« Agenda

V.a. 8 September Balfolk lessen in Amsterdam
08-09-2021 | Dansen leren

V.a. 8 September Balfolk lessen in Amsterdam

Met: Docent(en): Berend de VriesFrans StuurmanGepke UiterdijkSusanne Greuter Aanvang: 19:00-21:30 Entree: € 100 Locatie: AVC Terpsichore,
Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam
Instructies: Sessie: Contact: amsterdam@balfolk.nl Meer info »

Vanaf 8 september weer lessen
Het is weer mogelijk om lessen te geven, al is het met coronaspelregels. We zijn er heel erg blij mee en staan te trappelen om te beginnen.

Niet alles is bij het oude
De capaciteit van de zaal is beperkt tot 16 cursisten. Daarom helaas geen proefles want dan zijn er teveel mensen. We hebben geen overlap in groep één en twee om dezelfde reden. En er blijft te weinig tijd over voor een groep drie. Je kan ook maar in één groep tegelijk inschrijven.

De twee groepen zijn strikt gescheiden. Je komt niet te vroeg en gaat na de les meteen naar buiten. En uiteraard de gebruikelijke hygiene als 1,5 meter afstand houden, handen wassen etc.

Ook door de corona: je danst gedurende de avond alle koppeldansen met een vaste partner. Dat mag per avond verschillen. Regel dat vooraf want anders blijf je op de avond zelf wellicht alleen over en dat is jammer natuurlijk.

Hieronder vind je de lesinformatie. Je kan die ook zien op onze website balfolkamsterdam.nl. Wil je meteen inschrijven, klik dan hier: Inschrijven lessen.

Heel veel liefs en blijf gezond,

De juffen

Lessen Balfolk seizoen 2021 najaar

Dit seizoen zijn er maar twee groepen. Door coronamaatregelen kunnen we geen derde groep op één avond hebben en ook de gebruikelijk overlap tussen groep 1 en 2 vervalt. We doen dit jaar ook geen proefles omdat het aantal deelnemers de corona-capaciteit van de zaal mogelijk overschrijdt.

Twee groepen: een beginnersgroep (groep 1) en een begonnersgroep (groep 2)

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish en enkele Bretonse dansen en hopelijk nog wat meer. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree en hopelijk rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Data en tijd:

De hele serie bestaat uit 10 lessen op de woensdagavond van 8 september tot en met 17 november. 20 oktober is er geen les.

Tijdstippen:
18.45 deur open
19.00 – 20.00 Groep 1 (beginners)
20.00 – 20.15 Pauze en wisselen van groep
20.15 – 21.15 Groep 2 (begonners)

Docenten:

De lessen worden gegeven door Berend, Frans, Gepke en Susanne.

Opgeven en kosten:

De lessen kosten € 100,-. Er is een maximale capaciteit van de zaal, daarom kan je alleen hier inschrijven. Het is niet mogelijk om mee te doen zonder vooraf in te schrijven. Je kan maar in één groep inschrijven.

Coronaspelregels:

 • We vragen iedereen die op les wil komen zich van te voren in te schrijven op de Balfolk Amsterdam website.
 • We vragen je alleen in te schrijven als je volledig gevaccineerd bent tegen corona. We vragen ook aan je mee te werken aan een scan bij de deur van de QR-code en controle van je legitimatie.
 • We vragen je om, als je nog niet gevaccineerd bent, je niet in te schrijven. We gaan geen principiële discussies aan. Wij bepalen wie we wel of niet op les willen.
 • We volgen de richtlijnen van de dansscholen en de Balfolk Fabriek.
 • Kom op tijd, niet te vroeg, vertrek na de les weer snel. Mengen van groepen is, helaas, niet toegestaan.
 • Je danst per avond in de koppeldansen met een vaste partner. Spreek dit van te voren af. Geen partner = nauwelijks les.
 • Neem zelf drinken e.d. mee; er is geen bar.
 • De kleedkamer is niet beschikbaar. Hou daar rekening mee in je kledingkeuze.
 • De juffen geven aanwijzingen om de les goed te laten verlopen en die volg je op.
 • Locatie:

  De lessen vinden plaats op woensdagavond bij Vereniging AVC-Terpsichore.

  Adres: Ellermanstraat 16Q, 1014 AK Amsterdam. Met de auto: Parkeren is in de avond, na 18:00, gratis op deze locatie. Het is ook goed bereikbaar met het OV: Metrostation Van der Madeweg ligt vlak bij de dansstudio.

  Startdatum 08-09-2021 19:00
  Locatie AVC Terpsichoré
  Prijs € 100 en QR-coronacheck

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

  Geen Evenementen

Vorige evenementen: