« Agenda

Wageningen Junushoff
17-12-2023 | Bal

Wageningen Junushoff

Met: L'air inconnu (Fr)Nøkkenoc (Fr) Docent(en): Aanvang: 15:00-22:00 Entree: € 20 (regulier); €15 (korting) Locatie: Theater de Junushoff,
Plantsoen 3, 6701AS Wageningen
Instructies: Ja, om 15:00 Sessie: Contact: balfolkwageningen@gmail.com Meer info »

Kruip uit je winterslaap, vergeet het donker en de kou, en begeef je naar de Junushoff, want twee fantastische bands komen onze harten verwarmen!

NB: Voorafgaand aan het bal is er ook nog een bijzondere workshop Baskische dansen in de Superette! Meer info: https://www.balfolk.nl/agenda/workshop-baskische-dansen/

Nøkkenoc bestaat uit Aina Tulier (nyckelharpa, zang) en Sylvain Pool (cister, gitaar, zang) die elkaar in Occitanië ontmoetten. Ze zorgen voor een wonderlijk samenspel van Scandinavische en Occitaanse muziek: ze laten onze voeten dansen dankzij groovy muziek met grenzeloze invloeden, een frisse smaak van Zweden en de sterke smaak van Occitaanse kaas. Op het menu staan de gebruikelijke balfolkdansen, plús rondeau, congo, branle, polska, slängpolska, halling en meer!

L’Air Inconnu is Fabien Bucher (gitaar, mandoline, zang), Dani Velasco (viool, zang) en Sylvain Pool (accordeon, gitaar, kick, zang). De band brengt ons muzikale creaties gebaseerd op hedendaagse en traditionele dans, nieuwsgierige oren, en dieren en planten, zowel wild als getemd. Hun composities en arrangementen van traditionele thema’s worden geïnspireerd door emoties en sensaties tijdens de bals en festivals: het plezier van de ontmoeting, intieme poëzie, de aanstekelijkheid van muziek, lichaamsenergie en -beweging, collectieve trans, …. Wij verheugen ons immens op dit trio, dat van elk bal een fantastisch feestje weet te maken.

Ben je een nieuwe danser? Om 15:00 beginnen wij met een uurtje dansuitleg! Entree: Regulier €20, korting €15 (indien je minder te besteden hebt). Betalen kan contant of via een QR-code. Reserveren is niet nodig, er zijn altijd genoeg kaartjes beschikbaar.

Tijdens het bal is er een gezellige picknick. Neem hiervoor vooral wat lekkers mee, dan delen we dat met z’n allen. Vergeet je bordje, bestek en opscheplepels niet. Een waterfles is ook een aanrader. Neem zelf geen andere dingen mee, de bar verkoopt genoeg lekkere drankjes!

Voorlopig programma:

15:00 Dansinitiatie
16:00 L’Air Inconnu
18:00 Potluck
19:00 Nøkkenoc
21:00 Einde

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: