« Agenda

04-11-2017 | Bal

2e Bal in Hoorn

Met: Accordzéâm (Fr)Mr. Folxlide (CZ)Swartematerie (Nl) Docent(en): Aanvang: 17:00 Entree: Locatie: De Vesting,
Achter de Vest 34, 1621 GK Hoorn
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Op 4 november zal in het pand de Vesting (Achter de Vest 34, Hoorn) in Hoorn voor de 2e keer een balfolk bal plaatsvinden.              

==========Wat is Balfolk?==========
Balfolk is een verzameling van west-europese dansen die op een vrije manier worden gedanst. De muziek kan varieren van heel traditioneel tot modern en de manier van dansen kan ook verschillen per persoon. Maar de basis van de dansen is gegrond in de tradities en gebruiken die zijn doorgegeven over de tijd. Op een gemiddelde balfolk avond danst iedereen met iedereen en heb je geen vaste danspartner nodig. Veel dansen zijn dansen die in een groep worden gedaan.
=====Maar ik kan niet dansen!======
Dat is geen probleem. Aan het begin van de avond zal er een uitleg worden gedaan waarin de meeste voorkomende dansen worden behandeld. Daarnaast is er ook overdag een workshop die voor iedereen toegankelijk is waar verschillende nieuwe dansen geleerd kunnen worden. voor meer informatie over de workshop kijk hier:
https://www.facebook.com/events/1437459406333043

=====Kosten & Reserveren=====
Dankzij de hulp van de gemeente hoorn kunnen wij het hele bal aanbieden
voor 15 euro! Met de workshop er bij zijn de totale kosten 30 euro per
persoon. Deze kunnen bij de entree worden betaald. Reserveren voor het
bal is niet verplicht maar wordt wel gewardeerd zodat wij een beeld
hebben van hoeveel mensen er komen.

=====Picknick=====
Na de eerste groep zal er een picknick worden gehouden want om al dit dansen vol te houden moet iedereen natuurlijk goed eten!
Deze picknick zal gewoon binnen zijn en de bedoeling is dat iedereen wat lekkers meeneemt zodat we met elkaar kunnen delen en lekker eten. Zorg dat je zelf ook bestek en een bordje meeneemt!

=====Hoorn bereiken en verlaten=====
Vind je dat Hoorn nog al ver is? Na het bal is er nog gelegenheid om met de trein terug te komen. De danslocatie is vlak bij het station en dus met het OV goed te bereiken. Na het bal zijn er nog zeker 2 treinen die tot utrecht rijden.
Met de auto is de locatie ook goed te bereiken. Betaald parkeren in hoorn is op zaterdag tot 18:00. De beste optie om te parkeren is op de P&R bij het station. hier kan voor 2,30 per dag worden geparkeerd. Er is iets dichter bij de locatie ook een parkeergarage waar voor 7,50 per dag geparkeerd kan worden. Let op dat de straten rond de bal locatie alleen voor vergunninghouders zijn!

=====Programma=====
Dit is het voorlopige programma:
12:00-15:45 – Workshop
16:00-16:55 – Dansuitleg

17:00-18:30 – Band 1

18:45-19:30 – Picknick

19:45-21:45 – Band 2

22:00-23:30 – Band 3

=====De artiesten=====

  • Patricia Swart Solo (NL)- Saxefoon is mooi maar wat krijgt je als je meerdere verschillende saxefoons combineerd met een loopstation? Dat gaat Patricia Swart ons laten zien deze avond. Haar debuut als solo artiest zal plaatsvinden in Hoorn! Met haar klassieke scholing en ervaring in onder andere de groep Dioptri zal zijn voor ons een mooi begin van de avond maken.
  • Accordzeam (FR)-
    Deze groep heeft voor mensen die al langer dansen geen introductie nodig. Volgens vele mensen één van de beste balfolk groepen die er op de wereld is. Deze 5 topmuzikanten uit frankrijk zullen een geweldig balfolk optreden neerzetten. Verwacht balfolk covers van bekende liedjes zoals de Englishman in New York of een medley van verschillende themas van film muziek. Ook de echte balfolk classics zullen niet ontbreken en een nummer als valhermeil kan ook zeker langs komen!
  • Mr. Folxlide (CZ) –
    Mikulás Bryan uit Praag is ondere andere bekend van groepen zoals Ba.Fnu en Bal Lab. Maar zoals mensen die wel eens een dansworkshop van hem gehad hebben ook weten is hij ook erg goed in Blues. Dit solo project is zijn poging om een mooie fusion te creeëren tussen blues en balfolk. Een perfecte artiest om rustig de avond mee af te sluiten. Naast de mooie mazurka’s en bekende balfolk dansen zullen er ook dansen als een slow langskomen (maar wees niet bang hij zal ook zeggen welke balfolk dans je er op kunt dansen). Voor mensen die hier meer interesse in hebben zal hij overdag ook een workshop geven waarin deze dans ondere andere aan bod komt. 

Kaart wordt geladen...