« Agenda

13-01-2020 | Dansen leren

Proefles Nijmegen

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 19:30-22:30 Entree: Zie tekst Locatie: Studio Tangible,
Van Welderenstraat 113, 6511MH Nijmegen
Instructies: Sessie: Contact: louise.marius@gmail.com Meer info »

Balfolklessen in Nijmegen door Louise Marius

Proefles op 13 januari!

Balfolk. Fijne aanstekelijke dansen, een simpele basis met veel ruimte voor improviseren. We dansen in koppel of in de hele groep, op vrolijke (en soms een beetje melancholische) franse folkmuziek. Het leukste is gewoon lekker dansen op een bal met live muziek, en daar kan je vaak ook zo meedoen, maar het volgen van regelmatige lessen zorgt ervoor dat je de fijne kneepjes ook onder de knie krijgt. Dat die dansen die wat meer moeite kosten ook gewoon in je systeem komen en dat je nog meer plezier in het samen dansen krijgt.

Ik ben Louise, ik heb sinds 2008 heel veel balfolkles gegeven, vooral in het midden en westen van het land (utrecht, amsterdam, leiden). Nu woon ik sinds een tijdje in de buurt van Nijmegen dus heb ik daar de danslessen weer opgepakt.

In het balfolkdansen is voor mij het allerbelangrijkste dat iedereen er plezier in heeft en dat je het samen doet. Dat is iets wat veel terug komt in mijn lessen, hoe kunnen we het zo simpel mogelijk houden zodat er veel ruimte is voor samen plezier hebben? En lukt het tegelijkertijd ook om niet de essentie van de dans uit het oog te verliezen?

Ik geef op maandagavond les, om de week. De eerste les (en proefles) is op 13 januari. De serie duurt 12 lessen, het einde van de serie is dan 29 juni.

19:30 – 21:00 beginners/begonners

21:00 – 22:30 halfgevorderden

Beginners/begonners

Voor iedereen die nog niet zo lang danst, die nog niet eerder les heeft gehad, of maar een paar lessen. Of voor wie gewoon de basis nog eens goed wil herhalen, dan komen de ingewikkeldere dansen later vanzelf wel. We gaan de basis van de verschillende dansen bekijken en daar ook wat variaties (of liever “wat mogelijkheden om te spelen”) aan toe voegen. Dansen die aan bod zullen komen zijn mazurka, jij tovercirkel, wals en bourree. Een comfortabele danshouding en volgen/leiden zullen zeker ook aan bod komen.
In deze groep zitten echte beginners die nog niet eerder les hebben gehad, maar ook mensen die net 5 lessen bij mij hebben gevolgd. Daardoor dansen beginners samen met dansers die al wel wat meer geleerd hebben (de “begonners”). Dit is een erg leerzame situatie, voor zowel de beginners als de begonners.

Halfgevorderden

Voor iedereen die al langer danst, eerder les heeft gevolgd, het dansen makkelijk oppikt. Ik ga er van uit dat iedereen de basis van de mazurka, wals en bourree behoorlijk kan dansen en verdieping wil, meer variaties wil leren, ingewikkeldere dansen als onregelmatige walsen wil leren. Uiteraard blijft leiden en volgen belangrijk, subtiel samen dansen, verbinding, spelen 🙂 Voor deze serie is het fijn als je al behoorlijk wat danservaring hebt.

Als je nog niet eerder les hebt gehad van mij, neem dan even contact met me op, dan kijken we welke groep het beste bij je past.

Kosten & Inschrijven:

Inschrijven kan door een mail te sturen naar louise.marius@gmail.com. Omdat ik elke les verder ga met wat we de vorige keer hebben gedaan, is het alleen mogelijk om je in te schrijven voor de hele serie (van 12 lessen in dit geval). Wel is het mogelijk om de eerste les als een proefles te zien, dan betaal je gewoon 1 les. In overleg is later instromen mogelijk, neem daarvoor contact met me op.

Geef bij het inschrijven aan welke groep je wil volgen, als leider of als volger wil dansen, en of je van het kortingstarief (zie hieronder) gebruik wil maken.

Ik werk graag met 2 prijsmogelijkheden, een gewoon tarief en een kortingstarief, voor iedereen die niet zoveel geld te besteden heeft. Dit mag je zelf inschatten.

Normaal oud tarief:        180 euro
Kortingstarief:                 150 euro
1 losse proefles:               15 of 12,50 euro

Wil je beide groepen meedoen, dan betaal je voor de 2e les 50%. Dus normaal tarief is dan 270 en kortingstarief is 225. Dit is zeer aan te raden voor halfgevorderde dansers, zeker als je niet eerder van mij les hebt gehad. Je zal merken dat je in de beginnersles heel veel leuke verfijningen zal opdoen. Ook kan het heel leuk zijn om de beginnersgroep te volgen in de andere rol, dat is super leerzaam ook voor je “eigen” rol en leuk op bals om te kunnen.

Inschrijven met een partner is niet nodig, ik zorg dat de balans tussen leiders en volgers ongeveer gelijk is. En bovendien laat ik in mijn lessen iedereen regelmatig van partner wisselen, zodat je met veel verschillende partners leert dansen. Voor het kunnen door laten gaan van de lessen is wel een minimum aantal deelnemers nodig, dus als je iemand mee wil nemen is dat uiteraard heel welkom.

Kaart wordt geladen...