« Agenda

30-05-2009 | Bal

Folkbal Utrecht

Met: Hot Griselda (Be/ NL)Lirio! (NL) Docent(en): Aanvang: 19:00 Entree: Locatie: Theater de Musketon,
Hondsrug 19, 3524BP Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: Meer info »

30 Mei: Folkbal in Utrecht met o.a. Hot Griselda en Lirio.

Zaterdag 30 mei a.s. wordt er weer een folkbal (www.balfolk.nl) georganiseerd in Utrecht. Dit keer hebben we de Nederlands/Belgische hemelbestormers van Hot Griselda kunnen strikken om bij ons bal te spelen. Naast Hot Griselda speelt traditiegetrouw de “band of the house” Lirio ook ten dans.

Hot Griselda -Op de vlucht voor Ierse traditionele muziek zocht een uillean piper in de hersfstkou van 2007 warmte bij een folkbals te Nijmegen en Enschede. De sessies aldaar resulteerden in een vurige relatie tussen de Belgen Toon van Mierlo en Jeroen Geerinck enerzijds en de Nederlanders Stijn van Beek en Kaspar Laval anderzijds. Zo reisden afgelopen zomer twee ontheemde Nederlanders zuidwaarts om hun nieuwe Belgische vrinden te ontmoeten. Temidden van schapenhoefjes,  koffievliegen en alles verdovende Geuzeboom werd een geheel nieuw heet repertoire klaargestoomd. Hot Griselda werd geboren. En zij was heter dan heet, vetter dan vet en bij tijd en wijle heel gevoelig…. En inmiddels speelden zij al op het boombalfestival en op zo ongeveer alle bals in Nederland en België.

Daarnaast kan er ook weer gedanst worden op muziek van de huisband Lirio. Lirio bestaat uit drie jonge muzikanten die intussen al jaren meespelen in de top van de Nederlandse folk. Hun melodieën zijn voornamelijk eigen composities geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek. Zij speelden onder andere op Dranouter, Folkwoods, Deerlycke, Boombal en een groot aantal Nederlandse folkbals (http://www.lirio.nl).

We hebben de mannen van Hot Griselda ook gevraagd workshops te geven op de 30e, overdag. Meer daarover kunt u binnenkort lezen op Balfolk.nl  . Ook is er natuurlijk weer een dansworkshop. (Bourrées dit keer, door Michaela Marginet.)

Wederom hebben we gekozen voor het theater de Musketon vanwege zijn uitstekende dansvloer en prima bereikbaarheid. (http://www.theaterdemusketon.nl/).

Praktische informatie (wijzigingen voorbehouden):

1900     zaal open
1915-2000     dansinitiatie reguliere balfolkdansen
2015-2110     Hot Griselda
2115-2210     Lirio
2215-2315     Hot Griselda
2315-eind     Sessie

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: