« Agenda

Balfolk op zondagmiddag in Enkhuizen van 2 tot 5 uur
18-12-2022 | Bal

Balfolk op zondagmiddag in Enkhuizen van 2 tot 5 uur

Met: AdHoc Orkest (Nl)De Houtzagerij (Nl) Docent(en): Aanvang: 14:00-17:00 Entree: € 8 Locatie: Hotel Restaurant Die Port van Cleve,
Dijk 74-76, 1601GK Enkhuizen
Instructies: Ja, er wordt een uitleg gegeven voor 4 heel verschillende dansjes (zie tekst) Sessie: Contact: Meer info »

Dansen op swingende snaren van de ‘Houtzagerij’
In Die Port van Cleve aan Dijk 74-76 in Enkhuizen vindt zondagmiddag 18 december weer een Balfolk-middag plaats; dit keer met de ‘Houtzagerij’ als speciale muzikale gasten.
Entree 8 euro.
De ‘Houtzagerij’ bestaat uit een groep strijkers die swingende dansmuziek speelt. Zowel in de Zweedse als in de Franse volksmuziektraditie zijn dit soort violengroepen heel gebruikelijk. Het grootste deel van het repertoire van de Houtzagerij bestaat uit traditionele folkmuziek uit België, Frankrijk en Zweden. Alle nummers arrangeren de groepsleden zelf met meerdere stemmen en begeleiding. De groep bestaat al zo’n vijftien jaar en het aantal strijkers varieerde tot nu toe van drie tot twaalf. Op het bal in Enkhuizen bestaat de groep uit: Marieke van der Hoek, Anne-Wietske Enequist en Katrin Herzberg (viool), Hester de Boer (quinton), Samy Ouahsine (altviool), Janine Buisman (nyckelharpa), Tessel Grijp (cello en nyckelharpa) en onze gastmuzikantjes Elsa en Hoyte. Speciaal voor deze gelegenheid speelt de Houtzagerij swingende dansmuziek met een kersttintje. 
Slängpolska workshop
Anne-Wietske Enequist groeide letterlijk op in een dansschool. Zo kreeg ze het dansen en lesgeven met de paplepel ingegoten. Vanwege haar Zweedse roots zijn Zweedse dansen haar specialiteit.
Tijdens het bal op 18 december zal Anne-Wietske een workshop slängpolska geven, begeleid door leden van de Houtzagerij. Slängpolska is een dans die iedereen mee kan doen. Het maakt niet uit of je je aan je eerste pasjes op de dansvloer waagt, of al een doorgewinterde danser bent. Je danst de slängpolska met z’n tweeën, waarbij je door middel van leiden en volgen al improviserend allemaal figuren maakt. De variaties die je deze middag leert zijn in allerlei dansen toepasbaar.
Daarnaast zal ook het vertrouwde Adhoc Orkest spelen. Zij zullen tijdens het bal enkele korte instructies geven voor o.a. de Maclotte, Gavotte de l’Aven en Suite de maraîchines.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: