« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

17-10-2020 | Dansen leren

Workshop Bourrée de Berry deux temps: Zero to Hero

Met: Docent(en): Leo VisserMarc Meijerink Aanvang: 13:00-17:00 Entree: € 25 Locatie: Theater de Musketon,
Hondsrug 19, 3524BP Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: info@balfolkworkshop.com Meer info »

Workshop Bourrée de Berry deux temps: Zero to Hero

Laten we direct starten met het goede nieuws, de locatie is de Musketon in Utrecht! Voor mensen die al langer in de Balfolk meegaan zal deze locatie direct fijne herinneringen oproepen van prachtige ballen en mooie workshops. Een bal lukt in deze tijd nog niet maar een workshop dat kan wel. Dus op zaterdag 17 oktober om 13:00 zal de musketon sinds lange tijd weer genieten van Balfolk. Het thema van de workshop is de Bourrée de Berry in twee tijden. In een vier uur lange workshop leggen we eerst in een uur een stevige basis om vervolgens de diepte in te duiken.

De docenten

De workshop wordt gegeven door Marc Meijerink en Leo Visser. Ze hebben vele jaren aan bourrée ervaring op zak en op verschillende plaatsen in Europa les gehad in deze dans. Beiden hebben zowel in binnen als buitenland lesgegeven over deze en andere dansen.

Praktische Info

12:45 – Zaal open
13:00 – Start workshop

De workshop is afgelopen om 17:00, tussendoor zullen korte pauzes zijn.

Niveau

De workshop vereist geen voorkennis. Wel een gezonde portie energie. De workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft in de bourrée. We bouwen de dans vanuit de grond op. We gaan uitgebreid in op belangrijke punten als pendulum, dropstep en communicatie.
Doel is te zorgen dat iedereen een sprong vooruit maakt. Voor zij die nog geen ervaring hebben betekent dit mee kunnen komen in een toffe bourrée en de tools hebben om te groeien. Als je ervarener bent zal je de tools ontvangen om zelfverzekerd te spelen in de bourrée. Je maakt hierbij gebruik van nieuwe communicatiemiddelen en niet alleen vooraf gegeven variaties. We dagen je uit om je eigen input in de dans te leggen. Het eerste uur helpt je dan extra om weer goed in de dans te komen zodat je de volgende uren jezelf extra kan uitdagen.

Coronamaatregelen

Vanwege de huidige regelgevingen zijn er een paar dingen anders dan normaal.
– We vragen we iedereen om zich in te schrijven als koppel. Bij deze workshop is er geen sprake van een specifieke leider en volger, kom gerust met je beste vriend of vriendin. Kan je niemand vinden? Probeer dan eens op een van de verschillende balfolk Facebook groepen of neem juist een helemaal nieuw iemand mee. Let op dat je uitdagend dicht bij je partner komt en je daar dus comfortabel mee moet zijn in deze tijd. We wisselen niet van partners. Het kan daarom prettig zijn een partner te kiezen die hetzelfde uit deze workshop wil halen.
– De zaal is groot (250m2) maar de capaciteit is klein in deze tijd. We kunnen daarom maximaal 18 koppels toelaten tot deze workshop. Mocht de inschrijving vol raken dan zal er een korte wachtlijst worden bijgehouden.
– Door middel van zaalindeling geven we iedereen veel eigen ruimte om te dansen.
– Wij noteren namen, emailadressen en telefoonnummers van deelnemers en slaan deze enkele weken op. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor bron en contactonderzoek indien nodig en we gaan anoniem om met die kennis indien deze bekend wordt bij ons.
– Mondkapjes zijn toegestaan maar mogelijk niet aan te raden in verband met de warmte en tijdsduur van de workshop. Wij zorgen ervoor dat genoeg afstand tot anderen goed mogelijk blijft. Kies je toch voor mondkapjes neem er dan meerdere mee in verband met de energie van de workshop.
– 24 Uur voor aanvang ontvangt iedereen een “gezondheidscheck” zoals je mogelijk al gewend bent op andere plekken. Ben je gezond? Dan zijn we blij je te ontvangen. Lukt dit invullen niet voor de tijd dan hebben we er op locatie ook enkele liggen die je daar kan invullen. Heb je toch klachten? Dan hopen we je op een andere workshop weer te zien.
– Om te voorkomen dat geld te veel handen passeert verzoeken we iedereen om het inschrijfgeld gepast mee te nemen. De kosten voor de workshop zijn 25 euro per persoon. Ook kan het bedrag voor de tijd overgemaakt worden. Informatie hierover ontvang je per mail na registratie.

Een week voor de tijd hakken wij de knoop door over of de workshop definitief doorgaat in verband met de prijs van de zaal en annuleringstijd.
Bij aanpassingen in de regelgeving behoudt de organisatie het recht om de workshop te annuleren.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: