« Agenda

26-05-2019 | Dansen leren

Onregelmatige walsen (5, 8 & 11)

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 15:30-18:30 Entree: € 35 (of 25 euro met korting) Locatie: De Eeuwige Student,
Wassenaarseweg 1, 2333AM Leiden
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Overige informatie:

Onregelmatige walsen (5 & 8 & 11)

Wals in 5, 8 en 11? Veel muzikanten en dansers zullen zeggen dat dat niet mogelijk, maar in balfolk bestaan ze wel! En veel ervaren dansers vinden ze heerlijk om te dansen. Maar in het begin weten mensen vaak niet wat ze er mee moeten. Hoe hoor ik het verschil? En hoe dans ik het dan? In deze workshop zal Louise de verschillende walsen in hapklare brokjes breken en ze voor jullie begrijpelijk maken. 🙂

Voorkennis: Voor deze workshop is het belangrijk dat de wals in 3 soepel gaat, dat je stapjes snapt en samen lekker rond kan komen. Ook is het fijn als je al wel eens een poging hebt gedaan de wals in 5 te leren/proberen. (Als je denkt dat je niet genoeg ervaring hebt, dan geeft Louise in Tilburg op 28 april een workshop wals in 3 (en een beetje 5), een mooie voorbereiding op deze workshop.)

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: Aanmeldformulier

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:00 deur open
11:30 workshop Mazurka en spelen in jig
14:30 lunch pauze
15:30 workshop Onregelmatige walsen
18:30 einde workshop

Kaart niet beschikbaar