« Agenda

16-02-2022 | Dansen leren

Proefles Balfolk Amsterdam voorjaar 2022 met Wouter Kuyper

Met: Wouter Kuyper (Nl) Docent(en): Berend de VriesFrans StuurmanGepke UiterdijkSusanne Greuter Aanvang: 19:00-22:30 Entree: € 5 Locatie: AVC Terpsichore,
Ellermanstraat 16Q, 1099 BW Amsterdam
Instructies: Sessie: Contact: amsterdam@balfolk.nl Meer info »

Bal van voor de corona

In februari 2022 start er weer een nieuwe reeks balfolklessen in Amsterdam.

Deze keer met live optreden van Wouter Kuyper tijdens de les. Als de coronamaatregelen het toelaten maken we ruimte voor mini-bal en vrij dansen. Lukt dat niet, dan geeft Wouter een mini-concert waar we voor gaan zitten.

Wouter Kuyper

Op zijn 10e liep Wouter zijn verslaving op voor volksmuziek en balfolk. Vanavond laat hij zijn unieke balfolk repertoire horen en bewijst dat balfolk gedanst moet worden op live muziek!

Les

Drie groepen: een beginnersgroep (groep 1), een begonnersgroep (groep 2) en een groep die verder leert (groep 3).

Groep 1: Beginners. Het allereerste begin van de balfolkdansen. We gaan aan de slag met de basis-passen van veel gedanste groeps- en koppeldansen en enkele eenvoudige variaties hierop. Aan bod komen: jig, tovercirkel, scottish, polka en enkele Bretonse dansen. We gaan al luisterend naar de muziek, deze dansen leren onderscheiden en gevoel krijgen voor het ritme. En we besteden aandacht aan een goede danshouding.

Groep 2: Begonners. Voor dansers die al eerder danslessen hebben gevolgd. Aan bod komen de wals, mazurka, bourree, rondeau-en-couple en wat kleine dansen. We diepen de geleerde dansen uit en besteden aandacht aan de variaties in de eerder (in groep 1) geleerde dansen. Hierbij komen de techniek in koppeldansen maar ook in rij- en cirkeldansen, communicatie in de dans en dans-etiquette aan bod.

Groep 3: Verder leren. Voor dansers die de eerste twee groepen doorlopen hebben, of al ervaren zijn. We nodigen gastdocenten uit om thema’s verder met ons uit te diepen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de kwaliteit van de dans en gaan we op zoek naar antwoorden: Wat vertel je elkaar in een wals? Hoe wordt een mazurka echt fijn? Polska? Bourree in 3?

Data

Deze serie bestaat uit 12 lessen op de woensdagavond. De eerste, de proefles, is toegankelijk voor iedereen. Je kunt in de proefles bij twee groepen meedoen. Na deze les kun je beslissen of je doorgaat en in overleg met de docenten beslissen welke groep het best past. Onderweg zullen er een paar weken zonder les zijn i.v.m. vakantie en/of festivals. De serie wordt afgesloten met een mini-bal, toegang tot het bal is inbegrepen in de prijs.

Tijdstippen:

18.45 Deur open
19.00 Groep 1 (beginners)
19:45 Tussenprogramma, ook voor andere groepen
20.15 Groep 2 (begonners)
21.00 Groep 3 (verder leren)
22.00 Mini-concert met Wouter Kuyper

Het programma kan worden aangepast aan de geldende corona-maatregelen.

Docenten:

De lessen worden gegeven door Berend, Frans, Gepke en Susanne.

Opgeven en kosten:

De proefles kost € 5,- je mag voor dit bedrag de hele avond aanwezig zijn en met alle groepen meedoen. Je kan hier alvast reserveren, maar als je op het allerlaatst besluit betaal je gewoon aan de deur. Kom! Bij de deur zijn we verplicht om te controleren op de QR-codeen ID. Neem die mee.

Ga je door dan zijn de kosten voor de volgende 11 lessen € 110,-. Je kunt twee groepen tegelijk volgen, bijvoorbeeld 1 en 2 of 2 en 3. De kosten zijn dan € 185,-.

Je schrijft je in voor de serie echte lessen via het corresponderende evenement op balfolkamsterdam.nl

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: