« Agenda

Social dance in Mezrab met La Réveilleuse en Trio Baftig
18-04-2024 | Bal

Social dance in Mezrab met La Réveilleuse en Trio Baftig

Met: Duo/Trio Baftig (NL)La Réveilleuse (Fr) Docent(en): Berend de VriesGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-23:55 Entree: Voorverkoop € 16,-, aan de deur € 18,- Locatie: Mezrab/Pakhuis Wilhelmina,
Veemkade 576, 1019BL Amsterdam
Instructies: Ja, om 19.30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Balfolk in de Mezrab
De Mezrab host iedere derde donderdag van de maand het leukste Balfolkfeestje van Amsterdam. Bestel hier alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van La Réveilleuse en Trio Baftig!

Ticket
– Voorverkoop: 16 euro
– Aan de deur: 18 euro
Tickets >>>

Programma
19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
20:30 Bal met Trio Baftig
21:00 Bal met La Réveilleuse
23:00 Sessie

Bands

  • La Réveilleuse

La Réveilleuse (‘de ontwaker’) is een energiek en lumineus duo bestaande uit: Camille Lachenal (zang, clarinet) en Simon McDonell (gitaar). Zij verzorgen een bal vol levensverhalen, vrouwen en eeuwenoude bomen. De zelfgeschreven teksten van Camille, door Simon verwerkt in folkarrangementen, nodigen uit om een repertoire van originele liedjes te ontdekken, geïnspireerd door traditionele dansmuziek. Betreed de kring van vrouwen, ontmoet La Réveilleuse bij het draaien in een wals, dans een mazurka onder een kastanjeboom en verlies jezelf in het bos met een avant-deux!

  • Trio Baftig

Wat begon als een muzikaal experiment in de zomer van ‘22 is nu officieel tot een folkmuzikantenopstelling uitgegroeid. Trio Baftig speelt zeer dansbare tunes op akkoestische gitaar (DADGAD), accordeon en viool. Manon, Robin en Sebastiaan delen een passie voor folkdans en folkmuziek en besloten van hieruit hun krachten te bundelen. Het duo/trio speelt verassende mix tussen Ierse en Scandinavische tunes, maar ook eigen explosieve composities. Van melancholisch tot krachtig, voor alles geldt: zolang het maar Baftig is!

Locatie
Mezrab draagt Balfolk een warm hart toe en nodigt ons iedere maand uit te komen dansen. Je kunt in de Mezrab op andere dagen vooral terecht voor storytelling. Het café dient als inspiratiebron voor vele theaters, centra, musea en festivals om ook storytelling te programmeren. Mezrab programmeert meerdere keren per week regelmatig vertelavonden. Op de andere avonden wordt storytelling gecombineerd met andere kunstdisciplines (dans, beeldende kunst, poëzie, etc.) en een wereldmuziekprogramma.

Er is plek voor zo’n 100 dansers.

Adres:
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam

Fotocredit
La Réveilleuse

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: