« Agenda

11-04-2020 | Bal

Afgelast – Celtic Folkbal

Met: Cecilia (Be)Fling (Nl) Docent(en): Aanvang: 19:00-23:59 Entree: € 15, € 10 kortingstarief Locatie: Domusica,
Radewijnsstraat 10, 8022 BG Zwolle
Instructies: Ja, om 19.00 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: celticfolkbal@gmail.com Meer info »

In Zwolle vindt opnieuw een Celtic Folkbal plaats! De avond zal wederom beginnen met een dansinstructie en daarna zal er een bruisend bal zijn.

Reserveren

Kaartjes zijn natuurlijk te reserveren. Je kunt dit eenvoudig doen via https://forms.gle/1CrhUs4ZsFw63eCv7.

Wat is het Celtic Folkbal?

Celtic Folkbal is een crossover van Balfolk en Keltische muziek en dansen.
Tijdens de dansinstructie zullen zowel de bekende balfolk dansen als de Tovercirkel, de Jig en de Scottisch aan bod komen, als Keltische groepsdansen genaamd ceili’s. Tijdens het bal zullen beide stijlen elkaar afwisselen.

Programma

19:00 – 20:00 Dansinstructie
20:00 – 23:00 Bal

  • 20:00 – 20:45 Ceili met Fling & Friends
  • 20:45 – 21:30 Balfolk met Cecilia
  • 21:30 – 22:15 Ceili met Fling & Friends
  • 22:15 – 23:00 Balfolk met Cecilia

23:00 – 00:00 Mogelijkheid tot sessie

Workshop

Reels & Ceili’s – 14:00 – 17:00
Voorafgaand aan het bal zal er in de middag een drie uur durende dansworkshop plaatsvinden op dezelfde locatie. Klik hier voor meer informatie hierover.

Locatie

Domusica
Radewijnsstraat 10
8022 BG Zwolle

Parkeren: gratis in de wijk

Vanaf station Zwolle kun je met bus 3 richting Berkum. Deze rijdt twee keer in het uur. Stap uit bij bushalte Paulus Buysstraat en vanaf daar is het 3 minuten lopen. Check 9292.nl voor actuele reismogelijkheden en tijden.

Kosten

15 euro entree
10 euro met kortingstarief*

Combi ticket middagworkshop + bal
40 euro
30 euro met kortingstarief*

* Heb je het niet zo breed? Dan komen we je graag tegemoet met een kortingstarief van €10. Als je €15 echter wel kunt missen, dan worden de bands en onze volgende bals daar zeker blij van.

Bands

CECILIA
De drie muzikanten van Cecilia kwamen elkaar vaak tegen op de dansvloer of op het podium van de folkclubs. En op ene zomeravond bezocht de Muze hen. Ze klonken plots zo mooi tezamen, ze vonden elkaar en bleven bij elkaar.

De traditionele muziek nog in de oren en de invloed van de nieuwe tijd in de vingers, de goesting om te spelen en te creëren, de passie voor feesten en dansen, dagelijkse dingen en belevenissen, dit alles inspireert hun muziek. Draailier en doedelzak zorgen voor bourdonklanken, accordeon voor de blues en de fluit voor de zachte momenten.

Cecilia speelt dansmuziek “pur sang”: heldere arrangementen, sterke ritmische begeleiding en mooie melodieën die in de herinnering blijven hangen, en die vereeuwigd zijn op hun cd’s “Danser en couple”, “In Bad”, “Blauw Gras” en op hun nieuwste cd “Pastourelle”.

FLING & FRIENDS
Speciaal voor Celtic Folkbal komt Fling spelen met bijzondere gasten.
Op viool Anna Marije van der Leest , op bodhrán en zang Pieter Wentzel (Fierce Mild Diddly) en op bouzouki helemaal uit het Westen, Kaspar Laval (Hot Griselda)

Samen zorgen ze voor opzwepende dansmuziek en liedjes waarop lekker doorgedanst kan worden! Maak je borst maar nat!

Meestal speelt Fling als duo, Evertjan ’t Hart en Annemarie de Bie.
Beide muzikanten zijn uitstekende multi-instrumentalisten en het gebruik van hun uitgebreide instrumentarium levert een zeer afwisselende en verfrissende klank op.

Annemarie de Bie wordt beschouwd als één van de toonaangevende zangeressen in het genre. Ze wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang, is daarom veel gevraagd als docent en heeft talloze workshops verzorgd. Naast haar krachtige, lyrische en wonderschone zang is ze in dit programma ook te horen
op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar.

Evertjan ’t Hart bespeelt de magische Uilleann pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument.
Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann pipes bespeeld hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Dit alles resulteert in een buitengewoon, aanstekelijk en magisch geheel van
sterke verhalen gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades.

Kaart wordt geladen...