« Agenda

Lessen Balfolk najaar 2023
20-09-2023 | Dansen leren

Lessen Balfolk najaar 2023

Met: Docent(en): Berend de VriesFrans StuurmanGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-22:30 Entree: € 110 Locatie: AVC Terpsichore,
Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam
Instructies: Sessie: Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Wil je balfolk leren dansen? In september 2023 start er weer een nieuwe reeks balfolklessen in Amsterdam.

<<Boek hier de lessen>>

Lesprogramma

Drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis van veel gedanste groeps- en koppeldansen. Aan bod komen o.a.: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we oefenen een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen o.a. de wals, mazurka, bourree in 2, rondeau-en-couple en meer Bretonse dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We gaan in op moeilijker en minder bekende dansen. Daarnaast gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Hoe houd je contact in de bourree in 3?

Lessen

De serie lessen bestaat uit 10 lessen op de woensdagavond. Er is iedere week les van 20 september t/m 29 november. Op 25 oktober is er geen les. De serie wordt afgesloten met een mini-bal op 6 december.
De kosten voor de reeks van 10 lessen bedraagt € 110,-. Je kunt ook twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. De kosten zijn dan € 185,-.
Je schrijft je in voor de serie lessen via de website https://balfolkamsterdam.nl.

Tijdstippen

18.45 Deur open
19.00 Groep 1 (beginners)
19:45 Tussenprogramma, ook voor andere groepen
20.15 Groep 2 (begonners)
21.00 Groep 3 (verder leren)

Docenten

De lessen worden gegeven in het Nederlands door Berend, Gepke, Frans, Manon, Jason en Erno.

Kleding

Kleding is bij balfolk vrij. Draag makkelijke kleding. In de leszaal mag je niet naar binnen met schoenen die je ook buiten draagt. Beginnende dansers dansen vaak op sokken of blote voeten. Schoenen met een zachte zool die niet afgeeft kunnen ook. Laat ze even zien aan ons.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: