« Agenda

Fundamentals 1 - Scottish (basis en variaties in ritme en figuur)
21-02-2022 | Dansen leren

Fundamentals 1 – Scottish (basis en variaties in ritme en figuur)

Met: Docent(en): Rian de Jong Aanvang: 18:45-22:00 Entree: Inschrijven gaat via Google Forms, zie "Prijzen" Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Het actiegroepje van Balfolk Utrecht presenteert

Fundamentals 1 – Scottish (basis en variaties in ritme en figuur)

De Fundamentals, workshops waarin we de veelvoorkomende balfolk dansen leren en sneller de diepte ingaan. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen.


Inschrijfformulier Hier.


Corona Maatregelen
We vinden de gezondheid van onze dansers en docenten belangrijk, daarom hanteren we een aantal maatregelen om verspreiding van de Corona virus tegen te gaan.

  • Alleen deelnemers die zich van tevoren hebben ingeschreven kunnen meedoen. Op deze manier zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen in de ruimte zijn;
  • Wij zorgen dat er op locatie ontsmettingsmiddel beschikbaar is, dat vooraf en tussendoor te gebruiken is;
  • We vragen deelnemers die klachten hebben thuis te blijven;
  • Door de verscherping van de overheidsmaatregelen vragen we alle deelnemers een geldige QR-code mee te nemen (via de app of uitgeprint) om aan de deur te scannen;
  • We vragen de deelnemers een mondmasker te dragen, behalve wanneer ze in de danszaal met de dansles bezig zijn. Dus je mondmasker mag af in de danszaal tijdens de dansles.


Workshopbeschrijving
Scottish, een koppeldans met een eenvoudige basis. De Scottish is één van de meest veelvoorkomende koppeldansen op bals, dus met deze workshop in je zak heb je gegarandeerd op alle bals een leuke tijd!

De workshop begint met een aantal bases: basishouding en basispassen, zowel in leiden en volgen. Je bent vrij om de rol te leren/dansen die jij wil. Zodra we deze bases onder de knie hebben, zullen we een aantal variaties leren: samendraaien, de volger laten draaien en een aantal variaties in ritme.


Niveau
Voor wie net begint met balfolk is, zijn de Fundamentals een kans om zowel de basistechnieken als wat verdieping te leren. Alle Fundamentals workshops zijn toegankelijk voor beginners, dus je hoeft niet de vorige te doen om de volgende te kunnen.

Voor wie al een tijdje balfolk danst, is dit een kans om je techniek te verfijnen en/of de andere rol te leren, en hierbij kun je gebruik maken van de persoonlijke aandacht van onze fijne docente.


Over de Docent
Rian de Jong danst al meer dan tien jaar balfolk en heeft daarnaast veel andere danservaring, bijvoorbeeld vanuit tango en salsa. Ze is van origine een klassiek danser, waardoor ze een liefde voor danstechniek heeft opgebouwd. Ze kijkt er naar uit haar ervaring en enthousiasme dit seizoen met jullie te delen.


Lestijden

Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

18:45 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting

 

Locatie & Deurbeleid

De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik dan de deurbel. Bij geen gehoor kun je ook het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (soms is de bel niet goed te horen als de muziek aan staat tijdens de workshop, maar geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).

 

Fair Trade (Het Galette Prijsje)

Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂

 

Prijzen en aanmelden

Voor deelnemers die al voor de hele reeks hadden ingeschreven, die behouden hun korting in het volgend seizoen waarin we de Fundamentals in gaan halen.

De kosten voor deelname van één workshop zijn:

Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €20,- (Als je te weinig besteden hebt).

Betalen kan contant aan het begin van de workshop.

Aanmelden gaat via Google Forms. Je ontvangt na inschrijven binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail.

 

Nieuwsbrief & Vragen

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor de nieuwsbrief? Stuur ons een email.

 


 

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: