« Agenda

Social dance in Mezrab met Rudemà en PFM!
16-11-2023 | Bal

Social dance in Mezrab met Rudemà en PFM!

Met: PFM!Rudemà (it) Docent(en): Berend de VriesGepke Uiterdijk Aanvang: 19:00-23:55 Entree: Voorverkoop € 16,-, aan de deur € 18,- Locatie: Mezrab/Pakhuis Wilhelmina,
Veemkade 576, 1019BL Amsterdam
Instructies: Ja, om 19.30 Sessie: ja, neem je instrument mee en speel mee Contact: info@balfolkamsterdam.nl Meer info »

Balfolk in de Mezrab
De Mezrab host iedere derde donderdag van de maand het leukste Balfolkfeestje van Amsterdam. Bestel alvast een ticket en kom dansen op de livemuziek van Rudemà en PFM!

Ticket
– Voorverkoop: 16 euro
– Aan de deur: 18 euro
Tickets >>>

Programma
19:00 Deuren open
19:30 Dansworkshop voor beginners met Gepke & Berend
20:30 Bal met PFM!
21:00 Bal met Rudemà
23:00 Sessie

Locatie
Mezrab draagt Balfolk een warm hart toe en nodigt ons iedere maand uit te komen dansen. Je kunt in de Mezrab op andere dagen vooral terecht voor storytelling. Het café dient als inspiratiebron voor vele theaters, centra, musea en festivals om ook storytelling te programmeren. Mezrab programmeert meerdere keren per week regelmatig vertelavonden. Op de andere avonden wordt storytelling gecombineerd met andere kunstdisciplines (dans, beeldende kunst, poëzie, etc.) en een wereldmuziekprogramma.

Er is plek voor zo’n 100 dansers.

Adres:
Veemkade 576
1019 BL Amsterdam

Bands

  • Rudemà

Rudemà is een folktrio uit Veneto, tot 2019 actief onder de naam Diaduit, gevormd door Fabio Reolon (gitaar en zang), Francesco Chiarini (viool en nyckelharpa) en Luca Ventimiglia (doedelzak, rechte en dwarsfluiten, tarota, melodica).

De groep, opgericht in 2009, biedt een wereldmuziekshow met herinterpretaties van traditionele liederen en hun eigen composities, variërend van Franse balfolk tot Ierse folk, via traditionele muziek uit Veneto en Noord-Italië.

In 2011 kwam het eerste album van de groep, A perdifiato nel bosco, uit, gevolgd door het meer recente Aquiloni, opgenomen en gemixt door Dario Ravelli in Suonovivo Studio in Bergamo en gedistribueerd door Rox Records.

  • PFM!

PFM! is een energieke balfolkband uit het westen van het land. De band is in 2020 ontstaan en bestaat uit enthousiaste dansers die ook graag op het podium staan: Frans op klarinet, Maurits op viool en Pieter op gitaar. Het trio speelt onder andere rechttoe-rechtaan cercle’s, swingende scottishes en hoekige hanterdro’s, maar ook zachte smeuïge mazurka’s en een verstilde gavotte de ‘l Aven. Er worden voornamelijk eigen composities gespeeld met bijdragen van alle drie de bandleden. Het klinkt soms eigenwijs, maar altijd aanstekelijk en dansbaar!

Fotocredit
Rudemà

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: