« Agenda

Balfolk op zondagmiddag in Enkhuizen van 2 tot 5
15-01-2023 | Bal

Balfolk op zondagmiddag in Enkhuizen van 2 tot 5

Met: AdHoc Orkest (Nl)Madlot Docent(en): Aanvang: 14:00-17:00 Entree: € 7,- Locatie: Hotel Restaurant Die Port van Cleve,
Dijk 74-76, 1601GK Enkhuizen
Instructies: Nee, vraag de andere dansers! Sessie: Contact: Meer info »

Balfolk op Zondagmiddag in Enkhuizen van 2 tot 5 uur

In Die Port van Cleve vindt zondagmiddag 15 januari 2023 weer een Balfolk-middag plaats. Dit keer met als speciale muzikale gasten, de groep ‘Madlot’.

De naam Madlot komt van een Nederlandse dans die in de negentiende eeuw populair was. Nu kun je daar een cercle op dansen. Madlot is een dynamisch collectief van muzikanten rond Judica Lookman en Bert Lotz. Elkaar ontmoeten en inspireren vanuit verschillende muziektradities, is een nieuw thema geworden: van jong tot oud, en vanuit allerlei streken. En hoe dat klinkt wil Madlot deze middag laten horen.  Zij spelen folk uit Nederland en Frankrijk: scottisch, wals, polka, mazurka, rondeau, andro, hanterdro, enz. enz.

Judica Lookman -trekharmonica’s
Bert Lotz -doedelzakken, koeienhoorn, blokfluit, schalmei
Wouter Koenders -doedelzakken, fluit
Corentin Clot -banjo
Zie voor meer informatie www.madlot.nl

Daarnaast zal ook het vertrouwde Adhoc Orkest (huisband van het Enkhuizer Balfolk) spelen. Het AdHoc speelt vooral traditionele franse en vlaamse Balfolk muziek. Er zullen tijdens het bal enkele korte instructies geven voor o.a. de Maclotte, Gavotte de l’Aven en Suite de maraîchines.

Het bal is zoals altijd weer in de sfeervolle zaal van het hotel-restaurant Die Port van Cleve, waar ook een prachtige houten vloer ligt die heerlijk is om op te dansen.

Entree is 7,00 euro. Reserveren is niet nodig.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

    Geen Evenementen

Vorige evenementen: