« Agenda

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Balfolk Utrecht - Fest Noz Workshop
28-03-2022 | Dansen leren

Balfolk Utrecht – Fest Noz Workshop

Met: Docent(en): Leo Visser Aanvang: 19:00-22:00 Entree: €19, €23 of €25 Locatie: Moira,
Wolvenstraat 10, 3512CH Utrecht
Instructies: Sessie: Contact: balfolkutrecht@gmail.com Meer info »


Balfolk Utrecht presenteert

Fest Noz Workshop

Een verdiepend kijkje in de danscultuur en Fest Noz (de Bretonse balfolkavond). Een perfecte voorbereider op het Fest Noz Bal in Hoorn op 17 april: https://www.balfolk.nl/agenda/fest-noz-hoorn/.

Deelnemers kunnen vanaf dit seizoen inschrijven via deze website, zie hierboven. We zijn gestopt met google forms.


Workshopbeschrijving
Tijdens deze workshop reizen we af naar Bretagne. We gaan kijken naar videobeelden en foto’s van hoe de Fest Noz er vroeger aan toe gingen en waar de verschillende dansen vandaan komen. We leren een aantal dansen zoals de An-dro, Gavotte en ronde, Laridé en Rond de Landéda. We kijken naar de geschiedenis van die dansen en hoe ze zijn getransformeerd ten opzichte van de versies die in de collectage zijn opgenomen. We zullen tijdens de workshop niet alleen kijken naar de dansen maar dus naar de hele cultuur die er om heen zit. Dat betekent ook dat er wat zingen bij komt kijken.


Niveau
De workshop is open voor ieder niveau. Het is handig als je sommige van de dansen als eens gedaan hebt maar het moet te volgen zijn zonder voorkennis, we gaan namelijk ook in op hoe mensen van verschillende niveaus tijdens dit soort feesten samen danste.


Over de Docent
In 2013 leerde Leo het balfolk kennen. Sindsdien reist hij door heel Europa om meer te leren over balfolk. Al vroeg in deze reis kwam Leo in aanraking met de Bretonse dansen en heeft hij hier een voorliefde voor ontwikkeld. Met de handicap dat de Franse taal hem niet machtig was heeft hij zich door de verschillende workshops en lessen over Bretonse dansen heeft gewerkt om uiteindelijk mensen te ontmoeten die hem konden helpen met zijn reis. Tegenwoordig is Leo in contact met verschillende mensen die hebben geleefd in de Bretonse geschiedenis en/of hierin hebben gestudeerd. De kennis van deze mensen neemt hij op en gebruikt hij in zijn danslessen. Op verschillende festivals in het buitenland heeft hij workshops gegeven over de Bretonse dansen, soms zijn deze workshops over hoe de dansen werken en soms zijn ze meer gericht op hoe deze dansen passen in de balfolk wereld. Diep in zijn hart geniet Leo nog altijd het meeste van de avonden waar een groepje mensen samen gewoon aan het dansen en zingen was in een verlaten kamer op een festival op een tent die niemand gebruikte. Deze ervaringen probeert hij ook mee te nemen naar zijn workshops.


Lestijden
Elke workshop is 2.5 uur lang (inclusief theepauze). Het programma:

19:00 – deuren open
19:15 – de les begint
21:45 – einde les
22:00 – sluiting


Locatie & Deurbeleid
De lessen en workshops vinden plaats in de Moira, een fijne zaal in het centrum van Utrecht. Het adres is Wolvenstraat 10 (aan het einde van de Plompetorengracht). Je moet de blauwe deur hebben aan de rechterkant. Dan kom je via de trap naar beneden in de zaal.

De deur van de Moira-zaal mag niet meer zonder toezicht open blijven staan. Tussen 19:00 en 19:15 staat er dus iemand van de organisatie bij de deur om iedereen binnen te laten. Daarna gaat de deur dicht. (Geef ons wel eerst even de tijd om de trap op te lopen ).


Fair Trade (Het Galette Prijsje)
Vind jij het belangrijk dat docenten en muzikanten eerlijk betaald worden? En wil je dat Balfolk Utrecht kwaliteit levert? Neem dan Fair trade! Want goede docenten en muzikanten verdienen meer dan alleen een reiskostenvergoeding en basic theebiscuits bij hun koffie. Verleid ze naar onze events met galettes. Daarom Fair trade 🙂


Prijzen en aanmelden
De kosten voor deelname van deze workshop zijn:

Normaaltarief €23,-
Fair-Trade tarief €25,- (Als je de eerlijke prijs wil betalen)
Kortingstarief €19,- (Als je weinig te besteden hebt).

Je betaalt contant voor je reservering aan het begin van de workshop. Als je inschrijft, gelden deze algemene voorwaarden.


Balfolk Utrecht Stempelkaart
Dit seizoen introduceren we de Balfolk Utrecht stempelkaart! Spaar het hele seizoen door stempels en lever je kaart aan het eind in voor korting. Hoe meer workshops je hebt gevolgd, hoe meer korting.


Richtlijnen
Wij willen graag dat iedereen bij Balfolk zich vrij voelt om zichzelf te zijn en zich veilig voelt om aan te geven wat ze nodig hebben. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen die naar onze workshops komt op de hoogte is van een aantal richtlijnen waar we ons aan houden. Zo maken we de community voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk. Bekijk de richtlijnen hier.

Nieuwsbrief
Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief door een e-mail te verzenden naar balfolkutrecht@gmail.com met dat je je wil aanmelden voor de nieuwsbrief.

Heb je vragen? Mail naar utrecht@balfolk.nl


Kaart wordt geladen...

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: