« Terug naar Nieuws

Koninklijke onderscheidingen in de Balfolk

Gepubliceerd op 26 april 2024

foto met Jeroen, Menno en Dorine

Vandaag hebben Menno Wester, Dorine Wester en Jeroen van Zuylen een Koninklijke onderscheiding gekregen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. En een boel van die verdiensten stonden en staan in het teken van Balfolk! Zij organiseren al meer dan 15 jaar bals in Nijmegen. Voor hen is de live muziek ontzettend belangrijk en zij doen ook veel voor het stimuleren van de West-Europese folk muziek in Nederland met Stichting Draailier en Doedelzak (die volgend jaar haar 40-jarig jubilieum viert!). Dank Menno, Dorine en Jeroen voor jullie onvermoeibare inzet, we boffen met jullie!

De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, heeft het lintje aan Menno, Dorine en Jeroen uitgereikt in café Shuffle waar het waarschijnlijk nog nooit zo vol geweest is om 11 uur ’s ochtends!

P.S. Lijkt dat jou ook wel wat, zo’n Koninklijke onderscheiding. Kijk eens op https://www.balfolk.nl/nieuws/een-steentje-bijdragen-aan-balfolk , genoeg verdiensten te verrichten om bij te dragen aan de mooie scene die wij hebben met Balfolk, een scene die niet mogelijk is zonder de inzet van bevlogen vrijwilligers zoals Menno, Dorine en Jeroen.

foto: Ronaldrietman

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!