« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

06-07-2024 | Bal

Seizoenssluiting 2024 Rotterdam met Mook, 15 minutes of fame en workshop!

Met: Mook Docent(en): Claudia BakkerLeon Huisman Aanvang: 14:00-23:00 Entree: € 10 Locatie: Cuartito Azul,
Schoterbosstraat 17, 3032CN Rotterdam
Instructies: Ja, om 18.00 uur Sessie: Ja, er is ruimte voor sessie na het bal Contact: balfolkzuidholland@gmail.com Meer info »

Het balfolkseizoen in Zuid-Holland wordt afgesloten met een zomers sessiebal op zaterdag 6 juli. Ook dit seizoen sluiten we weer af met het in de spotlight zetten van muzikanten: de 15 minutes of fame. Daarnaast is er uiteraard live balfolkmuziek van de band Mook én hebben we een fijne workshop gepland voor jullie. Dan nog niet genoeg gedanst of muziek gemaakt? ’s Avonds is er ook nog ruimte voor sessie spelen!

Mook
Mook is een spetterend balfolktrio van trekzak, viool en snaren. Jan (gitaar en mandoline), André (trekzak) en Jochem (viool) vonden elkaar op muziekfestivals en spelen nu samen de sterren van de hemel met originele dansmuziek, vaak zelfgemaakt of gearrangeerd. Ze spelen voor iedere gelegenheid een creatief samengesteld programma met dansen, voor beginners, begonners of echte balfolkfreakies.

Open podium
Voor en na het optreden van de band deze avond is het podium voor andere muzikanten. Speel jouw (balfolk)muziek voor de dansers en andere muzikanten op de dansvloer en pak je eigen 15 minutes of fame.

Dus ben jij muzikant? Wil je graag jouw muziek aan anderen laten horen, wil je oefenen met spelen voor (dansend) publiek of wil je misschien wel eens samenspelen met een andere muzikant? Het kan allemaal!

Aanmelden is handig, dan kan er een planning worden gemaakt. Mail naar balfolkzuidholland@gmail.com jouw naam, jullie eventuele bandnaam en welk muziekinstrument jij en je eventuele mede-muzikant(en)spelen.

Workshop gezongen balfolk
In de middag is er een workshop gezongen balfolk, gegeven door Leon en Claudia.

Voor hen gaat balfolk om gevoel, energie en connectie van de dansers en muziek. Dat willen zij graag delen, dus in deze workshop wordt er samen gezongen en gedanst. We zullen een aantal groepsdansen uitleggen, liedjes zingen en daarna proberen dit te combineren. Dit zijn met name Bretonse dansen, zoals hanterdro en rond de Loudéac.

Zangervaring is niet nodig, enige danservaring is wel prettig (denk aan half-gevorderd/niveau 2 van stages). Als je, om welke reden dan ook, alleen wilt zingen of alleen dansen ben je ook welkom. De meeste teksten zijn Frans, maar laat dat je niet afschrikken. La-di-da… is altijd welkom als je niet uit de woorden komt.

Na inschrijving worden teksten en geluidsbestanden doorgestuurd ter voorbereiding.

Inschrijving voor de workshop kan via een mailtje naar balfolkzuidholland@gmail.com. Deelname aan de workshop kost 15 euro per persoon en kan aan de deur (alleen) cash worden betaald, eventueel tegelijk met de entree voor het bal (10 euro).

Vergeet niet in te schrijven: als er te weinig inschrijvingen zijn, kan de workshop helaas niet doorgaan.

Dansuitleg
Voorafgaand aan het bal in de avond wordt er nog een algemene dansuitleg gegeven voor degenen die nieuw zijn in de balfolk of hun danspasjes nog wat willen oefenen.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:
14.00 – 17.00:  Workshop met half uur pauze
17.00 – 18.00: Picknick
18.00 – 19.00: Dansuitleg
19.00 – 20.00: 15 minutes of fame (deel 1)
20.00 – 21.30: Bal!
21.30 – 22.30: 15 minutes of fame (deel 2)
22.30 – 23.00: Sessie

Het bal is in Rotterdam, in tangoschool Cuartito Azul aan de Schoterbosstraat 17. Toegang kost 10 euro. Bij Cuartito Azul kun je bier, fris en wijn tegen schappelijke prijzen verkrijgen, water is gratis verkrijgbaar.

Sessie
Na afloop van het bal en de optredens van de andere muzikanten, is er ook nog ruimte voor sessie. Vergeet dus vooral niet je muzikantenvrienden en muziekinstrumenten mee te nemen!

Picknick
Iedereen die mee wil eten met de picknick, neemt iets lekkers mee voor zichzelf en één of twee anderen. Al het eten dat meegenomen is, wordt op één tafel geplaatst, zodat iedereen wat lekkers kan opscheppen. De ervaring leert dat er meestal ruim voldoende is voor iedereen op die manier.

Vragen
Heb je vragen, tips of opmerkingen? Neem contact op via balfolkzuidholland@gmail.com

Kaart wordt geladen...