« Agenda

23-10-2021 | Dansen leren

Taking your couple dances to the next level

Met: Docent(en): Leo Visser Aanvang: 12:00-15:00 Entree: € 20 Locatie: De Vesting,
Achter de Vest 34, 1621 GK Hoorn
Instructies: Sessie: Contact: balfolkhoorn@gmail.com Meer info »

Tijdens deze workshop zullen Leo Visser en Marjolein Bente je meenemen in de wereld van koppeldansen. Het doel van deze workshop is om iedere danser iets te geven om hun koppeldansen fijner of mooier te maken. De workshop is zo gemaakt dat mensen van verschillende niveaus mee kunnen doen. Als je de basisstappen van de scottisch beheerst en de mazurka enigzins kan dansen dan kan je deze workshop meedoen. Voor mensen die al veel verschillende workshops gehad hebben over leiden en volgen zal er minder nieuwe zaken in de workshop zitten maar we verwachten nog steeds dat we je kunnen verassen met één of twee nieuwe dingen.

De workshop zal ingaan op een aantal technieken die je als danser kunt gebruiken. We zullen luisteren naar de muziek en bepaalde stijlen of vormen proberen te herkennen zodat hier in de dans rekening mee gehouden kan worden.  Verder kijken we naar zaken zoals de danshouding en hoe deze gebruikt kan worden in de dans. Natuurlijk zal ook de communicatie aan bod komen, tijdens de workshop zullen een aantal oefening voorgesteld worden om te oefenen met luisteren naar elkaar in de dans.

We hebben voor alle dansers wat te bieden en we hopen dat veel van de zaken ook weer even helpen als een opfrisser na zolang niet gedanst te hebben. Aan het eind van de workshop hopen we dat beginnende mensen minder aan dansen denken als het zetten van stapjes en meer aan echt dansen. Voor gevorderden mensen hopen we dat je je meer bewust bent van de verschillende manieren die je hebt om te communiceren naast alleen het standaard dansframe en dat je ziet dat er in de gemiddelde koppeldans nog veel meer ruimte is voor de dans dialoog als dat je misschien verwachte aan het begin.

Aan het begin van de workshop zal er gekeken worden of iederen nederlands begrijpt. Zo niet dan zal de workshop in het engels gegeven worden. Indien nodig kunnen we voor bepaalde mensen na de uitleg voor hun specifiek nog vertalen als ze de taal die gebruikt wordt niet goed begrijpen.

Inschrijven voor de workshop kan vanaf 30 september om 12:00 via deze link. Net als bij het bal zal ook voor de workshop het coronatoegangsbewijs gevraagd worden.

Kaart wordt geladen...