« Agenda

19-01-2023 | Bal

Social dance in Mezrab met Les Zéoles

Met: Les Zéoles (Fr) Docent(en): Berend de VriesGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-23:30 Entree: € 13,- Locatie: Mezrab/Pakhuis Wilhelmina,
Veemkade 576, 1019BL Amsterdam
Instructies: Ja, om 19.30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: Amsterdam@balfolk.nl Meer info »

Les Zéoles

Band Les Zéoles
Les Zéoles is een duo gevormd door Amélie Denarié op de diatonische accordeon en Anne Guinot op de chromatische accordeon.
De twee muzikanten ontmoetten elkaar in 2002 in Montpellier en richtten Guilis ô Vent op, een kwintet van neo-traditionele muziek, waarvan ze het repertoire samen componeerden.
De wens om samen te spelen en hun muzikale samenwerking verder te brengen bracht ze naar het duo in 2008. Bitterzoete composities, speelse en lyrische melodieën met arrangementen geïnspireerd op traditionele Franse en Europese muziek, maar ook klassiek. Het bal staat altijd centraal in hun werk, maar door hun respectievelijke opleiding tot klassiek pianist bieden ze ook een concertformule, altijd met dezelfde liefde voor onderzoek, van de juiste toon, degene die vlinders in de buik geeft en die we houden het warm als we het eenmaal hebben gevonden.

Amélie Denarié
Als actrice van opleiding neemt muziek een primordiale plaats in haar leven in. Tijdens haar kinderjaren werd ze opgeschrikt door de diatonische accordeon van haar moeder, en pas na haar pianostudie besloot ze zich dit instrument volledig toe te eigenen. Uit zijn ontmoeting met Anne Guinot in 2002 werd Guilis ô Vent geboren, een neo-traditionele muziekgroep uit Montpellier die de balroute volgde tot 2005. Ze componeerde een deel van het repertoire. De diatonische accordeon begeleidt nu veel van zijn theatrale creaties, net als zang. Ze brengt haar composities nu naar het Zéoles-repertoire, waarvoor ze de arrangementen maakt met Anne Guinot, maar ook naar het duo Diatocello (met Mathieu Mitéran) en trad in 2018 toe tot het Bodoq-project met Angela Flahault.

Anne Guinot
Na het leren van de piano, bleek de chromatische accordeon zijn favoriete instrument. Mede-oprichter van de groep Guilis ô Vent met Amélie Denarié, ze componeerde een deel van het repertoire. Ze componeert ook regelmatig voor theater en dans. Haar composities dienen het repertoire van Zéoles, dat ze samen met Amélie Denarié arrangeert.

Social dance in Mezrab

De maandelijkse balfolk avond in Amsterdam in de Mezrab, een kroeg gerund door leuke mensen nodigt balfolk uit om muziek te maken en te dansen :-).
Een dansuitleg en daarna speelt een fijne band. Sessie na. Komen jullie ook?

De entree is slechts 13,- euro bij aankoop vooraf, aan de deur 15,-, voor een hele avond plezier! Dansuitleg om 19:30. Bal vanaf 20:30. Reserveren is niet noodzakelijk maar kan op de site van Balfolk Amsterdam als je zeker wilt zijn van toegang.

Programma

19:00 Deuren open (soep!)
19:30 Dansworkshop voor beginners met juffen Gepke en Berend. Live begeleiding door PFM!.
20:30 Bal met PFM!
21:00 Bal met Duo Absynthe!
23:30 Einde en nog een half uurtje sessie

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: