« Agenda

26-04-2020 | Dansen leren

Sharing is caring

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 16:00-19:00 Entree: € 35 (of 25 euro met korting) Locatie: De Eeuwige Student,
Wassenaarseweg 1, 2333AM Leiden
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Sharing is caring door Louise Marius

Traditioneel gezien is in balfolk dansen de man de leider en de vrouw de volger. Persoonlijk hou ik heel erg van beide rollen. Ik hou van de overgave van het geleid worden, en ik vind het heerlijk om de leiding te nemen en mijn partner (man of vrouw, maakt mij niet uit) te verrassen. En het meeste hou ik eigenlijk van het samen spelen. Zoals in een bourree, waar je beiden initiatief neemt en tegelijkertijd luistert naar je partner.

En dat kan ook heel goed in koppeldansen als scottish en bourree. De leiding delen, twee partners die gelijkwaardig zijn, die de leiding kunnen nemen wanneer ze zin hebben, en die allebei ook de hele tijd aan het luisteren zijn naar hun partner. Eigenlijk als in een conversatie, een dialoog. En op een gegeven moment weet je niet meer wie welke beweging inzet, lijkt het haast alsof je elkaars gedachten (of lichaam?) kan lezen. Dat is waar het echte dansen begint…

Voorkennis: Ik ga er van uit dat iedereen de mazurka, scottish en wals soepel in beide rollen danst, en dat je subtielere vormen van leiden en volgen hebt geleerd. En om te kunnen spelen met wisselen in leiden en volgen, is het belangrijk dat je beide rollen al kan. Dus oefen vooral veel in de andere rol op bals, of volg een keer een basis workshop in de rol die je het minst gewend bent. (Op de dansstage in Enschede heb ik deze workshop in 2019 als niv 3/4 gegeven.)

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: Aanmeldformulier

Annuleren: Omdat ik helaas te vaak te maken heb met mensen die last minute afmelden of niet komen opdagen, heb ik annuleringsvoorwaarden opgesteld. Deze zijn nog altijd een stuk coulanter dan veel andere workshops.

– langer dan 1 week van te voren afzeggen = geen kosten
– minder dan 1 week van te voren afzeggen = 5 euro administratie kosten
– minder dan 24 uur van te voren (of niet) afzeggen = gewoon volledige workshop betalen.
– na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met betalingsinformatie, je wordt geacht binnen een week te betalen.

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:30 deur open
12:00 workshop Basis Bretons
15:00 pauze
16:00 workshop Sharing is caring
19:00 einde workshop

Kaart niet beschikbaar