Dansen op livemuziek!

Naar agenda »

BALFOLK: DANSEN OP LIVEMUZIEK

Balfolk is Europese dans, muziek en vooral een heleboel gezelligheid! We dansen tijdens onze social dances altijd op livemuziek; in koppels of in groepen. Vaak is er van tevoren een korte introductieles, dus je kan direct meedoen. Iedereen is welkom om mee te dansen en na de concerten samen muziek te maken. Wil je meer weten? Lees snel verder »

Bijna elke week wel ergens wat te doen

Een kaart met ballen

Samen dansen en muziek maken

Nieuws

 • 26 april 2024

  Vandaag hebben Menno Wester, Dorine Wester en Jeroen van Zuylen een Koninklijke onderscheiding gekregen vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. En een boel van die verdiensten stonden en staan in het teken van Balfolk! Zij organiseren al meer dan 15 jaar bals in Nijmegen. Voor hen is de live muziek ontzettend belangrijk en zij doen ook veel voor het stimuleren van de West-Europese folk muziek in Nederland met Stichting Draailier en Doedelzak (die volgend jaar haar 40-jarig jubilieum viert!). Dank Menno, Dorine en Jeroen voor jullie onvermoeibare inzet, we boffen met jullie!

  De burgemeester van Nijmegen, Hubert Bruls, heeft het lintje aan Menno, Dorine en Jeroen uitgereikt in café Shuffle waar het waarschijnlijk nog nooit zo vol geweest is om 11 uur ’s ochtends!

  P.S. Lijkt dat jou ook wel wat, zo’n Koninklijke onderscheiding. Kijk eens op https://www.balfolk.nl/nieuws/een-steentje-bijdragen-aan-balfolk , genoeg verdiensten te verrichten om bij te dragen aan de mooie scene die wij hebben met Balfolk, een scene die niet mogelijk is zonder de inzet van bevlogen vrijwilligers zoals Menno, Dorine en Jeroen.

  foto: Ronaldrietman

 • 11 februari 2024

  decoratief plaatje

   

  Balfolk in Nederland maken we met zijn allen mogelijk. Lessen en workshops geven, evenementen organiseren en lessen en workshops geven, maar ook dit berichtje maken. Alle mensen die dit doen maken samen mogelijk dat we van Balfolk kunnen genieten in Nederland. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan je op veel verschillende manieren doen. In dit nieuwsbericht lees je over verschillende mogelijkheden.

   

   

   

   

  CaDansa: subsidie held en lid kernteam (communicatie)

  Achter CaDansa zit en hele organisatie. Er is een kernteam en daarnaast zijn er vrijwilligersteams voor alle verschillende aspecten van het festival. Elk team heeft een teamhoofd. Op dit moment zoekt CaDansa iemand die aan de slag gaat met subsidies zoeken en aanvragen. Je bent dan geen onderdeel van het kernteam.

  Ook zoekt CaDansa een kernteam lid die de communicatie op zich neemt.

  Dansstage: orga-lid gezocht voor website en social media!

  Bij de Dansstage zijn we hard op zoek naar een extra organisator om ons team te versterken! We zoeken specifiek iemand die het leuk vindt om in de aanloop van het evenement onze website bij te houden en de Dansstage te promoten via sociale media. Daarnaast ben je als onderdeel van ons team natuurlijk betrokken bij het algeheel reilen en zeilen van de Dansstage. Ervaring met coderen/websites bouwen is niet vereist – we hebben een eenvoudige WordPress website. Dus ben je iemand die:

  –        Goed in een team kan samenwerken en gemotiveerd is samen een mooi festival neer te zetten

  –        Het leuk vindt om pakkende tekstjes te schrijven

  –        Tijd wil investeren in het up-to-date houden van de website en actief zijn op sociale media

  –        Goed en correct kan schrijven in het Nederlands en Engels

  Stuur dan een mailtje naar dansstage.enschede@balfolk.nl!

  Stichting Balfolkfabriek

  Stichting Balfolkfabriek is een overkoepelende organisatie waar een heel aantal bals door heel Nederland onder vallen. Daarnaast onderhouden we balfolk.nl, organiseren we netwerk bijeenkomsten en beheren we de info@balfolk.nl e-mail. Lees meer op balfolkfabriek.nl

  We zijn op zoek de volgende bestuursleden:

  Penningmeester: Toezicht houden op de boekhouding van de verschillende onderdelen en boekhouding doen van de stichtingkas en bals van organisatoren die geen eigen subrekening hebben.

  Algemeen bestuurslid: bijhouden van de mail op info@balfolk.nl, meedoen en denken bij vergaderingen en eventueel andere taken.

  Zelf iets opstarten

  Je kan natuurlijk altijd zelf iets doen om Balfolk in Nederland verder op de kaart te zetten. Denk bijvoorbeeld aan flashmobs houden en daarbij flyers verspreiden. Je kan ook op een nieuwe plek bals of lessen organiseren (lesgeven is niet perse vrijwilligerswerk, hier kan je ook wat extra geld mee verdienen). Voor vragen en ondersteuning kan je mailen naar info@balfolk.nl we hebben bijvoorbeeld ook altijd gratis flyers en banners beschikbaar!

   


 • 20 juni 2023

  UPDATE: het probleem is opgelost! 🙂

  Er zit op dit moment een bug in het reserveringssysteem. Hier heb je last van als je 1 kaartje wil reserveren voor een evenement. Je kan dan niet op de knop ‘ reservering versturen’ klikken. De website beheerder gaat nog deze week aan de slag met het oplossen hiervan. In de tussentijd is er een work-around. Je kan natuurlijk twee kaartjes reserveren en ook een vriend, vriendin of familielid meenemen… maar wil je toch maar 1 kaartje, zet dan eerst het aantal kaartjes om naar 2 en vervolgens weer terug naar 1. Nu kan je wel op de knop reservering versturen klikken.

  Voor de volgende bals kan je op dit moment kaartjes reserveren:

  Is het de afgelopen dagen niet gelukt om te reserveren door deze vervelende bug? Nu weet je hoe je dit alsnog kan doen. Verzeker jezelf snel van een plekje bij deze mooie evenementen.

 • 14 januari 2023

  Aanpassing: oorspronkelijk hadden we 20 mei gepland, maar omdat het dan Hemelvaartweekend is kunnen veel mensen niet. We hebben daarom een nieuwe datum geprikt, namelijk 1 april.

  Stichting Balfolkfabriek organiseert op zondag 12 februari (voorafgaand aan het bal in Wageningen) een netwerkbijeenkomst voor organisatoren. Aan het einde van het programma is iedereen die Balfolk een warm hart toedraagt welkom om mee te denken.

  Zet ook 1 april in de agenda, dan is er een bijeenkomst in Zeist

   

  Meer informatie vind je op de site van Stichting Balfolkfabriek, daar kan je je ook aanmelden voor 12 februari.

 • 6 maart 2022

  Stichting Balfolkfabriek is op zoek naar een bestuurslid communicatie/PR en een bestuurslid interne verbinding en ondersteuning.

  Stichting Balfolkfabriek is onder andere de drijvende kracht achter balfolk.nl, helpt balfolk in Nederland te promoten en ondersteunt organisatoren bij balfolk-evenementen.

  Denk bij deze functies aan het ondersteunen van organisatoren, maken van de nieuwsbrief, meedenken over promotieactiviteiten en -materiaal, bijhouden van sociale media en meer. Lijkt het je leuk om samen met een leuk team te helpen Balfolk meer onder het publiek te brengen? Bekijk de vacature op de website van Stichting Balfolkfabriek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!