« Agenda

Samenspel 'Being the Band'
16-11-2019 | Balmuziek leren

Samenspel ‘Being the Band’

Met: Docent(en): Coca RománLies Sommer Aanvang: 13:00-17:00 Entree: € 250 (t/m 1 nov € 240 ) Locatie: Basisschool De Griffel,
De Clomp 2002, 3704 KC Zeist
Instructies: Sessie: Contact: menno@draailier-doedelzak.nl Meer info »

Samenspel voor alle instrumenten – “Being the Band”

Dit bal-seizoen geeft Lies Sommer & Coca Román een cursus over het spelen in een band.

De afgelopen jaren hebben veel mensen zich op hun instrument verdiept in het spelen van balfolk deunen. En dan is het nu tijd om dat in de praktijk te brengen! In deze cursus gaan we aan de slag met alles wat bij ‘in een band spelen’ hoort: heel veel muziek maken, arrangeren, improviseren, het dansbaar spelen van een tune, maar ook: hoe maak ik een setlist, wat is een technische rider en waar moet je op letten tijdens een soundcheck.

Aan het einde van de cursus volgen zeker een paar echte optredens in de balfolkzalen van Nederland! Ook als je nog geen voorkennis hebt van balfolk spelen, ben je hier van harte welkom. Coca en Lies nemen je aan de hand mee en met al hun kennis en jarenlange ervaring loodsen zij je recht op het podium af.
Je krijgt bladmuziek, maar reken erop dat we ook veel bezig zullen zijn zonder blad.

Deze workshop is gericht op samenspel voor alle instrumenten, zoals bijvoorbeeld trekharmonica, accordeon, gitaar, blazers, bas, draailier, percussie, doedelzak of andere instrumenten! Instrument en stemming duidelijk aangeven bij de aanmelding. De cursus wordt gegeven door Lies Sommer en Coca Román. Zij starten gezamenlijk, waarna ze de cursusdagen onder elkaar afwisselen om uiteindelijk weer samen te eindigen. Lies en Coca spelen al jaren samen in hun band Kelten Zonder Grenzen en fantastisch op elkaar ingespeeld.

Inschrijf informatie

Elk jaar biedt Stichting Draailier en Doedelzak een cursusreeks aan, niet alleen voor draailier of doedelzak.. Maar ook samenspelworkshops over balfolkmuziek waarbij alle instrumenten welkom zijn. De cursus vindt plaats in Zeist op de volgende zaterdagen:

• 16-nov
• 14-dec
• 11-jan
• 8-feb
• 14-mrt
• 18-apr
• 9-mei

Kosten cursusreeks: 250 euro, bij betaling voor 1 november 240 euro
Maximum aantal deelnemers: 13
cursus niveau: Om deel te nemen wordt van je verwacht dat je je instrument goed kunt bespelen. Er wordt van de deelnemers verwacht dat ze hun partijen oefenen en voorbereid weer naar de lessen komen.
>>>Inschrijfformulier

 

Over de docenten:

Lies Sommer

Lies Sommer (harp, draailier, schalmei) is zelf actief in de middeleeuwse muziekgroep Datura, waarmee zij stad en land afreist om middeleeuwse muziek ten gehore te brengen. Zij kreeg de middeleeuwse muziek al vroeg met de paplepel ingegoten van haar ouders. Na enkele jaren aan het conservatorium, zwichtte zij toch voor de studie Keltische Talen en Culturen, waarbij zij het geluk had ook delen van de studie mediëvistiek mee te krijgen. Haar liefde voor de muziek uit zich vooral in nachtelijke sessies bij het kampvuur.

Daarnaast speelt Lies ook in andere muziekgroepen. Ze gaf vele concerten en bracht verschillende cd’s uit met haar groepen als Kelten Zonder Grenzen, Ball Noir. In elk van deze groepen speelt zij een verschillend genre: balfolk, middeleeuws of juist bal-metal.

Luister op youtube
Kelten Zonder Grenzen – Starry Night
Kelten Zonder Grenzen – Baby Steps
Kelten Zonder Grenzen – O’Carolan’s Dream
Ball Noir – Winter is Comming
Ball Noir – The Other
Ball Noir – Bitter Dreams
Datura – Bachuss the Movie
Datura – Zou een meisje gaan om wijn

 

Coca Román

Vanaf het moment dat ze voor het eerst achter een harp ging zitten was ze verliefd en na heel wat omzwervingen en avonturen is ze nu helemaal in haar element in de folk muziek.
“Ik vind het heerlijk om me te kunnen verliezen in de muziek en het mooiste is dat je andere mensen mee kan nemen! Zonder woorden kan je soms zo veel meer overbrengen.”

Je komt Coca in het wild tegen met haar band Kelten zonder Grenzen, maar ook als gast bij muzikanten zoals Gwendolyn Snowdon en natuurlijk als solo artiest! Elke samens1telling heeft zijn eigen dynamiek en elk publiek zijn eigen charme: of het nou op een groot podium is of in een klein intiem hoekje…ze geniet van allemaal!
Met een ruime ervaring op het podium, maar ook achter de schermen als event manager, weet zij goed haar passie voor muziek in de praktijk te brengen.
website coca

Luister op youtube
Kelten Zonder Grenzen – Starry Night
Kelten Zonder Grenzen – Baby Steps
Kelten Zonder Grenzen – O’Carolan’s Dream
Coca Roman – solo
• met Gwendolyn Snowdown – Follow me up to Carlow
• met Gwendolyn Snowdown – live midwinterfair

Kaart wordt geladen...