« Terug naar Nieuws

Een steentje bijdragen aan Balfolk?

Gepubliceerd op 11 februari 2024

decoratief plaatje

 

Balfolk in Nederland maken we met zijn allen mogelijk. Lessen en workshops geven, evenementen organiseren en lessen en workshops geven, maar ook dit berichtje maken. Alle mensen die dit doen maken samen mogelijk dat we van Balfolk kunnen genieten in Nederland. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan je op veel verschillende manieren doen. In dit nieuwsbericht lees je over verschillende mogelijkheden.

 

 

 

 

CaDansa: subsidie held en lid kernteam (communicatie)

Achter CaDansa zit en hele organisatie. Er is een kernteam en daarnaast zijn er vrijwilligersteams voor alle verschillende aspecten van het festival. Elk team heeft een teamhoofd. Op dit moment zoekt CaDansa iemand die aan de slag gaat met subsidies zoeken en aanvragen. Je bent dan geen onderdeel van het kernteam.

Ook zoekt CaDansa een kernteam lid die de communicatie op zich neemt.

Dansstage: orga-lid gezocht voor website en social media!

Bij de Dansstage zijn we hard op zoek naar een extra organisator om ons team te versterken! We zoeken specifiek iemand die het leuk vindt om in de aanloop van het evenement onze website bij te houden en de Dansstage te promoten via sociale media. Daarnaast ben je als onderdeel van ons team natuurlijk betrokken bij het algeheel reilen en zeilen van de Dansstage. Ervaring met coderen/websites bouwen is niet vereist – we hebben een eenvoudige WordPress website. Dus ben je iemand die:

–        Goed in een team kan samenwerken en gemotiveerd is samen een mooi festival neer te zetten

–        Het leuk vindt om pakkende tekstjes te schrijven

–        Tijd wil investeren in het up-to-date houden van de website en actief zijn op sociale media

–        Goed en correct kan schrijven in het Nederlands en Engels

Stuur dan een mailtje naar dansstage.enschede@balfolk.nl!

Stichting Balfolkfabriek

Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende organisatie waar een heel aantal bals door heel Nederland onder vallen. Daarnaast onderhouden we balfolk.nl, organiseren we netwerk bijeenkomsten en beheren we de info@balfolk.nl e-mail. Lees meer op balfolkfabriek.nl

We zijn op zoek de volgende bestuursleden:

Penningmeester: Toezicht houden op de boekhouding van de verschillende onderdelen en boekhouding doen van de stichtingkas en bals van organisatoren die geen eigen subrekening hebben.

Algemeen bestuurslid: bijhouden van de mail op info@balfolk.nl, meedoen en denken bij vergaderingen en eventueel andere taken.

Zelf iets opstarten

Je kan natuurlijk altijd zelf iets doen om Balfolk in Nederland verder op de kaart te zetten. Denk bijvoorbeeld aan flashmobs houden en daarbij flyers verspreiden. Je kan ook op een nieuwe plek bals of lessen organiseren (lesgeven is niet perse vrijwilligerswerk, hier kan je ook wat extra geld mee verdienen). Voor vragen en ondersteuning kan je mailen naar info@balfolk.nl we hebben bijvoorbeeld ook altijd gratis flyers en banners beschikbaar!

 


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!