« Agenda

16-06-2022 | Sociales

Socialles 234 (Rotterdam) – Tillen en lifts (en Tarantella en Miserlou)

Met: Docent(en): Wim Scherpenzeel Aanvang: 18:30-22:00 Entree: € 6 Locatie: De Banier,
Banierstraat 1, Rotterdam
Instructies: Sessie: Contact: balfolkzuidholland@gmail.com Meer info »

Deze donderdag 16 juni is het socialles 234. We gaan deze week aan het werk met tillen en lifts in dans, zoals bijvoorbeeld in de polka. Daarnaast – aangezien een uur lang tillen best een uitdaging kan zijn – komen ook twee dansen aan bod: de tarantella en de miserlou.
We gaan gezamenlijk aan de slag met deze dans onder begeleiding van Wim en Leora.

Programma
18.30 Gezamenlijk koken en eten
19.30: Start socialles
20.30: Einde socialles, begin vrij dansen
22.00: Einde

Socialles
Het concept van een socialles is dat er het eerste uur een les of workshop wordt gegeven door een enthousiaste danser of docent over een specifieke dans of thema en dat in de 1,5 uur daarna de tijd is om vrij te dansen op cdmuziek. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om te socialisen tijdens het deel vrij dansen.

Gezamenlijk eten
Vooraf mee-eten is ook mogelijk. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in de keuken van De Banier, waarop er een warme maaltijd gekookt en gegeten wordt tot om 19.30 uur de socialles begint. Meehelpen met koken mag en kan natuurlijk. Mee-eten kost 3 euro per persoon, per keer, cash te betalen. Vooraf doorgeven dat je mee-eet is wel handig, dat kan het beste via balfolkzuidholland@gmail.com, tot uiterlijk woensdagavond. Geef dan ook direct allergieën of intoleranties door, dan houden we daar rekening mee

Locatie
We zijn vanaf begin 2022 verhuisd naar een nieuwe locatie. Je kunt ons vanaf nu vinden bij De Banier, gevestigd op Banierstraat 1, in Rotterdam. Deze locatie is op ongeveer tien minuten lopen vanaf Centraal Station Rotterdam. Parkeren in de directe omgeving is betaald tot 23.00 uur ‘s avonds. Verderop in de wijk is het wel gratis, dan moet je dus wel een stukje lopen. Check prettigparkeren.nl voor de mogelijkheden.

Zaalregels
In de danszaal mogen geen buitenschoenen, zorg dus dat je schoenen bij je hebt die niet buiten worden gedragen zoals dansschoenen of dans op blote voeten of op sokken. Eten en drinken in de danszaal is ook niet toegestaan.

Prijs
De sociallessen kosten 6 euro per persoon. Dit kan cash betaald worden aan de deur. Er is eveneens de mogelijkheid om een strippenkaart aan te schaffen: dat zijn 5 strippen voor 30 euro, op elke socialles te besteden. Dat scheelt je wekelijks geld meenemen. Pinnen is niet mogelijk.

Dansen en corona
De coronamaatregelen zijn geheel losgelaten: er is geen 1,5 meter of mondkapje meer verplicht. Uiteraard staat het je vrij om zelf wel 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje te dragen als je dat liever wel doet.

 

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: