« Agenda

26-01-2020 | Dansen leren

Ritmische variaties in Scottish en Mazurka

Met: Docent(en): Louise Marius Aanvang: 16:00-19:00 Entree: € 35 (of 25 euro met korting) Locatie: De Eeuwige Student,
Wassenaarseweg 1, 2333AM Leiden
Instructies: Sessie: Contact: Louise@balfolk.nl Meer info »

Ritmische variaties in Scottish en Mazurka 

De basis van de veel voorkomende dansen ken je ondertussen wel, het is tijd voor nieuwe uitdagingen, subtielere vormen van spelen en varieren in de mazurka en scottish. Want als je niet meer samen de basisstructuur van de scottisish danst, maar met de stapjes gaat varieren, dan wordt verbinding en danshouding nog veel belangrijker om samen te dansen. Goed luisteren en opletten voor de volger en als leider de balans vinden tussen duidelijk genoeg en zo subtiel mogelijk aangeven. Het spel wat het samen dansen zo leuk maakt!

Voorkennis: In deze workshop ga ik er van uit dat je de scottish en de mazurka zonder problemen danst en dat je ook wel eens een workshop over danshouding en volgen en leiden bij mij hebt gevolgd (of op een andere manier dit geleerd hebt). En dat je toe bent aan subtielere manieren van spelen en verbinden in scottish en mazurka. Als je twijfelt over je niveau, neem dan even contact met me op via louise@balfolk.nl

Kosten voor de workshop: 35 euro (en als je weinig geld te besteden hebt, mag je ook 25 euro betalen). Als je beide workshops op deze dag wil volgen, betaal je voor de 2e workshop slechts 15 euro. Aanmelden voor deze workshop is verplicht.

Aanmelden doe je door het invullen van het volgende formulier: Aanmeldformulier

Over Louise Marius: 10 jaar geleden startte zij in Utrecht met het organiseren van bals en het geven van workshops. Al snel groeide dat naar wekelijkse danslessen op verschillende niveaus, bals en lessen in Utrecht, Amsterdam, Leiden en Almere, en festivals zoals de dansstage in Enschede en het festival CaDansa. In de winter 2017/2018 besloot zij hiermee te stoppen, om ook andere dingen in haar leven te kunnen doen. Maar na een lange reis is zij nu terug in Nederland en komt ze graag weer af en toe in de vorm van workshops haar kennis van en liefde voor balfolk met jullie delen. Het belangrijkste aspect in Balfolk dansen is voor haar het plezier in de dans en de verbinding met je danspartner.

Planning van de dag:

11:30 deur open
12:00 workshop Mazurka en spelen in jig
15:00 pauze
16:00 workshop Ritmische variaties in Scottish en Mazurka
19:00 einde workshop

Kaart niet beschikbaar