« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Balfolk Utrecht - Fundamentals: Polka (basis en verplaatsing in de ruimte)
25-04-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Fundamentals: Polka (basis en verplaatsing in de ruimte)

Met: Docent(en): Sophie van Grinsven Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €19, €23 of €25 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Fundamentals 3 – Polka (basis en variaties in ritme en figuur)

We hebben informatie onderaan op onze lespagina toegevoegd over inloggen en hoe dit systeem werkt, zie hier. Stuur ons gerust een email, als het je niet lukt met inloggen.


De Fundamentals, workshops waarin we veelvoorkomende balfolk dansen leren. Je zult hier de basis en een aantal variaties leren, of ze juist verfijnen. Vorig seizoen leerden we de Fundamentals van de Wals en Scottish in twee workshops van Rian de Jong. Dit voorjaar gaan we verder met nog drie Fundamentals workshops: Mazurka (Renske & Aljosha), Polka (Sophie van Grinsven), en Groepsdansen (Renske en Aljosha).

Het is mogelijk om je los in te schrijven voor elke Fundamentals workshop.


Workshopbeschrijving
Polka, een koppeldans met een eenvoudige basis en ongekende mogelijkheden. De Polka komt veel voor op bals en is een ideale dans om variaties en technieken te leren die bij allerlei andere dansen ook van pas komen. Met deze workshop op zak heb je gegarandeerd op alle bals een leuke tijd!

Deze Fundamentals workshop begint zoals gebruikelijk met een aantal bases: basispassen en basishouding, zowel in leiden en volgen. Je bent vrij om de rol te leren/dansen die jij wil. Naast dat we deze bases onder de knie krijgen, gaan we aan de slag met variaties en techniek binnen het thema ‘verplaatsen in de ruimte’ – heel leuk om eindeloos mee te spelen en nuttig om botsingen op de dansvloer te voorkomen.

Met verplaatsingen in de ruimte kunnen we als danskoppel allerlei kanten op gaan, letterlijk. Denk maar aan draaien, van richting veranderen, of naar de andere kant van de zaal bewegen. We zullen bij deze workshop wat extra ruimte maken voor persoonlijke aandacht en oefeningen zodat je steeds comfortabeler wordt in je danshouding en in effectieve communicatie met je danspartner. Zo stap je straks met nog meer plezier en vertrouwen de dansvloer op!


Niveau
Voor wie net begint met balfolk is, zijn de Fundamentals een kans om zowel de basistechnieken als wat verdieping te leren. Alle Fundamentals workshops zijn toegankelijk voor beginners, dus je hoeft niet de vorige te doen om de volgende te kunnen.

Voor wie al een tijdje balfolk danst, is dit een kans om je techniek te verfijnen en/of de andere rol te leren, en hierbij kun je gebruik maken van de persoonlijke aandacht van onze fijne docente.


Over de Docent
Sophie van Grinsven werkt als docent en choreograaf binnen de tijdloze en improvisatorische danswereld. Ze heeft brede ervaring in het lesgeven van niet alleen tijdloze dans maar ook klassiek ballet, ballroom, contact improvisatie en mime. Haar uitgebreide achtergrond zet ze in om studenten van alle leeftijden de vele verschillende wegen naar Rome in de optredende kunsten te laten zien. Sophie leidt vele verschillende (improvisatie) dansprojecten en streeft naar iedereen een eerlijke kans te geven om te leren zichzelf, binnen hun mogelijkheden en talenten, te uiten via de kunst.


Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang. Het programma:
19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting.


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht.

Ben je onverhoopt te laat? Gebruik het 06-nummer bellen dat op de deur hangt (geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Prijzen en Aanmelden
De kosten voor deelname van één workshop zijn:
Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €19,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop.

Let op! Als je inschrijft, reserveren we een plekje voor je en gaan we er ook van uit dat je komt. Inschrijven is dus niet vrijblijvend. Als je je inschrijft en je je minder dan een week voor de workshop weer afmeldt, vragen we een administratieve bijdrage. Als je je minder dan drie dagen voor de workshop afmeldt, betaal je een deel van het lesgeld, tenzij je iemand vindt die je kaartje overneemt. Je kunt alles lezen in deze algemene voorwaarden, die gelden als je je aanmeldt.


Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En, wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair Trade! Want, goede docenten en muzikanten verdienen meer dan basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair Trade 🙂


Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. De richtlijnen voor onze workshops en danslessen: Balfolk Utrecht Richtlijnen.

(Mocht je benieuwd zijn naar richtlijnen die meer voor de bals (sociale dansavonden) bedoeld zijn, die kun je hier vinden. Alle balfolkevenementen die je op balfolk.nl kunt vinden, moeten zich in principe aan deze algemene richtlijnen houden.)


Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar balfolkutrecht@gmail.com met dat je je wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: