« Agenda

04-07-2021 | Dansen leren

Balfolk workshops in Nijmegen door Louise Marius

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 11:00-18:00 Entree: € 25 euro Locatie: Studio Tangible,
Van Welderenstraat 113, 6511MH Nijmegen
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Zondag 4 juli in Nijmegen

11:00 – 13:00 Scottish en mazurka basis
13:30 – 15:30 Bourree berry (2t)
16:00 tot 18:00 Variatie scottish met armen en draaien

Kosten:
25 euro (normaal tarief) per workshop
20 euro (voor wie weinig te besteden heeft)

Omdat ik maar weinig mensen tegelijk kan lesgeven, heb ik de prijs redelijk hoog moeten houden, maar je krijgt er ook veel aandacht voor terug. Normaal geef ik korting als je 2 workshops mee wil doen, maar daar heb ik helaas geen financiële ruimte voor.

Aanmelden:
Stuur een mail naar Louise@balfolk.nl als je mee wil doen aan een workshop. Vermeldt daarin welke workshops je mee wil doen en of je zelf een partner meebrengt of een vaste partner wil of openstaat voor wisselen.

Locatie: Dansstudio Tangible
Van Welderenstraat 113, 6511 MH Nijmegen
9 minuten lopen van station Nijmegen
10 minuten lopen van de gratis parkeren zone

Workshop 1: Scottish en mazurka basis

Scottish en mazurka, 2 fijne dansen om met je partner te dansen in de woonkamer (of hopelijk binnenkort weer op een bal of festival 🙂 We gaan eerst door de basis van de scottish heen, om vervolgens ook wat dieper in de danshouding te duiken.

Eén twéé hop?? Welke voet zet ik wel neer en welke niet? Hoe zit die mazurka in elkaar? De mazurka is een hele fijne, romantische dans, áls je de basis goed door hebt. En veel dansers struggelen daar in het begin erg mee. Dit wordt een echte beginners/begonners workshop, erg geschikt voor als de basis heel ver weg gezakt is, of voor een partner die nog niet eerder gedanst heeft.

Deze workshop is heel geschikt om met 1 vaste partner te dansen, en voor de mensen die daar voor openstaan zal ik kleine groepjes/bubbels maken waarbinnen doorgewisseld kan worden.

Workshop 2: Bourree berry (2t)

We gaan in 3u aan de slag met de basispas (en de groove die zo lekker is in de bourree), de bourree en ronde (met de hele groep samen dansen zonder aanraken), oefeningen en variaties om met z’n tweeën te spelen in de bourree, en ik hoop ook toe te komen aan een paar bourrees met 4 of 6 mensen, waarin we de ingrediënten van het spelen met z’n tweeën ook in terug laten komen.

De bourree is een erg geschikte dans om met verschillende partners te dansen en die verbinding echt te voelen, zonder elkaar aan te raken. Heel geschikt in deze tijd! En voor wie dat wil zal ik af en toe in de pauze een scottish of mazurka of wals aanzetten om toch ook een koppeldansje kunnen doen.

Workshop 3: Variatie scottish met armen en draaien

In deze workshop gaan we de basis van de scottish en de mazurka opfrissen, nog eens goed kijken naar de danshouding en hoe je communiceert in het koppel, en vervolgens snel door naar variaties. De volger laten draaien in de scottish en andere speelse variaties (met de armen) om samen te spelen.

Deze workshop is heel geschikt om met 1 vaste partner te dansen, en voor de mensen die daar voor openstaan zal ik kleine groepjes/bubbels maken waarbinnen doorgewisseld kan worden.

 

Danspartners of doorschuiven in Corona tijden? 

In deze tijd is de balfolk wereld heel erg veranderd. Waar we vroeger gewoon met iedereen dansten en knuffelden, wordt er nu veel afstand gehouden. En tegelijkertijd hebben we dansen en aanraking zo hard nodig. Daarom ben ik blij dat er weer steeds meer mag. In de workshops die ik ga geven probeer ik zoveel mogelijk iedereens wensen en grenzen te respecteren. Dat zal betekenen dat er in sommige workshops wel doorgeschoven kan worden door wie wil, in andere zoals de bourree hoeft er helemaal geen fysiek contact te zijn met anderen als je dat niet wil.

Je mag met een vaste partner komen en de hele workshop met die partner dansen, of zonder vaste partner en dan verzin ik een kleinschalig doorschuifsysteem, dat een paar koppels met elkaar wisselen, of ik match je aan iemand die ook geen danspartner heeft en wel graag met 1 vaste partner danst.

Kaart wordt geladen...