« Agenda

Diemerbal met Tref, L'air inconnu en Duo Baftig
04-02-2024 | Bal

Diemerbal met Tref, L’air inconnu en Duo Baftig

Met: Duo/Trio Baftig (NL)L'air inconnu (Fr)Tref (Be) Docent(en): Berend de VriesGepke UiterdijkMarc Meijerink Aanvang: 14:00-22:30 Entree: Voorverkoop vroege vogel € 27,50, voorverkoop regulier € 32,50, aan de deur € 37,50 Locatie: Theater de Omval,
Ouddiemerlaan 104, 1111CL Diemen
Instructies: ja, om 14:30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Het is weer tijd voor een Diemerbal! Verwacht een spectaculair balfolkfeest met meer dan 200 dansers en livemuziek van Tref!, L’Air Inconnu en Duo Baftig.
Wil je balfolk leren dansen? Vooraf is er een gratis dansworkshop voor beginners. Na deze workshop kan je direct meekomen en het gehele bal meedoen. Je hebt geen eigen danspartner nodig. In de workshop wisselen we door.
Voor de dansworkshop voor gevorden verwachten we een vrijwillige bijdrage voor de zaalhuur en onkosten van de docent.
TICKETS
– Voorverkoop vroege vogel € 27,50
– Voorverkoop regulier € 32,50
– Aan de deur € 37,50
PROGRAMMA (KORT)
13:30 Deuren open
14:00 – 16:00 Dansworkshop voor gevorderden met Marc
14:30 – 15:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
15:30 Bal met Duo Baftig
16:30 Bal met L’air Inconnu
18:30 Picknick in de foyer
19:30 Bal met Tref!
21:30 Sessie in de foyer
22:30 Einde en afbreken
PROGRAMMA (VOLLEDIG)

– 13:30 Deuren gaan open
De bereikbaarheid van De Omval is heel goed. Het ligt op 10 minuten lopen van NS Station Diemen (niet Diemen Zuid dus!!) en 10 minuten lopen vanaf tramlijn 19. En in de omgeving van De Omval is het op zondag vrij parkeren, op de zones voor vergunninghouders na. Wil je overdekt staan dan kun je gebruik maken van de (betaalde) parkeergarage tegenover De Omval.

Je wordt ontvangen in de foyer en je kunt gebruik maken van de garderobe.

– 14:00 – 16:00 Dansworkshop voor gevorderden
Workshop bourree met Marc. Voor deze workshop verwachten we een vrijwillige bijdrage ter dekking van de zaalhuur en reiskosten van de docent.

– 14:30 – 15:30 Dansworkshop voor beginners
De dansintroductie wordt verzorgd door Gepke en Berend. De instructie wordt live begeleid door Duo Baftig. Beginners kunnen na de introductie met een aantal dansen prima meekomen en het gehele bal meedoen.

– 15:30 – 16:15 Bal met Duo Baftig
Duo Baftig speelt zeer dansbare tunes op akkoestische gitaar en viool. Manon en Robin delen een passie voor balfolk dans en folk muziek en besloten van hieruit hun krachten te bundelen. Het duo speelt verassende mix tussen Ierse/Scandinavische tunes, maar ook eigen explosieve composities. Van melancholisch tot krachtig, voor alles geldt: zolang het maar Baftig is!

16:30 – 18:30 L’Air Inconnu
Dani Velasco en Sylvain Pool zijn trots en blij hun muziekproject te delen met Fabien Bucher.

Samen zijn ze een creatief muzikaal trio. Ze maken muziek ten dienste van de moderne traditionele dans, en nieuwsgierige oren.

– 18:30 – 19:30 Picknick in de foyer
Een Balfolk Picknick is iets om mee te maken: Alle balfolkies komen naar het bal met een gerecht en dat delen ze met elkaar. De een maakt een pasta salade, de ander bakt een taart, iemand neemt stokbrood mee of iets om daar dan weer op te smeren. Alles mag! Hou er wel rekening mee dat veel balfolkies vegetariër zijn, dus maak liever niets waar vlees in zit. Zet op je maaltijd of het vegan of vegetaries is. Na de picknick ruimen we alles netjes op, vegen de kruimels weg en gaan weer dansen met nieuwe energie!

– 19:30 – 21:30 Tref!
Dat accordeonmuziek meer is dan oubollige muziek in zweterige cafés, dat weten we al lang. Wie nog steeds twijfelt, heeft Tref nog nooit live aan het werk gezien. Tref is Vlaanderen en Wallonië verenigd, zoals het hoort, met Wim Claeys en Didier Laloy, twee ervaren trekzakspelers op hun diatonische accordeon. Voor Tref vormen ze een kwartet met hun oude leraar, Bruno Le Tron en de Franse Frédéric Malempré op worldpercussion.

– 21:30 – 22:30 Jam sessie in de foyer tijdens het opruimen
Aan ieder bal komt een eind en dat betekent de zaal opruimen, podium afbreken, stoelen weg, vegen etc. Het is fijn als je dan even wilt helpen! Heb je je instrument bij je dan kan je ook in de foyer collega muzikanten opzoeken en samen jammen. Dat is een fijne begeleiding bij het afsluitende drankje.

– 22:30 Einde
Rond 22:30 gooien we iedereen er uit zodat alle balfolkies ook nog een beetje op tijd in bed liggen.

 

FOTOCREDIT
Dirk-Jan Mulders: http://dirkjanmulders.nl/?cat=3

Kaart wordt geladen...