« Agenda

13-06-2008 | Bal

Balfolk Utrecht

Met: Lirio! (NL)ZEF (Fr) Docent(en): Aanvang: 20:00 Entree: Locatie: Theater de Musketon,
Hondsrug 19, 3524BP Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

13 juni: Folkbal in Utrecht met o.a. ZEF en Lirio.

Vrijdag 13 juni a.s. wordt er weer een folkbal georganiseerd in Utrecht. Dit keer hebben we een kleine tour kunnen regelen voor de Franse balfolkband ZEF en hun tour heeft zijn natuurlijke hoogtepunt in Utrecht op ons bal. Naast ZEF speelt traditiegetrouw de ‘band of the house’ Lirio ook ten dans.

ZEF is een knotsgekke balfolkgroep uit het zuiden van Frankrijk die nu voor het eerst Nederland aan doet. Op een funkende basis van bas en gitaar spelen 2 trekzakken, een fluit en een viool de sterren van de hemel. Zij brengen hun Franse roots met groot enthousiasme over op het publiek op hun eigen rebelse manier. Als je nog niet overtuigd bent ga dan eens luisteren naar hun net nieuw uitgekomen album op Myspace .

We hebben de mannen van ZEF ook zover gekregen dat ze workshops willen geven op zaterdag 14 juni. Meer daarover kunt u lezen op de website van Lirio
Blijven slapen voor de workshops is vast te regelen, laat dat even weten indien nodig.


Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband Lirio. Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die intussen al jaren meespelen in de top van de Nederlandse folk. Hun melodieën zijn voornamelijk eigen composities geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse folkbals

Aan het eind van de avond wordt er altijd plek gemaakt voor een Nederlandse balfolkband die zich op die manier verder kan ontwikkelen.

Wederom hebben we gekozen voor het theater de Musketon vanwege zijn uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid. .

Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):

1900 zaal open dansuitleg
1915-2000 dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2000-2055 ZEF
2100-2155 Lirio
2200-2300 ZEF
2315-eind Nederlandse balfolkband

Locatie: Theater de Musketon
Adres: Hondsrug 19
Plaats: wijk Lunetten, Utrecht
Entree: 7 euro

Voor informatie: mail naar wouter@lirio.nl of bel 030-2892222.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: