« Agenda

15-03-2022 | Dansen leren

Proefles lessenreeks Balfolk Express (Utrecht)

Met: Docent(en): Marc Meijerink Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €5 Locatie: Café Tropical,
Verlengde Hoogravenseweg 203, Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: lessen@balfolkexpress.nl Meer info »

Op 15 maart is er een proefles voor de nieuwe lessenreeks van Balfolk Express. Er wordt lesgegeven in twee groepen.

Je kan je hier aanmelden.

Bij Balfolk is het wisselen tussen danspartners gebruikelijk. Daarom hoef je je niet aan te melden met een danspartner.

Groep 1: Getting into Balfolk

In deze groep leer je de verschillende basis Balfolk dansen zoals de jig, tovercirkel, andro, hanterdro, scottish, mazurka, wals in 3 en polka. Je leert hoe je een goede danshouding aanneemt en contact kan maken met je danspartner. Dit doen we in zowel koppeldansen als groepsdansen.

Deze groep is geschikt voor jou wanneer je nieuw bent in Balfolk of al enkele bals gedanst hebt, maar nog nooit een lessenreeks hebt gevolgd. Het doel is om samen met plezier te leren dansen en te zorgen dat iedereen groeit in zijn of haar dans, ongeacht hoe lang je al danst.

Groep 2: Continuing (y)our Balfolk journey

In deze groep gaan we aan de slag met zowel het verder verkennen van de basisdansen als het aanleren van enkele nieuwe dansen. Samen ontdekken we variaties en het gebruik van muziek in onze dansen. We gaan dieper in op connectie maken en eigen input geven in de dans. Verder leer je een stevige basis voor de bourrée in 2.

Het doel is om iedereen een stap verder te brengen dan de basis zodat je kan gaan variëren tijdens het dansen en meer plezier kan halen uit de bals.

Voor deze groep wordt verwacht dat je een scottish, wals in 3, mazurka, jig, tovercirkel, andro en hanterdro kan dansen op een basis level.

Data

Van 15 maart tot en met 5 juli is er wekelijks les op dinsdagavond, met uitzondering van de meivakantie.

Zaal open: 19.00
Groep 1: 19.15 – 20.30
Groep 2: 20.45 – 22.00

Kosten

Voor de proefles vragen we een bijdrage van €5,- om de huur van de ruimte te kunnen bekostigen. Let op: voor de proefles gelden er andere tijden. (Groep 1a: 19.15 tot 20.00. Groep 1b: 20.15 tot 21.00. Groep 2: 21.15 tot 22.00.) Je ontvangt per mail welke tijden voor jou gelden.

De kosten voor de lessenreeks zijn €165,- voor 15 lessen. Wil je beide groepen volgen? Neem contact op om te kijken of dit bij je past. Korting voor het volgen van beide groepen is in overleg mogelijk.

Bereikbaarheid

Onze locatie is bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto kan gratis geparkeerd worden op het terrein van de sporthal.

Corona

Wij houden ons aan de overheidsmaatregelen. Dansen mag zonder mondkapje en er wordt gewisseld van partner.

Heb je nog vragen? Mail dan naar: lessen@balfolkexpress.nl

 

Kaart wordt geladen...