« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Balfolk Utrecht - Minireeks: Partnering (1/2)
30-05-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Minireeks: Partnering (1/2)

Met: Docent(en): Sophie van Grinsven Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €38, €46 of €50 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Partnering met Sophie van Grinsven

Je kunt ook los voor de eerste of tweede workshop inschrijven, voor de helft van de tarief. Als je alleen 1 van de 2 workshops wil volgen, dan kun je inschrijven door te mailen naar: utrecht@balfolk.nl. Als je voor de hele minireeks wil inschrijven, kun je inschrijven via deze pagina.

We hebben informatie onderaan op onze lespagina toegevoegd over inloggen en hoe dit systeem werkt, zie hier. Stuur ons gerust een email, als het je niet lukt met inloggen.


Workshopbeschrijving
Balfolk dansen doe je niet alleen, maar samen! In een koppel, in een kleine groep of met een grote groep dansers. Je danspartner is een van de sleutelelementen in balfolk, vandaar dat het ook belangrijk is om te weten wat allemaal invloed heeft op je connectie met je danspartner. Zo kan je eigen lichaamsspanning kan invloed hebben op het leiden of geleid worden. De manier waarop je je voeten gebruikt, de verbinding met de vloer, heeft invloed op je balans en daarmee ook op je danspartner. Je gevoel bij de muziek, hoe goed je de maat hoort en hoe expressief je bent hebben ook allemaal invloed op hoe je leidt of geleid wordt.

In deze workshop gaan we op onderzoek uit en leren we op welke manier we leiden en volgen. We gaan aan de slag met welke elementen je kunt inzetten om betere connectie te maken met je danspartner en wat er voor nodig is om te volgen. We werken vanuit verschillende achtergronden (balfolk, balroom/latin en hedendaagse dans), om zo kennis te maken met een breed scala aan tools die onze partnering verbeteren.


Niveau
Dansers moeten kennis hebben van de mazurka, wals, scottish, cercle. Het is een “Dansstage niveau 2b-3” workshop.


Over de Docent
Sophie van Grinsven werkt als docent en choreograaf binnen de wereld hedendaagse en improvisatie dansen. Ze heeft veel ervaring met niet alleen hedendaagse dans doceren, maar ook klassiek ballet, ballroom, contactimprovisatie en mime. Ze zet haar uitgebreide achtergrond in om cursisten van alle leeftijden de vele wegen naar Rome te tonen. Met focus op zowel technische waarden als artistieke vrijheid en uitdrukken hoopt ze dansers op te leiden tot breed onderlegde artiesten met het gereedschap om hun eigen stijl te creëren in de dans. Sophie leidt verschillende (improvisatie) dans projecten en streeft ernaar om iedereen een eerlijke kans te geven zich te leren uitdrukken met hun eigen krachten.


Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Prijzen en Aanmelden
De kosten voor deelname aan deze minireeks is:
Normaaltarief €46,-
Fair-Trade tarief €50,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €38,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop.

Let op! Als je inschrijft, reserveren we een plekje voor je en gaan we er ook van uit dat je komt. Inschrijven is dus niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je je minder dan een week voor de workshop weer afmeldt, vragen we een administratieve bijdrage. Als je je minder dan drie dagen voor de workshop afmeldt, betaal je een deel van het lesgeld, tenzij je iemand vindt die je kaartje overneemt. Je kunt alles lezen in deze algemene voorwaarden, die gelden als je je aanmeldt.


Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade 🙂


Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. De richtlijnen voor onze workshops en danslessen: Balfolk Utrecht Richtlijnen.

(Mocht je benieuwd zijn naar richtlijnen die meer voor de bals (sociale dansavonden) bedoeld zijn, die kun je hier vinden. Alle balfolkevenementen die je op balfolk.nl kunt vinden, moeten zich in principe aan deze algemene richtlijnen houden.)


Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar utrecht@balfolk.nl met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: