« Agenda

26-04-2020 | Dansen leren

Bretons basis

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 12:00-15:00 Entree: € 35 (of 25 euro met korting) Locatie: De Eeuwige Student,
Wassenaarseweg 1, 2333AM Leiden
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Overige informatie:

Vind jij de dansinitiatie op een balfolk ook altijd zo kort? Vind je het ook zo jammer dat we tijdens de dansuitleg niet toekomen aan danshouding en de precieze pasjes, en wil je nu ook eens een degelijke basis leggen om mee verder te dansen? Kom dan naar een van onze balfolk dansworkshops. Tijdens een 3 uur durende dansworkshop staan we wat langer stil bij de basispassen van een aantal veel terugkerende dansen, en ook zal de goede danshouding aan bod komen. Speciaal voor dansers die nog niet zolang op bals komen, maar ook voor dansers die al langer meedansen, maar nooit eerder dansles hebben gevolgd. Of gewoon een keer grondig naar de basis van de dans willen kijken.

Bretons Basis

Dit keer zal de workshop in het thema staan van de Bretonse dansen. Een andro en een hanterdro dans je op een bal zo mee, die worden in de dansuitleg wel vaak gedaan. Maar een kost ar choad, gavotte of plinn? Die vragen vaak wel wat meer uitleg en oefeningen voordat die lekker gaan. En daarnaast gaan we ook aan de slag met bounce die in de Bretonse rijdansen zo belangrijk is. Want niet zozeer de pasjes die ieder individueel doet, maar veel meer het samen met je buren in de zelfde bounce komen is de essentie van deze dansen.

Voorkennis: Geen enkele voorkennis is vereist, we beginnen bij de nul, en bouwen het vanaf daar op. Maar er zitten zeker genoeg details in voor iedereen  die al wat langer danst en zijn bretonse dansen wil verfijnen.

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: Aanmeldformulier

Annuleren: Omdat ik helaas te vaak te maken heb met mensen die last minute afmelden of niet komen opdagen, heb ik annuleringsvoorwaarden opgesteld. Deze zijn nog altijd een stuk coulanter dan veel andere workshops.

– langer dan 1 week van te voren afzeggen = geen kosten
– minder dan 1 week van te voren afzeggen = 5 euro administratie kosten
– minder dan 24 uur van te voren (of niet) afzeggen = gewoon volledige workshop betalen.
– na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met betalingsinformatie, je wordt geacht binnen een week te betalen.

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:30 deur open
12:00 workshop Basis Bretons
15:00 pauze
16:00 workshop Sharing is caring
19:00 einde workshop

Kaart niet beschikbaar