« Agenda

Reserveren

Al een acount? Log eerst in

Soort ticket Prijs Plaatsen
Kennismakingsticket
Voor mensen die nog weinig les- of workshopervaring hebben en graag zouden willen komen proeven.
€10,00
Kortingsticket
Voor mensen die het niet zo ruim hebben.
€16,00
Standaardticket
Het reguliere tarief
€20,00


ma 09 december 2019 | Dansen leren

Fundamentals Workshop Utrecht – Wals!

Met: Docent(en): Saskia Sportel Aanvang: 18:57-22:00 Entree: €20,- regulier of €16,- met korting Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: utrecht@balfolk.nl Meer info »


THEMA: Wals

Dit is de vierde en laatste fundamentals workshop in 2019 en de dans die hierin centraal staat is de wals. We gaan aan de slag met de ‘normale’ wals: in 3 tijden (1-2-3-1-2-3-1-2-3…). Muziek, passen, leiden & volgen, al die rondjes draaien, met of zonder bounce, wel of geen variaties toevoegen – er is zoveel te beleven in een wals! Daarnaast wil ik kort het onderwerp onregelmatige walsen aanraken, omdat dit vaak voorkomt op bals. Zo bestaat er bijvoorbeeld een wals in vijf (123-12 of 12-123), acht (bijv. 123-123-12) en elf (123-123-12-123). Het doel hiervan is niet dat we dit ook allemaal moeten kennen en kunnen na één workshop, wel is het fijn als we (i) de ‘gewone’ wals goed in ons lijf krijgen en (ii) dat we de onregelmatige walsen in ieder geval kunnen herkennen – en er plezier mee kunnen hebben, ook al is het nog nieuw. 

Het doel is zoals gebruikelijk: de dans leren en tijdens het dansen eindeloos spelen, communiceren en lol hebben met je danspartner. We hebben de hele avond om antwoord te geven op die welbekende vraag: “hoe dan?” 🙂


Over de fundamentals workshops

Elke vier weken is er op een maandagavond een fundamentals workshop door Saskia Sportel. Dit is perfect voor iedereen die net begint of die de basis wil verstevigen door de diepte in te gaan met de techniek van één thema. Thema’s voor de fundamentals workshops zijn: Scottish, Wals, Mazurka en Bourrée de Berry (Bourrée 2 tijden) en mogelijk meer. Kijk ook op de balfolk lespagina van Utrecht.

Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: