« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Balfolk Utrecht - Bretonse Dansen (1/2)
14-03-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Bretonse Dansen (1/2)

Met: Docent(en): Claudia BakkerLeon Huisman Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €19, €23 of €25 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Bretonse Dansen (1/2)

Deze workshop bestaat uit twee delen/avonden. Deel twee vindt plaats op 21 maart. Deelnemers kunnen zich  inschrijven of voor allebei de delen, of voor de eerste deel. Wil je alleen aan de tweede deel meedoen, dat kan in overleg, stuur ons dan een mailtje.

Deelnemers kunnen vanaf dit seizoen inschrijven via deze website, zie hierboven. We zijn gestopt met Google Forms.


Workshopbeschrijving
Wil jij méér leren dan alleen de passen van Bretonse dansen, en dieper ingaan op de techniek erachter? Leren hoe connectie binnen een groep voor dé Bretonse dansenergie zorgt waar iedereen zo extatisch van gaat glimlachen? Dan is dit de workshop voor jou.

In de eerste les beginnen we met de basis, en staan de groepsdansen Ridée en Rond de Loudéac centraal. Verder komen langs: rond de St-Vincent, Andro en Hanterdro. We gaan niet alleen dansen, maar ook oefenen met zang en tegenzang. Een manier om nóg meer connectie te voelen tussen de dansers en muziek want je zingt op het ritme waarin je ook danst. Zang is optioneel, je hoeft niet mee te zingen als je je wilt concentreren op het dansen.

In de tweede les gaan we uitgebreid in op een andere soort groepsdansen: Gavottes. Vanuit de basis bouwen we op naar twee veel voorkomende varianten: Gavotte des Montagnes en Kost ar c’hoat. Verder komen langs: Pilé menu, Tricot, Tour en Rond de Loudéac.


Niveau
Deze workshop is geschikt voor alle niveaus. Er is geen dans- of zangervaring nodig, en als je al jaren danst kan je hier zeker verdieping uithalen. Er zit een opbouw en herhaling in de twee workshops, maar als je maar één van de twee workshops aanwezig kunt zijn is dat in overleg mogelijk.


Over de Docent
Beiden zijn we ooit begonnen met stijldansen en overgestapt op balfolk, zodra we dit ontdekten. In Leons geval was dat net voor de dansstage in Enschede in 2008, voor Claudia een paar jaar later via Castlefest. We hebben elkaar leren kennen op het festival Gennetines in 2013. Daar kwamen we elkaar regelmatig tegen, omdat we meer dan de bekende bands wilden ontdekken. We hebben veel stages en -workshops gevolgd over allerlei dansen binnen de balfolk en veel gedanst op bals en festivals. Sinds een aantal jaar geven we regelmatig workshops, met name in Rotterdam en vaak over Bretonse dansen.

Claudia is jaren lid geweest van een koor. Leon is mede door balfolk begonnen met zingen en lid geworden van een koor. Daarnaast hebben we een aantal stages en workshops gevolgd over traditionele zang voor dansers. We willen graag zorgen voor meer zang bij sessies en anderen aanmoedigen om mee te zingen.


Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht. (Geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade 🙂


Prijzen
De workshop bestaat uit twee delen/avonden. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor één deel/avond of voor allebei. De kosten voor deelname aan één deel/avond zijn:

Regulier tarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €19,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant aan het begin van de workshop. Als je inschrijft, gelden deze algemene voorwaarden.


Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. Bekijk de richtlijnen hier.


Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar utrecht@balfolk.nl met dat je je wil aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: