« Agenda

08-06-2019 | Bal

Celtic Folkbal

Met: Muller & Masure (Be)Wouter Kuyper (Nl) Docent(en): Aanvang: 19:00 Entree: € 15, € 10 kortingstarief Locatie: Domusica,
Radewijnsstraat 10, 8022 BG Zwolle
Instructies: Ja, om 19.00 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: celticfolkbal@gmail.com Meer info »

Na het grote succes van het eerste Celtic Folkbal in december 2018, zal op 8 juni 2019 het derde Celtic Folkbal plaatsvinden. De avond zal wederom beginnen met een dansinstructie en daarna zal er een bruisend bal zijn.

Voorverkoop

Kaartjes zijn natuurlijk in de voorverkoop te koop. Je kunt ze eenvoudig bestellen via >>>dit formulierexterne link

Wat is het Celtic Folkbal?

Celtic Folkbal is een crossover van Balfolk en Keltische muziek en dansen.
Tijdens de dansinstructie zullen zowel de bekende balfolk dansen als de Tovercirkel, de Jig en de Scottisch aan bod komen, als Keltische groepsdansen genaamd ceili’s. Tijdens het bal zullen beide stijlen elkaar afwisselen.

Programma:

19:00 – 20:00 dansinstructie
20:00 – 23:00 bal
23:00 – 00:00 sessie

Locatie:

Domusica
Radewijnsstraat 10
8022 BG Zwolle

Parkeren: gratis in de wijk

Vanaf station Zwolle kun je met bus 3 richting Berkum. Deze rijdt twee keer in het uur. Stap uit bij bushalte Paulus Buysstraat en vanaf daar is het 3 minuten lopen. Check 9292.nlexterne link voor actuele reismogelijkheden en tijden.

Kosten

15 euro entree
10 euro met kortingstarief*

* Heb je het niet zo breed? Dan komen we je graag tegemoet met een kortingstarief van €10. Als je €15 echter wel kunt missen, dan worden de bands en onze volgende bals daar zeker blij van.

Bands

Muller & Masure

Isaac Muller : houten dwarsfluiten, whistles
Philip Masure : gitaar, cittern, zang

Isaac en Philip leerden elkaar kennen via de Ierse muziek waarin ze beiden zeer actief zijn, en stonden samen op heel wat internationale podia met groepen waaronder Hot Spoons, Urban Trad, David Munnelly, …
Naast Ierse en Bretonse muziek is de invloed van veel verschillende stijlen terug te vinden, waardoor hun optredens steeds verrassend en gevarieerd zijn.
Website: http://www.folk.be/m&m

Wouter Kuyper solo

Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen. Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, TeeU etc) hielden het vuurtje warm.
Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: ‘Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt.’
Wouter geeft les en speelt in verschillende bands en muziekgroepen.
Website: http://www.wouterkuyper.nl/

Kaart wordt geladen...