« Agenda

02-04-2011 | Bal

Trad.It! festival

Met: Ampouailh (Fr) Docent(en): Aanvang: 12:00 Entree: Locatie: De Oosterpoort,
Trompsingel 27, 9724DA Groningen
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Ook dit jaar staat er voor de balfolkliefhebbers weer wat moois op het programma van Trad.It: Ampouailh uit Bretagne.

Ze noemen zichzelf weliswaar Ampouailh (schurken) maar dat maakt hun muzikale prestaties niet minder oprecht en serieus. Deze jonge groep komt uit het hart van Bretagne en dat is ook het gebied waar ze hun repertoire én inspiratie uit halen. Ze zijn allen thuis in de wereld van traditionele zangers en spelers en die bagage hoor je terug in de muziek van Ampouailh. Met hun dansbare muziek en sound dragen ze bij aan de muzikale dynamiek en kleur van Bretagne en ze zijn dan ook graag geziene gasten op de Bretonse dansfeesten waar ze hun zelf bedachte specialiteit, “trance traditionelle’ tot plezier van de dansers, in praktijk brengen.

Mickael Derrien: sopraan sax

Stephane Sotin: slagwerk

Simon Lotout: bombardes

Thibault Lotout: trekharmonica

Heikki Bourgault: gitaar

Programma Trad.It! 2011 compleet

Naast het al eerder aangekondigde TrioTonico, Ampouailh, Janusz Prusinowski Trio en LYY is ook de Ierse band Fidíl toegevoegd aan het programma van Trad.it!

Trad.it!, hét Nederlandse festival voor Europese roots muziek, biedt volop ruimte aan jonge, avontuurlijke bands en muzikanten die vaak buiten de gebaande paden treden van wat ooit volksmuziek heette. Met eigen en interessante muziek laten ze zien dat tradities in Europa springlevend zijn én zich vernieuwen. Het resultaat, een mix van traditie en moderne opvattingen maakt Trad.It! tot een uniek festival voor iedereen!

Fidíl (Ierland)
Zelfs binnen het toch zeer uitgebreide aanbod van Ierse folkmuziek, zijn er gelukkig nog verrassingen mogelijk. Het spel van de drie jonge fiddlers uit Donegal wordt gekenmerkt door een fijnzinnige en intelligente benadering waarin tegelijkertijd de typische uitbundigheid en swing van de traditionele Donegal fiddle stijl doorklinkt. Dit is trad.it! op zijn best!

TriTonico (Italië)
Deze drie Italiaanse topspelers op trekharmonica hebben één ding gemeenschappelijk: ze zijn altijd op zoek naar andere stijlen en nieuwe technieken. In hun onmiskenbaar Italiaanse muziek klinken dan ook vaak Keltische of Oost-Europese invloeden door, of herkent men jazz- of wereldmuziek.

Ampouailh (Bretagne)
Met hun dansbare muziek en sound dragen deze vijf jonge muzikanten bij aan de muzikale dynamiek en kleur van Bretagne en ze zijn dan ook graag geziene gasten op de Bretonse dansfeesten. Tijdens Trad.It! zullen ze uiteraard een lange dansset spelen.

Janusz Prusinowski Trio (Polen)
Dankzij het inlevingsvermogen van dit trio, oog en oor voor detail en respect voor de dorpsmuzikanten, creëerde het trio een concertvariant van traditionele muziek die volledig recht doet aan de oorsprong.

LYY (Zweden)
De prachtige stem van zangeres Emma Björling is het hart van de indringende sound van dit Zweedse kwintet. LYY mengt Zweeds traditioneel en eigen composities met invloeden uit jazz en rock en brengt in fraaie arrangementen en met een perfecte instrumentbeheersing liedjes en de typisch Zweedse polska’s, walsen en andere dansen tot leven.

Trad.it! 2011
Zaterdag 2 april
De Oosterpoort Groningen
20.00 uur – 01:00 uur
€ 25,00 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), www.ticketservice.nl, VVV’s, kassa De Oosterpoort (050 368 0 368), Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.

Kaart wordt geladen...