« Agenda

07-09-2021 | Dansen leren

Proefles lessenreeks van Balfolk Express (Utrecht)

Met: Docent(en): Marc Meijerink Aanvang: 19:00-22:00 Entree: 5 Locatie: Café Tropical,
Verlengde Hoogravenseweg 203, Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: lessen@balfolkexpress.nl Meer info »

Vanaf september start Balfolk Express een lessenreeks in Utrecht. Op 7 september is er een proefles om kennis te maken en te kijken of dit iets voor jou is. Daarna wordt tot februari wekelijks lessen gegeven op dinsdagavond.

Er wordt lesgegeven in twee groepen. Wegens corona is het vereist je aan te melden voor deze les. Dat kan met deze link.
Je kan alle informatie over de lessen terug vinden op onze eigen website.

Groep 1: Getting into Balfolk (19.15-20.30)

In deze groep leer je de verschillende basis Balfolk dansen zoals de jig, tovercirkel, andro, hanterdro, scottish, mazurka, wals in 3 en polka. Je leert hoe je een goede danshouding aanneemt en contact kan maken met je danspartner. Dit doen we in zowel koppeldansen als groepsdansen.

Deze groep is geschikt voor jou wanneer je nieuw bent in Balfolk of al enkele bals gedanst hebt, maar nog nooit een lessenreeks hebt gevolgd. Het doel is om samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans, ongeacht hoe lang je al danst.

Groep 2: Diving deeper into Balfolk (20.45-22.00)

In deze groep ga je de diepte in met zowel de basisdansen als met nieuwe dansen. Onderwerpen zullen zijn:

  • Fundamenten: Wat zijn de kenmerken van de dans.
  • Communicatie: Welke middelen heb je om meer te communiceren binnen een dans en hoe gebruik je dit om samen te dansen. We gaan hierbij in op verschillende aspecten van frame, spanning, verbinding en contact.
  • Muzikaliteit: Wat zorgt ervoor dat bepaalde muziek bij een dans hoort en hoe is die muziek opgebouwd. Hoe kunnen we deze opbouw gebruiken in onze dans. Hoe kan je verschil maken in dansstijl tussen twee nummers voor dezelfde dans.
  • Variëren: Hoe gebruik je bovenstaande om onze dansen meer diepte te geven met zowel kleine als grotere variaties.

Voor deze groep is basiskennis van de volgende dansen vereist: scottish, wals in 3, mazurka, jig, tovercirkel, andro en hanterdro. We gaan er vanuit dat je deze dansen goed mee kan dansen zodat we samen kunnen groeien in de dans.
Nieuwe dansen die je o.a. leert zijn: Bourrée in 2, onregelmatige walsen, ridée, gavottes en rond de Saint-Vincent.

Kaart wordt geladen...