« Agenda

Reserveren

Al een acount? Log eerst in

€15,00


vr 27 september 2019 | Bal

Kastanjebal – Balfolk, Stichting MAX

Met: Wim te Groen, Wouter Kuyper Docent(en): Aanvang: 16:30-23:59 Entree: € 15 Locatie: Stichting MAX,
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
Instructies: Ja Sessie: Ja, neem vooral je instrument mee! Het lijkt ons heel gezellig als mensen na de optredens gaan jammen. Contact: berit.vanderjagt@gmail.com Meer info »

Exacte tijden, bands, e.d. worden binnenkort bekend gemaakt!
 
Reserveren
Reserveren kan via: berit.vanderjagt@gmail.com of balfolk.nl
 
Live optredens
– Opening: Berkenwerk
– Wouter Kuyper
– Wim te Groen
Andere artiesten worden binnenkort bekend gemaakt!
 
Andere “soorten artiesten”:
– Luc Ko – Geluid & techniek
– Rosanne van der Jagt – Fotografie
 
Tijdschema
Wordt binnenkort bekend gemaakt!
 
Toegangsprijs
15 euro (inclusief dansinstructie/workshop)
 
Eten en drinken
Eigen drinken meenemen is niet toegestaan, aangezien de bar die aan de zaal ligt hiervoor bedoeld is! Er is wel weer een buffet, dus neem gerust wat lekkers te eten mee! Er zal een tafel staan waar iedereen wat op mag zetten en weer wat van mag eten.
 
Dresscode
We vieren het begin van de herfst, dus kom vooral in je prachtige herfst-outfit. De mooiste/bijzonderste outfits worden bekroond! Ik ben zeer benieuwd wie de koning en koningin van het bal gaan worden 😃 Onthoud: de dresscode is nóóit verplicht! Het is enkel een eventueel leuke toevoeging voor wie daar behoefte aan heeft.
 
Locatie en OV
Stichting MAX
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
 
20 minuutjes lopen vanaf het station van Alphen aan den Rijn of neem een van de hele bussen richting de Lijsterlaan en loop vanaf daar 10 minuutjes.
 
Berkenwerk
Erik, Berit en Hannie maken samen liedjes en coveren bekende nummers en toveren deze om in balfolkbare liedjes!
 
https://www.facebook.com/BalfolkAlphen/
https://www.facebook.com/Beertjes-Bals-125787874772867/
https://www.facebook.com/SaamVeral/
https://www.facebook.com/Berkenwerk-2203267899938267/?modal=admin_todo_tour
 
Wouter Kuyper
‘Ik ben muzikaal geboren in Gooik’
Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen. Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, TeeU etc) hielden het vuurtje warm.
 
Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: ‘Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt.’
 
Na zijn opleiding in een totaal andere richting (biogeologie, communicatie- en educatierichting) is hij voltijds met de muziek aan de gang gegaan. Nu geeft hij les en speelt hij in verschillende bands en muziekgroepen. Ook organiseerde hij geregeld bals in Utrecht, waar naast Lirio altijd ook andere binnen- en/of buitenlandse bands op de bühne staan.
 
https://www.youtube.com/watch?v=q85JTU42Z2E
https://www.youtube.com/watch?v=yxdhKVZbTFw
http://www.wouterkuyper.nl/
 
Wim te Groen
 
De “man met de hoed” uit Nederland zegt over zichzelf: “Ik schreef al op jonge leeftijd mijn eigen muziek. Toen ik 15 was, hadden we een vleugel in de woonkamer staan en wanneer er niemand thuis was, speelde ik er altijd stiekem op. Een soort van verslaving ontwikkelde snel en ik kon niet stoppen. 4 jaar lang volgde ik lessen in klassieke muziek, zoals Chopin en Beethoven. De rest leerde ik mezelf autodidactisch. Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met balfolk. Vanaf begins af aan was ik enthousiast over de sterke connectie tussen de muzikanten en dansers en dit wekte bij mij de wens op om zelf Balfolkmuziek te componeren. Een wonderbaarlijke wereld opende voor mij: de nieuwe ritmes, de enorme vrijheid op vele manieren – Ik was gewoonweg ongelooflijk geïnspireerd “.
 
http://www.silvesterfolk.de/en_musicians.html
https://www.youtube.com/watch?v=NzjL3S2mvVc
 
Luc Ko
Deze masterstudent is voor de balfolk-wereld een kleine held! Sinds zijn kindertijd klust Lucas al aan geluidsapparatuur en vanaf zijn 13e is hij al een professionele licht- en geluidstechnicus. Hij regelt de techniek op allerlei bals en festivals door heel Nederland en daarbuiten, zoals Cadansa, Dansstage, Prague Balfolk Weekend, Boombal Festival, Gennetines en Folkambroeus. Rond zijn 14e begon hij met meeorganiseren van grootschalige evenementen, waaronder pop-rock concerten. In 2011 is hij begonnen met balfolk Enschede en een jaar later ook de Dansstrage. Bovendien maakt hij zelfs custom apparatuur voor bands en locaties. Tot slot tourt hij met bands rond in Europa, wat hij een erg leuke bezigheid vindt.
 
Wat is balfolk?
Nog niet bekend met balfolk? Dan zal ik eens even uitleggen wat balfolk is! Bij balfolk dans je oude volksdansen uit West-Europa die in groepen of duo’s gedanst worden. Doordat je bij sommige dansen van partner wisselt tijdens de dans, leer je snel nieuwe mensen kennen en kan je makkelijker contact maken met ze! Wees niet bang als je nog nooit aan balfolk hebt meegedaan! Er zijn altijd mensen die je willen helpen het te leren en in alle dansen zit veel herhaling. Als je eenmaal de basis kent, kun je variaties gaan proberen. Je hoeft geen speciale kledij aan, als het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen:

    Geen Evenementen