« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

27-09-2019 | Bal

Kastanjebal – Balfolk, Stichting MAX

Met: Wouter Kuyper (Nl) Docent(en): Rian de Jong Aanvang: 15:30-23:59 Entree: € 15 Locatie: Stichting MAX,
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
Instructies: Ja, dansinstructie Scottish en Tovercirkel en een workshop onregelmatige wals (Wals in 3, 5, 8 en 11) Sessie: Ja, neem vooral je instrument mee! Het lijkt ons heel gezellig als mensen na de optredens gaan jammen. Contact: beertjesbals@gmail.com Meer info »

Datum: 27 september 2019
Tijden: 15:30-01:30
 
Reserveren
Reserveren kan via: berit.vanderjagt@gmail.com of balfolk.nl
Reserveren wordt zeer aangeraden. De reserveringen hebben namelijk al een record bereikt!
 
Live optredens
– Berkenwerk
– Wouter Kuyper
– Wim te Groen
 
Andere “soorten artiesten”:
– Lucas Ko – Geluid & techniek
– Rosanne van der Jagt – Fotografie
– Marielle Groot Obbink – Fotografie
– Rian de Jong – Workshop wals
 
Tijdschema
15:30-16:00 = Binnenloop
16:00-17:00 = Dansinstructie Scottish en Tovercirkel (door Bob en Berit)
17:00-18:00 = Workshop onregelmatige wals door Rian (en Maya)
18:00-18:30 = Avondeten-pauze
18:30-20:00 = Berkenwerk
20:00-20:30 = Pauze
20:30-22:00 = Wim te Groen
22:00-22:30 = Pauze
22:30-00:00 = Wouter Kuyper
00:00-01:00 = Sessie
01:00-01:30 = Afsluiting
 
Toegangsprijs
15 euro (inclusief workshop)
 
Eten en drinken
Er is een bar waar zowel snacks als drankjes te koop zijn. De Stichting draait op de baromzet, dus als je wat geld te spenderen hebt en dit soort evenementen wilt steunen, koop dan vooral je drinken aan de bar!
 
Dresscode
We vieren het begin van de herfst, dus kom vooral in je prachtige herfst-outfit. De mooiste/bijzonderste outfits worden bekroond! Ik ben zeer benieuwd wie de koning en koningin van het bal gaan worden 😃 Onthoud: de dresscode is nóóit verplicht! Het is enkel een eventueel leuke toevoeging voor wie daar behoefte aan heeft.
 
Locatie en OV
Stichting MAX
Olympiaweg 2-A, 2406 LG Alphen aan den Rijn
Dit ligt vrijwel direct naast de N207 en de Zegerplas.
 
20 minuutjes lopen vanaf het station van Alphen aan den Rijn of neem een stadsbus 1 richting Herenhof, stap uit bij de Lijsterlaan en loop vanaf daar 10 minuutjes. Deze bus gaat 1x per half uur Je kan natuurlijk ook een OV-fiets huren bij het station (€ 3,85 voor 24 uur).
 
GRATIS parkeren op de parkeerplaats direct naast Stichting MAX!
 
Het gebouw heeft een grote zaal met een groot podium en een bar, hier zal gedanst worden. De vloer is geen danszaal-vloer, maar wel dansbaar. Verder is er een kleinere ruimte met bar en een fijne zithoek. Hier mag men eten en kletsen. Via deze ruimte kan je naar buiten. Daar is ook een zithoek en een grasveld. Neem dus vooral een kleedje mee om lekker buiten te zitten! Tot slot is er een garderobe. Hier mogen uiteraard ook jassen en tassen geplaatst worden.
 
Berkenwerk
Erik, Berit en Hannie maken samen liedjes en coveren bekende nummers en toveren deze om in balfolkbare liedjes!
 
https://www.youtube.com/channel/UCZhldDfgrCrnGhCXwhgbrHw/
https://www.facebook.com/BalfolkAlphen/
https://www.facebook.com/Beertjes-Bals-125787874772867/
https://www.facebook.com/SaamVeral/
https://www.facebook.com/Berkenwerk-2203267899938267/?modal=admin_todo_tour
 
Wouter Kuyper
‘Ik ben muzikaal geboren in Gooik’
Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen. Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, TeeU etc) hielden het vuurtje warm.
 
Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: ‘Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt.’
 
Na zijn opleiding in een totaal andere richting (biogeologie, communicatie- en educatierichting) is hij voltijds met de muziek aan de gang gegaan. Nu geeft hij les en speelt hij in verschillende bands en muziekgroepen. Ook organiseerde hij geregeld bals in Utrecht, waar naast Lirio altijd ook andere binnen- en/of buitenlandse bands op de bühne staan.
 
https://www.youtube.com/watch?v=q85JTU42Z2E
https://www.youtube.com/watch?v=yxdhKVZbTFw
http://www.wouterkuyper.nl/
 
Wim te Groen
 
De “man met de hoed” uit Nederland zegt over zichzelf: “Ik schreef al op jonge leeftijd mijn eigen muziek. Toen ik 15 was, hadden we een vleugel in de woonkamer staan en wanneer er niemand thuis was, speelde ik er altijd stiekem op. Een soort van verslaving ontwikkelde snel en ik kon niet stoppen. 4 jaar lang volgde ik lessen in klassieke muziek, zoals Chopin en Beethoven. De rest leerde ik mezelf autodidactisch. Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met balfolk. Vanaf begins af aan was ik enthousiast over de sterke connectie tussen de muzikanten en dansers en dit wekte bij mij de wens op om zelf Balfolkmuziek te componeren. Een wonderbaarlijke wereld opende voor mij: de nieuwe ritmes, de enorme vrijheid op vele manieren – Ik was gewoonweg ongelooflijk geïnspireerd “.
 
http://www.silvesterfolk.de/en_musicians.html
https://www.youtube.com/watch?v=NzjL3S2mvVc
 
Workshop onregelmatige wals
Gezien Wim te Groen altijd graag allerlei verschillende walsjes speelt, hebben we voor jullie een workshop geregeld!
 
Rian de Jong zal een workshop onregelmatige walsjes geven met focus op o.a. de danshouding! De walsen zijn haar favoriete dansen. Rian heeft al heel wat workshops gegeven. Je kunt haar bijvoorbeeld kennen van Celtic & Balfolk Night, Balfolk Dansstage Enschede en meer. Wouter Kuyper zal de workshop muzikaal live begeleiden en Maya van der Loos zal Rian assisteren.
 
Lucas Ko
Deze geluidstechnicus en onderzoeker aan de universiteit is voor de balfolk-wereld een kleine held! Sinds zijn kindertijd klust Lucas al aan geluidsapparatuur en vanaf zijn 13e is hij al een professionele licht- en geluidstechnicus. Hij regelt de techniek op allerlei bals en festivals door heel Nederland en daarbuiten, zoals Cadansa, Dansstage, Prague Balfolk Weekend, Boombal Festival, Gennetines en Folkambroeus. Rond zijn 14e begon hij met meeorganiseren van grootschalige evenementen, waaronder pop-rock concerten. In 2011 is hij begonnen met balfolk Enschede en een jaar later ook de Dansstrage. Bovendien maakt hij zelfs custom apparatuur voor bands en locaties. Tot slot tourt hij met bands rond in Europa, wat hij een erg leuke bezigheid vindt.
 
Wat is balfolk?
Nog niet bekend met balfolk? Dan zal ik eens even uitleggen wat balfolk is! Bij balfolk dans je oude volksdansen uit West-Europa die in groepen of duo’s gedanst worden. Doordat je bij sommige dansen van partner wisselt tijdens de dans, leer je snel nieuwe mensen kennen en kan je makkelijker contact maken met ze! Wees niet bang als je nog nooit aan balfolk hebt meegedaan! Er zijn altijd mensen die je willen helpen het te leren en in alle dansen zit veel herhaling. Als je eenmaal de basis kent, kun je variaties gaan proberen. Je hoeft geen speciale kledij aan, als het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen!

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: