« Agenda

26-03-2016 | Bal

Balfolk Groningen met Hamon Martin Quintet (Bretagne)

Met: Hamon-Martin Docent(en): Aanvang: 20:30 Entree: Locatie: De Oosterpoort,
Trompsingel 27, 9724DA Groningen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

De supergroep Hamon Martin Quintet komt uit Bretagne en gaat voor ons vooral Bretonse dansen spelen. Zij speelden in 2014 bij de Celtic & Balfolk Night in De Doelen en dat werd een spetterend ‘Fest Noz’!

Hamon Martin Quintet

Een van de toonaangevende en interessantste vertegenwoordigers van de Bretonse folk scene is het Hamon Martin Quintet. Zij gelden als dé referentie voor deze feestelijke en swingende dansmuziek. Al ruim tien jaar duiken deze vijf Bretonnen in de Fest Noz muziek van hun regio (Haut Bretagne) en steken ze die traditie in een modern en zeer dansbaar jasje. De band mixt de altijd aanstekelijke Bretonse muziek met Arabische en Indische invloeden, onverwacht geïmproviseerde wisselingen in de melodieën en verrassende ritmische patronen. Zanger en caller Mathieu Hamon wordt bijgestaan door Janick Martin (trekharmonica), Erwan Hamon (bombarde, dwarsfluit), Ronan Pellen (snaren) en Erwan Volant (bas). En, uiteraard mag er gedanst worden!
http://www.hamonmartin.com/ 

Hammon Martin Quintet

Stichting Folk Groningen

Dit bal wordt georganiseerd door Stichting Folk Groningen. Zij organiseert meestal kleinschalige (luister) concerten, maar bij Hammon Martin Quintet kan er natuurlijk gedanst worden!
Ook organiseert de stichting workshops in de stad Groningen,
draagt bij aan het Noorderzon festivalprogramma en was nauw betrokken bij
het vroegere Trad.It!, het folkfestival dat jaarlijks in De Oosterpoort
plaatsvond.

Kaart wordt geladen...