« Agenda

25-02-2017 | Bal

Bal met Tre Kallorna, Les Bottines Artistiques & Decker-Malempre

Met: Decker-MalempréLes Bottines Artistiques (Be)Tre Källorna (Nl) Docent(en): Aanvang: 17:00 Entree: Locatie: De Vesting,
Achter de Vest 34, 1621 GK Hoorn
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

Op 25 februari zal in het pand de Vesting (Achter de Vest 34, Hoorn) in Hoorn een balfolk bal plaatsvinden. 

Maar ik kan niet dansen!

Dat is geen probleem. Aan het begin van de avond zal er een uitleg worden gedaan waarin de meeste voorkomende dansen worden behandeld. Daarnaast is er ook overdag een workshop die voor iedereen toegankelijk is waar verschillende nieuwe dansen geleerd kunnen worden. voor meer informatie over de workshop kijk hier:
https://www.facebook.com/events/1192568680908391/ 

Picknick 

Na de eerste groep zal er een picknick worden gehouden want om al dit dansen vol te houden moet iedereen natuurlijk goed eten!
Deze picknick zal gewoon binnen zijn en de bedoeling is dat iedereen wat lekkers meeneemt zodat we met elkaar kunnen delen en lekker eten. Zorg dat je zelf ook bestek en een bordje meeneemt!  

Hoorn bereiken en verlaten

Vind je dat Hoorn nog al ver is? Na het bal is er nog gelegenheid om met de trein terug te komen. De danslocatie is vlak bij het station en dus met het OV goed te bereiken. Na het bal zijn er nog zeker 2 treinen die tot utrecht rijden.
Met de auto is de locatie ook goed te bereiken. Betaald parkeren in hoorn is op zaterdag tot 18:00. Vlak bij de locatie zit parkeergarage het Jeudje, hier kan voor 7,50 per dag of 1,50 per uur worden geparkeerd.  

Programma

Dit is het voorlopige programma:
12:00-16:00 – Workshop
16:15-17:00 – Dansuitleg
17:00-18:30 – Tre Kallorna
18:45-19:45 – Picknick
20:00-21:30 – Les Bottines Artistiques
21:45-23:15 – Decker-Malempre

De artiesten

Tre Kallorna (NL)
Een duo bestaande uit Kasper de Vries (viool en fluiten) en Tim Griemelijkhuijsen (accordion). Zij maken muziek die vloeit uit de boom des levens (Yggdrasil). Met hun fijne melodien en soms pittige ritmes hebben ze een jaar geleden in Zeist al een geweldig optreden neergezet. Nu Tim terug is uit Zweden komen deze jongens ons weer vermaken met hun muziek die varieerd van covers van Sting tot prachtige traditionele melodiën.

Les Bottines Artistiques (BE)
Na hun spetterende afsluiting van het Boombal Festival in Belgie en hun opening van het Cadansa festival in Nederland komen deze twee mannen nu in Hoorn de sterren van de hemel spelen. Met hun gevarieerde repetoire hebben ze al de harten van vele balfolkies gestolen. Verwacht naast de standaard balfolk dansen ook soms een uitstapje naar de wat minder bekende dansen tijdens het optreden. Maar natuurlijk is er ook altijd tijd voor een prachtige mazurka tussendoorn.

Decker-Malempre (BE)
Remi Decker en Marc Malempre zijn twee oermuzikanten. Ze werden geboren met hun instrument in de aanslag. Hun instrument is een integraal onderdeel van wie ze zijn en hoe ze met de wereld omgaan. Maar ook zonder instrument ademen deze twee gasten muziek: zingen heet dat dan. Samen duiken ze in de uitgebreide liederenschat die de Europese tradities rijk zijn en blazen ze heel wat vergeten pareltjes van onder het stof. Na al eens in Nijmegen te hebben gestaand en op de 24 uurs volkmarathon komen ze nu ons vermaken met hun prachtige liederen!  

Kosten & Reserveren

Dankzij de hulp van de gemeente hoorn kunnen wij het hele bal aanbieden voor 15 euro! Met de workshop er bij zijn de totale kosten 30 euro per persoon. Deze kunnen bij de entree worden betaald. Er is meer dan genoeg ruimte in het pand maar om zeker te zijn van een plekje kan er worden gereserveerd.

Kaart wordt geladen...