« Agenda

09-03-2019 | Bal

Celtic Folkbal in Zwolle

Met: Itchy Fingers (NL) Docent(en): Aanvang: 19:00 Entree: Locatie: Domusica,
Radewijnsstraat 10, 8022 BG Zwolle
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Na het grote succes van het eerste Celtic Folkbal in december 2018, zal op 9 maart 2019 het tweede Celtic Folkbal plaatsvinden. De avond zal wederom beginnen met een dansinstructie en daarna zal er een bruisend bal zijn met Itchy Fingers en … (2e band wordt binnenkort aangekondigd).

Wat is het Celtic Folkbal?

Celtic Folkbal is een crossover van Balfolk en Keltische muziek en dansen.
Tijdens de dansinstructie zullen zowel de bekende balfolk dansen als de Tovercirkel, de Jig en de Scottisch aan bod komen, als Keltische groepsdansen genaamd ceili’s. Tijdens het bal zullen beide stijlen elkaar afwisselen.

Programma:

19:00 – 20:00 dansinstructie
20:00 – 23:00 bal met Itchy Fingers en …
23:00 – 00:00 sessie

Locatie:

Domusica
Radewijnsstraat 10
8022 BG Zwolle

Parkeren: gratis in de wijk

Vanaf station Zwolle kun je met bus 3 richting Berkum. Deze rijdt twee keer in het uur. Stap uit bij bushalte Paulus Buysstraat en vanaf daar is het 3 minuten lopen. Check 9292.nl voor actuele reismogelijkheden en tijden.

Kosten

15 euro entree
10 euro met kortingstarief*

* Heb je het niet zo breed? Dan komen we je graag tegemoet met een kortingstarief van €10. Als je €15 echter wel kunt missen, dan worden de bands en onze volgende bals daar zeker blij van.

Bands:

Itchy Fingers
Kijkend naar het virtuoze accordeonspel van Erik de Jong, en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen een haast onbedwingbare neiging aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers.

De beide bandleden zijn oorspronkelijk afkomstig uit het noorden des lands, en speelden al enkele jaren samen bij de sessies in Groningen toen zij besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Door het grote aantal instrumenten dat deze twee multi-instrumentalisten bespelen, kunnen zij een breed spectrum aan geluiden ten gehore brengen. Subtiele walsen op de tinwhistle, pakkende ritmes op bodhrán en bouzouki, en dansbare balfolk op accordeon, concertina en mondharmonica behoren tot de mogelijkheden.
http://www.itchy-fingers.nl/

De tweede band wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kaart wordt geladen...