« Agenda

Drakenbal
14-04-2024 | Bal

Drakenbal

Met: David CornelissenDuo Chabenat / Heiderich Docent(en): Aanvang: 18:00-22:30 Entree: € 10 / 15 / 20, afhankelijk van ondersteuningsmogelijkheid. Locatie: Café Station Zuid,
Erasmusstraat 9, 's-Hertogenbosch
Instructies: Ja, Sessie: Ja, vanaf 18:00, voorafgaand aan het optreden! Dus neem je instrument mee! Contact: drakenbaldenbosch@gmail.com Meer info »

Zondag 14 april Drakenbal in Den Bosch

17:30-19:30 DINER eet je mee?
Reserveer alvast een maaltijd via drakenbaldenbosch@gmail.com
Het café serveert:
Vegetarisch – Pasta vega met gegrilde groenten: €12,50
Vlees – Kipsaté met frites en salade: €15,00
(Het café serveert eten: Het meebrengen van eigen eten/consumpties is niet toegestaan)

18:00-19:00 SESSIE in café met David Cornelissen.
Voorafgaand aan het optreden is er gelegenheid voor muzikanten om samen te spelen in een sessie onder leiding van de zeer ervaren David Cornelissen. De dansers kunnen dan nog lekker door blijven dansen.  Schroom dus niet om je instrument te pakken en mee te spelen, iedereen is welkom! Ook als je niet bij het dansen bent geweest, ben je welkom voor de sessie! Van tevoren zal David een aantal stukken voorbereiden die sowieso gespeeld worden en elk bal zal hij hier een deun aan toevoegen zodat we een steeds groter repertoire hebben. Verder is het een verrassing wat er zal ontstaan!

19:30-21:30  LIVE BAND   Duo Gilles Chabenat & Daniela Heiderich
Gilles Chabenat is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde draailierspelers. Hij maakt deel uit van de muzikanten die een belangrijke rol spelen in de nieuwe en verdere ontwikkeling van dit instrument in de hedendaagse muziek. Als componist zijn veel van zijn stukken standaardmateriaal geworden in de Franse balfolk scene.

Met de haakharp, de Franse doedelzak en haar stem creëert Daniela Heiderich veelzijdige klankwerelden. Daniela studeerde haar instrumenten in traditionele muziek aan het Centre d’Etudes Supérieures Musique et Danse (CESMD) in Poitiers/Frankrijk. Ze hield zich intensief bezig met de geschiedenis en het spel van de rondtrekkende harpspelers die de afgelopen eeuwen door Europa en de wereldbol reisden. In de regio Limousin specialiseerde ze zich in het bespelen van verschillende soorten doedelzakken die daar en in aangrenzende regio’s voorkomen, zoals de Cabrette, de Chabrette of de Cornemuse du Centre.

 

ENTREE: 10 / 15 / 20 :
Budget €10
Regular €15
Support €20

LOCATIE
Café Station Zuid
Erasmusstraat 9 ‘s-Hertogenbosch

ROUTE

Openbaar vervoer:

Het Bal is te bereiken met OV, hiervoor kun je naar ’s-Hertogenbosch Centraal of ‘s-Hertogenbosch Oost komen. Vanaf beide stations is het ongeveer 30 minuten lopen naar de locatie. Je kunt ook de bus nemen die vlak bij Café Station Zuid stopt. Dit is buslijn 1 (en 306). Plan je reis via 9292ov.nl

Auto:

Let op het is betaald parkeren in de wijk. Je kan vrij parkeren op de parkeerplaats van de Lucaskerk na 18u (240m), aan de Hildebrandstraat voor de winkels (400m), op de gelijknamige parallelweg van de Gestelseweg (450m), inrit bij kruising Pieter Langendijksingel. Er kan ook vrij geparkeerd worden op de Jacob van Mearlantstraat vanaf nummer 191 en oplopend (de andere kant op niet!). Aan de overkant bij de bedrijven mag vanaf 19u ook geparkeerd worden, mits er ruimte is. Vanaf hier is het 2 minuten lopen.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: