behoefte aan heeft.
 
Locatie en OV
Stichting MAX
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
Dit ligt vrijwel direct naast de N207 en de Zegerplas.
 
20 minuutjes lopen vanaf het station van Alphen aan den Rijn of neem een stadsbus 1 richting Herenhof, stap uit bij de Lijsterlaan en loop vanaf daar 10 minuutjes. Deze bus gaat 1x per half uur Je kan natuurlijk ook een OV-fiets huren bij het station (€ 3,85 voor 24 uur).
 
GRATIS parkeren op de parkeerplaats direct naast Stichting MAX!
 
Het gebouw heeft een grote zaal met een groot podium en een bar, hier zal gedanst worden. De vloer is geen danszaal-vloer, maar wel dansbaar. Verder is er een kleinere ruimte met bar en een fijne zithoek. Hier mag men eten en kletsen. Via deze ruimte kan je naar buiten. Daar is ook een zithoek en een grasveld. Neem dus vooral een kleedje mee om lekker buiten te zitten! Tot slot is er een garderobe. Hier mogen uiteraard ook jassen en tassen geplaatst worden.
Wat is balfolk?
Nog niet bekend met balfolk? Dan zal ik eens even uitleggen wat balfolk is! Bij balfolk dans je oude volksdansen uit West-Europa die in groepen of duo’s gedanst worden. Doordat je bij sommige dansen van partner wisselt tijdens de dans, leer je snel nieuwe mensen kennen en kan je makkelijker contact maken met ze! Wees niet bang als je nog nooit aan balfolk hebt meegedaan! Er zijn altijd mensen die je willen helpen het te leren en in alle dansen zit veel herhaling. Als je eenmaal de basis kent, kun je variaties gaan proberen. Je hoeft geen speciale kledij aan, als het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: