« Agenda

UITVERKOCHT: Balfolk Nijmegen - afscheid kolpinghuis, workshop en Airboxes
20-09-2020 | Bal

UITVERKOCHT: Balfolk Nijmegen – afscheid kolpinghuis, workshop en Airboxes

Met: Airboxes (Be) Docent(en): Anke Veens Aanvang: 12:00-18:15 Entree: Prijs per tijdsblok ligt tussen 13,50 (budget prijs) en 15,50 (advies prijs). Meer doneren mag ook, dit komt ten goede aan de artiesten en docenten. Locatie: Kolpinghuis,
Smetiusstraat 1, 6546ML Nijmegen
Instructies: Ja Sessie: misschien Contact: info@folkbalnijmegen.nl Meer info »

***uitverkocht***
Soms krijgen we te horen dat bezoekers hun kaartje toch graag willen doorverkopen. Mocht je interesse hebben als iemand een kaartje doorverkoopt, dan kan je je aanmelden op deze wachtlijst. https://forms.gle/JhX7fyKYQ5YBABJt8

Balfolk activiteit 20 september

Folkbal Nijmegen verhuist en neemt afscheid van de balfolk activiteiten in het mooie Kolpinghuis.
Met houten vloer en op loopafstand van het NS station en de Keizerkarel Parkeergarage 🙂

Om balfolk rendabel te houden werken we deze keer niet met 2 bands en 1 publiek, maar met 2 publieken en 1 band.
Per tijdsblok kunnen er maximaal 40 personen meedoen. Het is mogelijk om voor beide blokken een kaartje te kopen, in dat geval vragen we om voor de blokken minimaal de adviesprijs van 15,50 te betalen.

Hieronder vind je meer informatie over de tijdsplanning, de invulling van de tijdsblokken, kaartverkoop, corona-maatregelen & dansprotocol en tot slot: waarom we afscheid nemen van deze locatie.

Tijdsplanning

(tijden onder voorbehoud)

— blok 1 —  (uitverkocht )
12:00 – 13:00 Dansworkshop door Anke Veens
13:00 – 14:30 Dansen met live begeleiding door Airboxes
14:45 einde blok 1

14:45 – 15:30 wissel van publiek / schoonmaken

— blok 2 —  (uitverkocht )
15:30 – 16:30 Dansworkshop door Anke Veens
16:30 – 18:00 Dansen met live begeleiding door Airboxes
18:15 einde blok 2

Verschil tussen blok 1 en blok 2
In beide blokken geldt dat we ons aan de regels van het dansprotocol houden.

 • Het eerste blok is een conservatieve invulling. Dit doen we omdat we het idee hebben dat er nog best wat mensen zijn die dansen in de tijd van Corona spannend vinden. We kiezen voor dansen met een vaste partner en cirkeldansen zonder wisselen of kleine cirkels tot 5 koppels voor de mensen die beperkt willen wisselen. We kunnen meerdere cirkels maken. Rei-dansen kunnen in koppels of korte rijen worden gedanst.
 • In het tweede blok houden we ons gewoon aan de regels van het dansprotocol voor choreografie dansen. Er is geen maximum aantal koppels vastgesteld voor cirkels en doorwisselen is toegestaan. Wil je toch niet wisselen ben je daar vrij in. We kunnen meerdere cirkels maken.
 • In Nijmegen kiezen we op dit bal voor koppeldansen met één vaste danspartner. Deze partner mag ook buiten je huishouden worden gekozen.
  Zie ook de verkorte uitleg hieronder van het dansprotocol en welke corona-maatregelen er op de dansvloer gelden.

na afloop van een blok?
We stellen het erg op prijs als iedereen na afloop niet direct naar huis rent, maar misschien nog corona proof een terras bezoekt, picknickt in het park of iets anders sociaals doet. We stellen het ook erg op prijs als iedereen niet te lang blijft hangen in het Kolpinghuis… want die moeten we snel schoonmaken voor de volgende groep.

Kaartverkoop

Kaarten zijn vooraf te koop zodat we ook aan die nieuwe registratieplicht voldoen. Kaartjes zijn te koop via het verkoop-formulier helemaal bovenaan deze pagina. Registreren doe je met je danspartner(s) via de voorverkoop. Op dit moment is het bal uitverkocht.

Prijs per tijdsblok ligt tussen 13,50 (budget prijs/kortingstarief) en 15,50 (advies prijs), je mag zelf je prijs invullen. Een hogere prijs mag ook, dit komt ten goede aan artiesten en docenten.

Wachtlijst

Beide tijdsblokken van deze balfolk activiteit op zondag 20 september in Nijmegen zijn inmiddels uitverkocht.
Soms krijgen we te horen dat bezoekers hun kaartje toch graag willen doorverkopen. Mocht je interesse hebben als iemand een kaartje doorverkoopt, dan kan je je aanmelden op deze wachtlijst via deze link https://forms.gle/JhX7fyKYQ5YBABJt8
Als iemand ons vertelt dat ze het kaartje willen doorverkopen dan geven we contactgegevens van de eerstvolgende op deze lijst.
Soms weten we ook niet dat iemand een kaartje wil doorverkopen. Zorg dus dat je eventuele oproepjes op social media zelf ook een beetje in de gaten houd.
Met deze wachtlijst maken we het doorverkopen van tickets wat eenvoudiger, maar we faciliteren het niet. Uiteindelijk dienen koper en verkoper het onderling te regelen.

Corona Maatregelen

Tijdens deze balfolkactiviteit zijn er een aantal aandachtspunten ivm corona.
Er wordt gewerkt aan een FAQ, deze komt dinsdagavond 1 sept online.
Download het volledige protocol
Bekijk de meest gestelde vragen

Door organisatie:

 • Normaal dansen we hier met 200-300 mensen… nu met slechts 40 personen per blok. Voldoende ruimte is gewaardborgd.
  De ventilatie op locatie is ruim voldoende voor een groep van 40 personen en voldoet aan de voorwaarden die in de richtlijnen worden gesteld. Waar mogelijk zorgen we voor aanvullende natuurlijke ventilatie tijdens/tussen de dansactiviteiten.
 • Gemeente Nijmegen staat dansen toe, maar dan dient de horeca gesloten te zijn. De bar is dus helaas dicht.
 • Etenswaren zijn niet toegestaan
 • Zelf meegebracht water is toegestaan. Delen van flesjes water niet
 • We zorgen voor voldoende zeep / alcolhol gel, was je handen bij binnenkomst en regelmatig tussendoor.
 • Breng je eigen handdoek en zakdoeken mee.
 • Oppervlaktes worden tussen de twee blokken schoongemaakt.

Op de dansvloer:

 • Koppeldansen dans je met één vaste partner, hou afstand tot andere paren
  Deze partner mag ook buiten je huishouden worden gekozen.
 • Indien de choreografie dit vereist (bijv. cercle) dan is wisselen van partner toegestaan
  Je sluit met je vaste partner aan in een cirkel of rij. Daarbij mag je contact hebben met andere dansers. Waar de choreografie vraagt om wisselen is dit toegestaan (denk aan gigue en cercle). Dans je liever niet of met maar één partner is dit ook oké.
 • Naast de dansvloer geldt natuurlijk de 1,5m regel afstand

Algemeen

 • Meld je af bij (milde) klachten, gebruikt hiervoor de toegezonden gezondheidscheck (maximaal 24 uur vooraf). Indien je je bij aankomst niet lekker voelt. Kom niet naar binnen en ga weer naar huis.
 • Was je handen bij binnenkomst, hou 1,5 meter afstand, ook van andere dansparen op dansvloer.
 • Kom zoveel mogelijk in danskleding. Leg buitenschoenen en tassen op de daarvoor aangewezen plekken.
 • Kom niet te vroeg en vertrek snel.

Afmelden

Helaas zijn tickets niet te retourneren. Mocht je helaas niet kunnen, dan is het geen probleem als je onderling zelf je ticket probeert door te verkopen. Tickets zijn op naam, dus houd hier wel rekening mee, geef wijzigingen door aan de organisatie.

Mocht je last hebben van klachten die lijken op corona-symptomen, dan is het mogelijk om wel de tickets te retourneren. Dit omdat we willen stimuleren dat iedereen met sypmtomen die lijken op corona thuis blijft.
Liever hebben we dat je de tickets probeert door te verkopen aan een andere liefhebber. Want deze balfolk activiteit moet namelijk uitverkopen om rendabel te zijn.
Alvast bedankt.

 

Laatste balfolk in Kolpinghuis? Bals in Nijmegen gaan door.

Jazeker, het Kolpinghuis stopt. Maar Balfolk Nijmegen & Balfolk café Nijmegen gaat natuurlijk gewoon door.
Het Kolpinghuis wisselt op 1 oktober 2020 van eigenaar en het is op dit moment nog niet duidelijk of de nieuwe eigenaar deze locatie verhuurt voor balfolk. “Waarschijnlijk wordt het een ander concept” zoals dat in jargon heet.Om speculaties te voorkomen (of juist te stimuleren):
• het is op moment van schrijven nog onbekend of de nieuwe eigenaar zalen gaat verhuren
• het is op moment van schrijven mij niet bekend waarom de huidige eigenaar stopt, maar het is niet enkel corona: al vanaf januari probeerde ik nieuwe data voor het volgende seizoen te boeken, maar dat werd steeds afgehouden.

Dit is niet de eerste keer dat we met de Nijmeegse bals een nieuwe locatie moeten zoeken 🙂 We hadden natuurlijk al de folkzolder bij het Vlaams Arsenaal, de tangosalon van El Corte, Brebl, eenmalig het Danslokaal, toen het Kolpinghuis en volgend seizoen dan hopelijk iets anders 🙂

Tips in een PM welkom, we zoeken iets in Nijmegen, geschikt voor 100+ bezoekers en liefst een beetje in de buurt van OV/ parkeerplekken.

Kaart wordt geladen...